• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Kleine serre aanbouwen

Een kleine serre aan huis bouwen zorgt voor veel meer daglicht en ruimte. Hiermee krijg je een terras binnen en kun je het hele jaar door genieten van de uitbouw. De kleine serre is ideaal voor een tussenwoning of als je een kleine tuin hebt. De serre-aanbouw is ook te gebruiken als hobbyserre. Voor bijvoorbeeld het kweken van tomaten of kruiden. Lees hieronder meer informatie en indicatieprijzen. En zie hoe je gemakkelijk de voordeligste serre vindt voor jouw woning.

Kenmerken kleine serre

  • Perfect voor tussenwoningen;
  • Te bouwen aan voorkant en achterkant huis;
  • Maatwerk en prefab mogelijk;
  • Huizenwaarde stijgt door aanbouw;
  • Meer licht en ruimte in huis;
  • Prachtige verbinding met de tuin en terras.

Prijzen kleine serre

De prijs voor serres wordt berekend per vierkante meters (m2). Ook opties als fundering, het plaatsen van een lichtstraat, het materiaal, het type deur en ramen zijn van invloed op de prijs. Daarnaast kunnen aannemers ook in kosten verschillen. Voor precieze kostprijzen adviseren wij om offertes aan te vragen van regionale serre-specialisten. Via SerreAanbouw.nl doe je dat heel snel en eenvoudig door gratis serre-offertes op te vragen. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsopgaven van betrouwbare bouwbedrijven.

Tip: bekijk de serre-prijslijst voor prijsvoorbeelden voor verschillende maten.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Kleine basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Kleine luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Aannemers en prijzen eenvoudig vergelijken

Vergelijken is heel verstandig. Aannemers kunnen je namelijk verschillende prijzen bieden. Door meerdere offertes voor de kleine serre naast elkaar te leggen zie jij snel wie de beste deal heeft. Op basis van jouw wensen en aanvraag selecteren wij de meest geschikte experts die het best de klus kunnen uitvoeren. Dit zijn allemaal bedrijven die voldoen aan strenge kwaliteitseisen en een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Bespaar tijd en geld en vraag de offertes voor de serre direct aan.

Welk materiaal voor de kleine tuinserre?

De serre-aanbouw kun je laten maken van diverse materialen. Hout is een te schilderen materiaal en past bij oudere huizen en nieuwbouwwoningen. Kunststof en aluminium hebben een wat strakkere uitstraling. Daarnaast is de serre ook helemaal te metselen of van glas te maken. Voor een meer industriële look is staal ook mogelijk.

Vind beste deal voor kleine serre-aanbouw

Zorg voor goede isolatie met HR-glas

Een serre bestaat voor een groot gedeelte uit glas. Voor een goede isolatie van de tuinserre en ook jouw woning wordt er HR++ glas in geplaatst. Hierdoor hoef jij in de winter minder te stoken, omdat de warmte binnen blijft. Zo kun je ook in koude periodes van de tuinkamer gebruik maken.

Serre prefab of op maat laten maken

Een prefab serre is een kant-en-klare constructie. Zo’n model wordt snel geplaatst en is goedkoper dan maatwerk. Maatwerk is nodig als je speciale wensen hebt of de afmetingen niet overeenkomen met de prefab serre-constructies. Voor een goed geïsoleerde en sterke serre is fundering aan te raden. Dit kan ook als prefab worden geplaatst.

Plat, schuif of zadeldak?

Om meer ruimte in de hoogte te creëren kun je een schuin dak of zadeldak op de kleine serre plaatsen. Dit zorgt gelijk voor een betere afvoer van het regenwater. Een plat dak voor de tuinserre is ook mogelijk. Het is maar net wat het best bij jouw woning en persoonlijke wensen past.

Tip: doe ideeën en inspiratie op en bekijk voorbeelden van geplaatste serres.

Extra opties voor de kleine serre

De serre kun je helemaal laten inrichten naar wens. Denk hierbij aan een serre met verwarming of een lichtstraat. Voor de deuren en ramen heb je ook veel opties. Bijvoorbeeld openslaande deuren of een schuifpui. Of alleen ramen zoals draaikiepramen met het beste hang- en sluitwerk. En denk ook aan een veranda of zonwering.

Serre-aanbouw vergunningsvrij plaatsen

Kleine serres die voldoen aan alle voorwaarden die jouw gemeente heeft opgesteld, kunnen zonder vergunning worden geplaatst. Als de serre te groot is of het aangezicht van de wijk aantast, is wel een omgevingsvergunning nodig. Deze vraag je aan bij de gemeente of het Omgevingsloket. De bouwbedrijven die wij in contact met je brengen, helpen je graag met de vergunningaanvraag en bouwtekening. Lees meer over de serre-vergunning.

Goedkope kleine serre laten aanbouwen?

Aanvragen gratis serre-offertes bespaart tijd en geld

Een kleine serre aanbouwen is goedkoper dan een grote serre, maar alsnog een flink investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om veel euro's te besparen. Met één gemakkelijke offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou zoeken. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke specialisten jou binnen een dag gaan mailen of bellen.

Vrijblijvend adviesgesprek met regionale specialisten

De aannemers komen eerst vrijblijvend bij je langs. Op locatie kunnen zij precies berekenen wat de totale kosten voor de kleine serre zijn. En geven ze je gelijk deskundig advies op maat. Zo krijg jij direct een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een goede vergelijking.

Vergelijk slim en kies de beste deal

De offertes met de prijzen voor de kleine serre leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij in een oogopslag welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke prijsopgave past binnen het budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom nu nog de vrijblijvende en gratis serre-offertes online aan. En start met slim vergelijken!