• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre voor tussenwoning

Een serre voor een tussenwoning is perfect om meer leefruimte te creëren. Daarnaast krijg je met de grote ramen ook veel meer daglicht naar binnen. De serre-aanbouw aan jouw rijtjeshuis is te plaatsen aan de voorkant en achterkant. Voor de meeste eengezinswoningen wordt de serre-constructie aan de achterzijde geplaatst. Houd er wel rekening mee dat je tuin iets kleiner wordt. Hieronder lees je meer info over serres, indicatieprijzen en hoe je eenvoudig de voordeligste aannemer kunt vinden.

Tip: heb je een hoekwoning? Dan is de serre ook aan de zijkant te plaatsen.

Voordelen serre tussenwoning

 • Veel meer woonruimte;
 • Extra lichtinval in huiskamer;
 • Waarde van woning stijgt;
 • Diverse stijlen serres mogelijk;
 • Goedkoper dan normale aanbouw.

Nadelen serre tussenwoning

 • Tuin wordt kleiner;
 • Mogelijk een vergunning nodig.

Kosten serre tussenwoning

De prijs voor een tuinserre wordt berekend op basis van vierkante meters. De afmetingen bepalen dus de prijs. Hieronder staat de indicatieve prijs per m2. Zo kun je ongeveer berekenen wat de serre-aanbouw voor de tussenwoning gaat kosten. Als je opties als een veranda, een verwarming of zonwering wilt, dan lopen de prijzen op. Voor de exacte prijs is het advies om serre-offertes aan te vragen voor de uitbouw. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre voor tussenwoning v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre voor tussenwoning v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Prijzen van regionale aannemers vergelijken

Wanneer je meerdere bouwbedrijven vergelijkt, vind je snel en simpel de beste deal. Zo bespaar je veel geld. Jij ontvangt met één offerte-aanvraag bij SerreAanbouw.nl maximaal vijf offertes. Van verschillende aannemers uit de regio. Op basis van jouw wensen selecteren wij de meest geschikte bedrijven. Dit zijn betrouwbare vakmensen die voldoen aan onze kwaliteitseisen. En een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Het enige wat jij hoeft te doen is gratis offertes voor de serre aanvragen en slim vergelijken.

Materiaalkeuze serre voor rijtjeshuis

Voor de tuinkamer heb je een ruime keuze uit materialen. Voor een serre aan een tussenwoning wordt er vaak gekozen om de zijkanten van de constructie te metselen met bakstenen. De rest bestaat uit glas en het materiaal naar keuze voor de kozijnen. Zoals kunststof, aluminium, hout of staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Zo is kunststof heel duurzaam en kun je hout schilderen wanneer je wilt. Lees meer over alle serre-materialen.

Stijl serre-constructie

Kunststof en aluminium passen bij een moderne serre. Hout past beter bij een meer klassieke stijl zoals de Engelse serre. Kies de stijl die bij jouw wensen aansluit en past bij jouw woning. Bekijk alle serre-stijlen en voorbeelden van geplaatste serres om inspiratie op te doen.

Prefab of maatwerk

Als je op de kosten wilt besparen dan is een kant-en-klare prefab serre een voordelige optie. Dit model wordt vooraf al gemaakt en hoeft alleen nog maar gemonteerd te worden. Bij complexe situaties is maatwerk nodig en is prefab niet altijd geschikt. Een serre op maat voor de tussenwoning kun je compleet laten bouwen naar jouw eisen en wensen.

Laagste prijs voor serre tussenwoning

HR++ glas voor uitstekende isolatie

Een groot gedeelte van de tuinkamer bestaat uit glas. Hierdoor krijg je veel licht in de nieuwe ruimte en de rest van de woning. Om de tuinserre goed te isoleren wordt HR-glas geplaatst. Zoals HR++ glas. Dit is dubbel glas dat ervoor zorgt dat je het hele jaar door van de serre-aanbouw gebruik kunt maken. Ook in de winter, want door het isolatieglas ontsnapt er minder warmte. Dat scheelt ook nog eens op de stookkosten.

Deur en ramen voor de serre-aanbouw

De serre verbindt de woning met de tuin. Hiervoor heb je de keuze uit verschillende type deuren. Zoals authentieke openslaande deuren met bijvoorbeeld roeden. Maar ook een schuifpui of vouwwanden zijn mogelijk. Met vouwwanden creëer je een open serre en maak je een geheel met de tuin. Naast de deur kun je ook kiezen wat voor ramen erin komen. Denk aan vaste ramen of bijvoorbeeld uitzetramen of draaikiepramen.

Wat voor dakvorm op de uitbouw?

De uitstraling wordt bepaald door veel factoren. Een daarvan is het serredak. Voor een serre aan een rijtjeshuis zijn diverse daken mogelijk. Een prachtige optie is zadeldak. Hiermee krijg je ook meer ruimte in de hoogte. Net als bij een schuin dak of lessenaarsdak. Andere type daken zijn platte daken en voor een meer klassieke stijl, het waaierdak.

Inrichting van de tuinkamer

De inrichting van de serre bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Nu is het wel mogelijk om de serre zoveel mogelijk naar wens te laten bouwen. Bijvoorbeeld met een veranda of zonwering. En kun je een lichtstraat op een plat dak plaatsen en verwarming binnenin laten plaatsen. Zo krijg een complete en luxe serre voor jouw eengezinswoning.

Vergunning nodig voor serre aanbouwen

Een vergunning is niet altijd nodig wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden verschillen per gemeente, dus laat je goed informeren hierover. Dat kan bij de gemeente of het Omgevingsloket. Wanneer je niet aan de regels voldoet, is wel een bouwvergunning noodzakelijk. De serre-specialisten die bij ons zijn aangesloten, kunnen je van begin tot eind helpen met de vergunningaanvraag. En maken graag de bouwtekening voor je. Lees meer over de serre-vergunning.

Tip: bij een tussenwoning ben je verplicht om rekening te houden met de buren met een grote verbouwing. Informeer ze daarom op tijd over jouw bouwplannen.

Vind de beste deal voor serre aan rijtjeshuis

Gratis offertes aanvragen voor serre tussenwoning

Een serre voor de tussenwoning aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's te besparen. Met één gemakkelijke offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte vakmannen. Dat scheelt jou veel zoeken. De bouwbedrijven bieden je scherpe offertes die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Gelijk na de aanvraag zie je welke serre-specialisten jou gaan bellen of mailen.

Vrijblijvende afspraak met aannemers

De bedrijven komen graag eerst bij je langs om het rijtjeshuis te bekijken. Ter plekke kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou gericht en vakkundig advies. Zo krijg jij direct een helder beeld van de aannemers. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk, kies slim de beste deal en bespaar tot 45%

De offertes met de precieze serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke expert aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen het budget. Door te vergelijken kan de besparing oplopen tot 45%. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan. En start met slim vergelijken!