• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Open serre

Voor een open serre spreken we ook wel van een overkapping of afdak. Deze constructie is aan de gevel van jouw huis te bouwen, zodat er een prachtige verbinding met de tuin ontstaat. Als je een dichte en open serre wilt combineren, is een serre met vouwwanden ideaal. Deze wanden kun je helemaal openschuiven. Hieronder lees je meer info over de open tuinkamer en richtprijzen. Je leest ook je de laagste prijs vindt en de voordeligste specialist voor de aanbouw.

Tip: een serre met open dak is ook mogelijk. Voor zowel een overkapping als een volwaardige serre. Hiervoor is bijvoorbeeld een schuifdak een optie.

Kenmerken open serre

  • Prachtige verbinding met tuin;
  • Van diverse materialen te maken;
  • Te bouwen met vouwwanden;
  • Open dak ook mogelijk met bijv. schuifdak;
  • Mooie overkapping van terras.

Kosten overkapping aan huis

De prijs voor de open serre hangt af van de grootte. De kostprijs wordt berekend per vierkante meter (m2). Opties als een veranda of zonwering zijn ook bepalend voor de totale kosten. Met onderstaande prijsindicatie kun je ongeveer berekenen wat je betaalt voor de overkapping aan huis. Voor exacte prijzen is het advies om serre-offertes van specialisten aan te vragen. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één aanvraag brengen wij je in contact met maximaal vijf bedrijven. Jij vergelijkt en kiest de beste deal.

Tip: prijsvoorbeelden vind je in de indicatieve serre-prijslijst.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic open serre v.a. € 450,- Gratis offertes
Luxe open woonserre met vouwwanden v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Vergelijk prijzen van aannemers voor open serre

Gratis serre-offertes aanvragen en vakmannen vergelijken is heel voordelig. En je bespaart ook nog eens tijd en geld. Jij hoeft hiervoor maar één offerte-aanvraag in te vullen. Op basis van die aanvraag selecteren wij de aannemers die het best bij jouw klus passen. Dit zijn experts uit ons netwerk die wij hebben gecontroleerd op keurmerken en prijs-kwaliteitverhouding. Zo kom jij altijd in contact met betrouwbare vakmensen. Na de aanvraag bellen of mailen de serre-specialisten je binnen een dag.

Diverse materialen voor afdak mogelijk

De open serre is te maken van verschillende materiaalsoorten. Zoals authentiek hout, duurzaam kunststof, onderhoudsvrij aluminium en sterk staal. Zo kun je kiezen voor een materiaal dat mooi bij jouw huis past. En dat je natuurlijk zelf prachtig vindt. Het dak is van glas te maken of van plexiglas of een doek. Daarnaast kun je ook gelijk een veranda laten aanleggen. Bekijk alle serre-materialen.

Vouwwanden voor serre-aanbouw

Als je een open serre wilt en die ook als woonserre wilt gebruiken, zijn vouwwanden en vouwdeuren ideaal. Hiermee kun je de tuinserre volledig afsluiten en in zijn geheel open doen. Deze wanden kun je laten voorzien van HR-glas voor de beste isolatie van de ruimte.

Prefab en maatwerk

De open serre-aanbouw is als prefab te plaatsen. Bij afwijkende maten wordt er meestal gekozen voor een maatwerk constructie. Die wordt dan ter plekke gebouwd. Prefab is sneller gereed en daarom ook iets goedkoper dan maatwerk. Voor een zware constructie wordt fundering aangelegd. Dit kan eventueel ook als prefab.

Vergunning aanvragen voor serre-aanbouw

Een bouwvergunning is niet altijd nodig. Wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet kun je de tuinoverkapping zonder vergunning plaatsen. Voldoe je niet aan de gestelde regels, dan vraag je een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Dit kan als de afdak het aangezicht van de wijk aantast. Of als de constructie te groot is. Per gemeente verschillen de voorwaarden en kosten voor een vergunning. Lees meer over de serre-vergunning.

Laagste prijs voor open tuinoverkapping

Gratis offertes van ervaren bouwbedrijven uit de regio

De kosten voor een open serre aanbouwen kunnen flink oplopen. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om veel euro's te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoekwerk. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Gelijk na de aanvraag zie je welke serre-specialisten jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvende afspraak met regionale bouwbedrijven

De bouwbedrijven komen eerst bij je langs, helemaal vrijblijvend. Op locatie kunnen zij exact berekenen wat de kosten voor de open serre zijn. En geven ze jou direct deskundig advies. Zo krijg jij direct een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk, kies slim en bespaar tot 45%

De offertes met de prijzen voor de open serre of overkapping leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke expert aan jouw wensen voldoet en welke prijsopgave past binnen het budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom nu nog de gratis serre-offertes online aan. En start met slim vergelijken om de goedkoopste tuinoverkapping te vinden en de beste vakman voor het plaatsen.