• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Engelse serre

Een van de meest bekende klassieke serres is de Engelse serre. Je herkent deze romantische tuinkamer aan een waaierdak of zadeldak. Een populair materiaal voor de traditionele tuinserre in Engelse stijl is hout. Met een serre-aanbouw zorg je voor meer leefruimte. En een heerlijke plek om het hele jaar door te genieten. Lees hieronder meer over de Engelse serre, richtprijzen per m2 en hoe je eenvoudig de beste aannemer kunt vinden.

Kenmerken Engelse serre

 • Unieke uitstraling;
 • Met openslaande deuren;
 • Volwaardige extra woonruimte;
 • Luxe woonserre met keuken mogelijk;
 • Te bouwen met diverse soorten daken;
 • Op maat en prefab te maken;
 • Diverse materiaalkeuzes, zoals natuurlijk hout.

Prijzen Engelse serre

De kosten voor een serre in Engelse stijl zijn afhankelijk van de afmetingen. De kostprijs wordt berekend per vierkante meter (m2). Hieronder staan indicatieprijzen voor de Engelse serre. Zo kun jij berekenen wat de tuinserre ongeveer gaat kosten. Voor exacte prijzen vraag je via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig serre-offertes aan van regionale specialisten.

Tip: prijsvoorbeelden per afmeting vind je in de indicatieve serre-prijslijst.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Engelse basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Engelse luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materiaal, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, elektra en fundering.

Ervaren aannemers en prijzen vergelijken

Omdat aannemers in prijs kunnen verschillen, is het vergelijken van bedrijven heel verstandig. Jij ontvangt met één offerte-aanvraag bij SerreAanbouw.nl maximaal vijf prijsopgaven voor de Engelse serre. Van verschillende bouwbedrijven bij jou in de buurt. Deze experts selecteren wij speciaal op basis van jouw wensen. Zo kom je altijd in contact met de juiste aannemer voor de klus. Jij vergelijkt de bedrijven en prijzen en kiest gemakkelijk de beste deal. Met de gratis serre-offertes bespaar je op deze manier tijd en geld.

Victoriaanse serre

Een typisch Engelse serre wordt gebouwd in de Victoriaanse stijl. Deze bouwstijl uit het midden van de 19e eeuw is ontstaan in Groot-Brittannië. Het is een combinatie van meerdere architectuurstijlen. Zoals neogotiek, neoromantiek en neoclassicisme. Tegenwoordig zijn er meerdere stijlen voor de klassiek Engelse tuinserre. Bijvoorbeeld met stenen onderbouw en zadeldak.

Wist je dat: het Engelse woord voor serre is conservatory.

Materiaalkeuze tuinserre

Hout is voor een serre Engelse stijl de meest gekozen optie. Hout heeft een natuurlijk uitstraling die past bij de vormgeving. De Engelse houten serres zijn daarnaast te schilderen. Je kunt dus wanneer je wilt de kleur veranderen. Aluminium en kunststof zijn alternatieve serre-materialen, maar hebben een strakke uitstraling. Wel ideaal wanneer je klassiek en modern wilt combineren.

Funderen van de tuinkamer

Waar ga je de serre voor gebruiken? Als volledige leefruimte of om alleen tomaten in te kweken? Voor de serre-aanbouw als verlenging van de huiskamer, is fundering aan te raden. Zo krijg je een stevige constructie die gelijk goed isoleert. Voor de aanbouw kun je ook een lichtstraat laten aanleggen en zonwering laten plaatsen.

Vind laagste prijs Engelse serre

HR dubbel glas laten plaatsen

Voor een woonserre is HR-glas de beste optie. Hierdoor kun je het hele jaar genieten van de aanbouw. In de zomer zorg je met dubbel glas voor een koele ruimte en in de winter. En in de winter krijg je het door de goede isolatie niet koud.

Openslaande deuren voor klassieke look

Voor serres heb je de keuze uit verschillende type deuren. Een echt Engelse serre wordt met openslaande deuren gemaakt. Zo krijgt de constructie een klassieke look. Om dit effect te versterken kun je een de deur laten voorzien van roeden. Dat past perfect bij bijvoorbeeld een jaren 30 woning.

Tip: serres zijn te koop en te plaatsen in meer stijlen. Bekijk alle serre-modellen.

Vergunning nodig voor Engelse serre?

Of je een vergunning moet aanvragen, hangt af van verschillende factoren. Voor aanbouwen zijn in jouw gemeente regels opgesteld waar de constructie aan moet voldoen. Voor grote tuinserres is een bouwvergunning meestal noodzakelijk. Via de gemeente of het Omgevingsloket kom je te weten of een omgevingsvergunning nodig is.

Vergelijk regionale aannemers voor serre

Bespaar tijd en geld met gratis offertes

Een Engelse serre aanbouwen is een grote investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om veel euro's te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Helemaal gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoeken. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvende afspraak met serre-specialisten

De bedrijven komen graag eerst bij je langs. Bij je thuis kunnen zij precies berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou gelijk maatwerk en deskundig advies. Zo krijg jij direct een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een goede vergelijking.

Vergelijk slim en kies de beste deal

De offertes met de exacte Engelse serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke expert aan jouw wensen voldoet en welke prijsopgave past binnen het budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom nu nog de gratis serre-offertes online aan. En ga slim vergelijken om de voordeligste serre in Engelse stijl te vinden.