• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Bouwtekening serre nodig

serre bouwtekening voorbeeldWanneer je besluit om een serre te bouwen, zijn er een hoop zaken die je van te voren moet regelen. Zo moet je natuurlijk weten of je een bouwvergunning aan moet vragen en of er vanuit de gemeente waar jij woont bepaalde eisen aan de aanbouw of ombouw van een serre worden gesteld. Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles; want hoe gaat jouw serre eruit zien, welke materialen en wat worden de afmetingen? Omdat helder te krijgen is een goede bouwtekening vereist.

Zelf een bouwtekening maken

Als je al eerder succesvol bouwtekeningen hebt gemaakt, bijvoorbeeld een schuur of een dakkapel, dan kun je natuurlijk makkelijk zelf de tekening maken. Als je zelf een bouwtekening wilt maken voor jouw serre kun je gebruik maken van verschillende computerprogramma’s. Voorbeelden hiervan zijn Google Sketchup en Sweet Home 3D. Hiermee ontwerp je vrij eenvoudig de juiste bouwtekening, al is enige ervaring met dit soort programma’s wel vereist.

Bouwtekening laten maken

Ben je zelf geen ster in het maken van een bouwtekening? Dan kun je de bouwtekening natuurlijk ook laten ontwerpen door een bouwbedrijf of architectenbureau. Hier werken specialisten die de perfecte bouwtekening voor jouw serre kunnen ontwerpen. Het grote voordeel hierbij is dat je er verzekerd van bent dat de bouwtekening ook klopt. Een nadeel is natuurlijk dat een architectenbureau wel kosten in rekening brengt voor het maken van de bouwtekening van de serre-aanbouw.

Second opinion bij bouwtekening

Er is natuurlijk nog een middenweg. Jij ontwerpt zelf de bouwtekening en laat deze kritisch beoordelen door een professional. Hierbij worden eventuele fouten verwijderd, terwijl de arbeidskosten die de specialist rekent minder hoog uitvallen.

Voordeligste aannemer voor serre vinden?

Klantenbeoordelingen