• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Landelijke serre

Een landelijke serre is vaak te zien bij grotere huizen. Zoals een boerderij, villa of twee-onder-een-kapwoning. Voor tussenwoningen is zo’n serre in landelijke stijl ook gewoon mogelijk. Met de serre-aanbouw vergroot je de woonruimte aanzienlijk. De constructie verbindt het huis met de tuin en je kunt het hele jaar gebruik maken van de uitbouw. Hieronder lees je meer opties voor de tuinserre, prijsindicaties en hoe je snel in contact komt met het voordeligste bouwbedrijf.

Kenmerken landelijke serre

 • Heel veel lichtinval;
 • Geschikt voor alle soorten huizen;
 • Grote serre voor volledige leefruimte;
 • Van diverse materialen te bouwen;
 • Waaierdak en zadeldak mogelijk;
 • Te maken met schuifpui of openslaande deuren;
 • Als maatwerk en prefab te plaatsen;
 • Prachtige verbinding met de tuin.

Prijzen serre landelijke stijl

De prijzen voor serres worden berekend aan de hand van de breedte en diepte (m2). De kostprijs hangt dus af van hoe groot jouw tuinserre gaat worden. Met onderstaande indicatieprijs zijn de kosten te berekenen die je ongeveer kwijt bent. Vraag voor precieze prijzen offertes aan bij serre-specialisten. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf serre-offertes van aannemers. Die wij speciaal voor jouw wensen selecteren. Door te vergelijken vind jij de juiste vakman met de beste deal.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Landelijke basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Landelijke luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materiaal, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Vergelijk specialisten en vind beste deal

Het vergelijken van meerdere bouwbedrijven is heel voordelig. Je bespaart er namelijk tijd en geld mee. SerreAanbouw.nl selecteert voor jouw te plaatsen landelijke serre de juiste aannemers. Dat scheelt jou veel zoekwerk. Omdat bouwbedrijven kunnen verschillen in kosten, is vergelijken verstandig. Zo vind jij namelijk eenvoudig de laagste prijs voor de landelijke aanbouw in de regio. De specialisten in ons netwerk voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Jij komt dus altijd in contact met een betrouwbare expert.

Kies materiaal voor serre-aanbouw

De landelijke serre kun je laten bouwen van verschillende materialen. De constructie bestaat voor een groot gedeelte uit glas. Dat voor veel lichtinval zorgt. Voor de landelijke stijl is hout de ideale optie. Met houten kozijnen en deuren creëer je een warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn de volgende materialen ook mogelijk:

Vergunning aanvragen voor tuinserre

Voor een grote serre is de kans groot dat je een vergunning nodig hebt. Alleen als je aan bepaalde regels voldoet, is een serre zonder vergunning te bouwen. Raadpleeg de gemeente altijd naar de mogelijkheden. Of doe de vergunningscheck via het Omgevingsloket. De bij ons aangesloten aannemers helpen je graag met de vergunningaanvraag en bouwtekening. Zij hebben hier veel ervaring mee.

Funderen landelijke serre

Woonserres zijn zware constructies en daarom is fundering aan te raden. Zo krijg je een sterke landelijke uitbouw. De fundering aanleggen kan helemaal op maat, maar bij een prefab serre is het funderen ook als prefab mogelijk. De funderingsbalken worden dan vooraf al gemaakt. Dat scheelt veel tijd bij het bouwen van de volledige serre.

HR-glas laten plaatsen

De serre in landelijke stijl bestaat voor het grootste gedeelte uit glas. Om dat goed te isoleren wordt er HR-glas geplaatst. Bijvoorbeeld HR++ glas. Dit is dubbel glas dat ervoor zorgt dat de warmte in een koude periode binnen blijft. In combinatie met kunststof of aluminium krijg je de beste isolatiewaarde. Staal is tegenwoordig ook uitstekend te isoleren.

Plat dak of zadeldak?

Voor de landelijke serre heb je de keuze uit diverse soorten daken. Zoals een plat dak of zadeldak. Jij kiest het serredak dat het best bij jouw woning past. Dit kan een dicht dak zijn of een compleet glazen dak.

Vind snel beste deal voor landelijke serre

Vraag gratis offertes aan voor de laagste prijs

Een landelijke serre aanbouwen is een grote verbouwing. En dat is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om veel euro's te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoeken. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke specialisten jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvende afspraak met regionale aannemers

De bouwbedrijven komen graag eerst vrijblijvend bij je langs. Op locatie kunnen zij exact berekenen wat de totale kosten voor de landelijke serre zijn. En geven ze jou gelijk gericht en vakkundig advies. Zo krijg jij direct een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk en kies slim de beste deal

De offertes met de exacte landelijke serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke expert aan jouw wensen voldoet en welke prijsopgave past binnen het budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom nu nog de vrijblijvende en gratis serre-offertes online aan. En start met slim vergelijken om de voordeligste serre in landelijke stijl te vinden.