• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Luxe serre aanbouwen

Serres met alles erop en eraan noemen we een luxe serre. Behalve de ramen en kozijnen, is de binnenzijde ook helemaal afgewerkt. Met bijvoorbeeld een lichtstraat, gietvloer en verwarming. Daarnaast kun je ook zonwering laten plaatsen en kun je zelfs de keuken verplaatsen naar de serre. De luxe serre is dus als volwaardige leefruimte in te richten met meubels en planten. Lees hieronder meer info over de tuinkamer en indicatieve kostprijzen. En hoe je snel en eenvoudig de geschikte aannemer met de beste deal.

Kenmerken luxe serre

  • Complete woonserre;
  • Prijzigste soort serre-aanbouw;
  • Met verlichting en verwarming;
  • Met dubbel isolatieglas;
  • Uitbouw is gefundeerd;
  • Waarde van woning stijgt;
  • Veel lichtinval en extra leefruimte.

Prijzen luxe serre per m2

De prijs voor luxe serres hangt af van de afmetingen en alle opties die je kiest. Hieronder staan de kosten voor een serre-aanbouw per m2. Houd er rekening mee dat de prijs door alle extra opties kan oplopen. Ook kunnen de aannemers verschillen in prijzen. Vraag voor precieze prijzen offertes aan van de serre-specialisten. Dat kan via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk. Met één offerte-aanvraag ontvang jij prijsopgaven van maximaal vijf bouwbedrijven.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, arbeidskosten, plaatsing en btw.

  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Kostprijzen en bouwbedrijven vergelijken

De luxe aanbouw is een flinke investering in jouw woning. Daarom is het verstandig om meerdere aannemers te vergelijken met elkaar. Zo vind jij de laagste prijs voor de luxe tuinkamer. En ook gelijk het juiste bouwbedrijf. Jij kiest namelijk de expert waar jij het juiste gevoel bij hebt. Jij krijgt door de gratis serre-offertes aan te vragen sowieso reactie van betrouwbare bedrijven. Speciaal voor jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte vakmannen. Deze bedrijven voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Keuze uit diverse materiaalsoorten voor kozijnen

Elk materiaal voor de kozijnen en deuren heeft zijn eigen voordelen en uitstraling. Als je een natuurlijk look wilt, dan is hout zeer geschikt. Liever een moderne serre? Dan zijn kunststof en aluminium uitstekende materialen die ook nog eens onderhoudsvrij zijn. Alle serre-materialen op een rij:

​Besparen met isolatieglas

De luxe serre kun je het hele jaar gebruiken. Dat komt mede door het HR-glas. Dit glas zorgt voor een uitstekende isolatie. In de winter houden de ramen de warmte binnen. Zo kun je dus elke dag zitten en genieten in de tuinserre. En scheelt het energiekosten. De beste isolatiewaarde krijg je in combinatie met duurzaam kunststof of aluminium kozijnen. Voor de ramen is het aan te raden om ze minimaal één keer per twee maanden te lappen.

Serre-stijlen: modern en klassiek

De uitbouw kun je laten maken in verschillende stijlen. Een moderne serre past bijvoorbeeld beter bij een nieuwbouwwoning dan bij een jaren 30 woning. Voor oudere huizen zijn Engelse serres en landelijke serres geschikter. Natuurlijk passen klassieke stijl serres ook goed bij nieuwere woningen en tussenwoningen. De landelijke stijl vind je ook veel terug bij boerderijen.

Beste deal vinden voor luxe tuinserre?

Luxueuze woonserre op maat

Als je vrij standaard maten hebt in jouw tuin kun je een prefab serre laten plaatsen. Voor een luxe serre is vaak maatwerk nodig. Omdat er bijvoorbeeld waterleidingen en kabels worden aangelegd. Een serre op maat wordt ter plekke gebouwd.

Welk type dak voor jouw serre-aanbouw?

Het dak van de luxe serre-constructie bepaalt naast de stijl ook de uitstraling. De klassieke look kun je benadrukken met een waaierdak. Schuine en platte daken passen bij elk soort huis. Net als een lessenaarsdak en een zadeldak. Het voordeel van schuine daken is dat je in de hoogte meer ruimte krijgt.

Aanvragen vergunning via gemeente of Omgevingsloket

Een vergunning voor de serre is nodig wanneer je niet kan voldoen aan bepaalde voorwaarden van de gemeente. Als je binnen deze voorwaarden blijft, dan is de aanbouw zonder vergunning te plaatsen. Lees meer over de serre-vergunning en raadpleeg jouw gemeente of het Omgevingsloket voor meer informatie. De regels verschillen namelijk per gemeente. Net zoals de kosten voor een bouwvergunning.

Tip: de bij ons aangesloten serre-specialisten kunnen je helpen met de vergunningaanvraag en bouwtekening. Zij hebben veel ervaring met dit soort procedures.

Vergelijk serre-specialisten voor laagste prijs

Beste deal snel vinden met gratis serre-offertes

De kosten voor een luxe serre aanbouwen kunnen flink oplopen. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om veel euro's te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en helemaal vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte aannemersbedrijven. Dat scheelt jou al veel zoekwerk. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Gelijk na de aanvraag zie je welke serre-specialisten jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvend gesprek met regionale aannemers

De bouwbedrijven komen eerst bij je langs, helemaal vrijblijvend. Op locatie kunnen zij specifiek berekenen wat de kosten voor de luxe serre zijn. En geven ze jou direct professioneel advies. Zo krijg jij een duidelijk beeld van alle aannemers. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk, kies slim en bespaar tot 45%

De offertes met de prijzen voor de luxe serre-aanbouw leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke vakman aan jouw wensen voldoet en welk kostenplaatje past binnen het budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom nu nog de gratis serre-offertes online aan. En start met slim vergelijken!