• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Moderne serre

Een moderne serre heeft een strakke uitstraling. Materialen als kunststof en aluminium zijn heel geschikt voor deze stijl tuinkamer. De aanbouw past het best bij nieuwbouwwoningen of moderne woningen. Met de serre krijg je veel meer daglicht binnen en vergroot je de leefruimte. Ideaal voor een compleet nieuw zitgedeelte of het verplaatsen van de keuken. Hieronder lees je meer info en richtprijzen. En hoe je eenvoudig de laagste prijs vindt voor de moderne serre-aanbouw.

Tip: woon je in een jaren 30 woning of boerderij? Dan is de stijl van de Engelse serre of landelijke serre meer geschikt.

Kenmerken moderne serre

 • Strakke uitstraling;
 • Past perfect bij nieuwbouw;
 • Veel lichtinval en vergroting woonruimte;
 • Als prefab en op maat te bouwen;
 • Kies voor vouwwanden of schuifpui;
 • Waarde woning stijgt;
 • Verkrijgbaar in o.a. aluminium en kunststof.

Prijzen serre moderne stijl

De afmetingen bepalen de totale kosten voor de moderne serre. Hieronder staat de indicatieve prijs per m2. Zo kun je ongeveer berekenen wat de tuinserre ongeveer gaat kosten. Voor specifieke kostprijzen is het advies om serre-offertes van aannemers op te vragen. Dat doe je via SerreAanbouw.nl snel en gratis. Met één online aanvraag ontvang jij offertes van maximaal vijf serre-specialisten. Jij vergelijkt de bouwbedrijven en prijzen en kiest zo gemakkelijk de beste deal. Bekijk ook de serre-prijsvoorbeelden voor verschillende maten.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Moderne basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Moderne luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Vergelijk aannemers voor nieuwe serre

Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bedrijven die jouw moderne serre bouwen. Jij hoeft dus niet zelf op zoek. In ons netwerk zitten betrouwbare aannemers die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De vakmannen bellen of mailen jou binnen een dag en bieden je een scherpe offerte. De experts komen graag vrijblijvend bij je langs om de verbouwing door te nemen en de precieze kostprijs te bepalen. Door te vergelijken bespaar je tijd en geld. Vraag de gratis serre-offertes gelijk nog aan.

Kant-en-klare serre laten plaatsen

Om kosten te besparen kun je een kant-en-klare prefab serre laten plaatsen. Dit model wordt vooraf in de werkplaats gemaakt. Dit scheelt ook veel tijd en je zit minder lang in rommel. Bij maatwerk kun je de moderne tuinserre ter plekke laten bouwen. Voor grote constructies is fundering nodig. Zo krijg jij een sterke serre die goed isoleert. Kleine basisserres die je alleen gebruikt voor bijvoorbeeld het kweken van groente hoeven niet altijd gefundeerd te worden. Dit zijn vaak lichtere modellen.

Materiaalkeuze serrebouw

De serre wordt grotendeels gemaakt van glas. Voor de kozijnen kies jij het materiaal voor de moderne serre-aanbouw. Voor de moderne stijl zijn kunststof en aluminium materialen die er goed bij passen. Andere opties zijn hout en staal. Kunststof en aluminium zijn duurzame materialen die lang meegaan. Daarnaast zijn deze materiaalsoorten vrijwel onderhoudsvrij. Een combinatie is ook mogelijk. Zoals een gemetselde onderbouw met kunststof kozijnen. Alle materialen op een rij:

Beste deal vinden voor moderne serre

Moderne glazen serre met HR-glas

De ramen worden voor een woonserre voorzien van HR-glas. Dit zorgt voor goede isolatie van jouw huis. Zo kun je de tuinkamer het gehele jaar gebruiken. HR++ dubbel glas is een van de meest geplaatste type isolatieglas. Met deze ramen bespaar je op termijn ook op de energiekosten. Je verbruikt in de winter namelijk minder energie, omdat er minder warmte ontsnapt dankzij het HR-glas.

Serredak: diverse vormen mogelijk

Voor het dak van de moderne serre zijn diverse opties. Voor een strak geheel is een plat dak perfect. Net zo modern zijn zadeldaken en lessenaarsdaken. Voor een moderne stijl met een Engelse tint, is een waaierdak ook mogelijk. De serre is helemaal op jouw persoonlijke wensen te bouwen. Zo krijg je een mooie aanbouw. Zelfs een schuifdak voor een open serre behoort tot de mogelijkheden.

Tip: bekijk voorbeelden van geplaatste serres om ideeën en inspiratie op te doen.

Kies soort deur en meer opties

De serre aan huis bouwen is mogelijk met veel verschillende opties. Naast het dak kies je ook het soort deur. Denk hierbij aan vouwwanden of een schuifpui. Ook kun je er openslaande deuren in laten zetten. Andere opties voor de serre-aanbouw zijn:

Vergunning nodig voor moderne aanbouw?

Of je een serre-vergunning nodig hebt voor de serre, hangt af van de afmetingen. Wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kun je een tuinserre vergunningsvrij plaatsen. Voor een grote serrebouw is vaak wel een bouwvergunning nodig. Laat je goed informeren door de gemeente of het Omgevingsloket. De bij ons aangesloten aannemers kunnen je ook adviseren en de vergunningaanvraag voor je doen. Zij maken dan ook gelijk de bouwtekening voor je.

Vergelijk serre-specialisten voor laagste prijs

Gratis offertes aanvragen via SerreAanbouw.nl

Een moderne serre aanbouwen is een grote investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om veel euro's te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoeken. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke specialisten jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvende afspraak met regionale bouwbedrijven

De bouwbedrijven komen eerst vrijblijvend bij je langs. Op locatie kunnen zij exact berekenen wat de totale kosten voor de moderne serre zijn. En geven ze jou gelijk gericht en deskundig advies. Zo krijg jij direct een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een goede vergelijking.

Vergelijk en kies slim de beste deal

De offertes met de prijzen voor de moderne serre leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke prijsopgave past binnen jouw budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom nu nog de vrijblijvende en gratis serre-offertes online aan. En start met slim vergelijken om de voordeligste serre in moderne stijl te vinden.