• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre voor jaren '30 woning

Het aanbouwen van een serre voor de jaren 30 woning zorgt ervoor dat je meer woonruimte krijgt. Bij het uitbouwen van een oude woning is het wel extra opletten. Is het bijvoorbeeld een monumentaal pand of gelden er specifieke eisen voor een serre-aanbouw? Als je een tuinserre laat plaatsen in de jaren 30 stijl, zorg je dat jouw huis het eigen karakter behoudt. Hieronder lees je meer informatie over klassieke serres en richtprijzen per m2. En hoe je snel en gemakkelijk de juiste aannemer voor de verbouwing kunt vinden.

Voordelen tuinserre jaren 30 huis

 • Vergroot de leefruimte;
 • Meer lichtinval in de woning;
 • Huizenwaarde stijgt;
 • Eigen karakter kan behouden blijven;
 • Mooie verbinding met de tuin;
 • Keuze uit materialen hout en kunststof met houtlook;
 • Met goede isolatie het hele jaar door te gebruiken.

Nadelen tuinserre jaren 30 huis

 • Minder grote tuin door serre-aanbouw;
 • Meestal bouwvergunning nodig;
 • Bij monumentale panden minder mogelijkheden;
 • Moderne serres zijn qua uitstraling niet passend.

Kosten serre jaren 30 woning

Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs voor de tuinserre. De belangrijkste is de grootte van de constructie. De kostprijs kun je ongeveer berekenen aan de hand van onderstaande prijsindicatie. Houd er rekening mee dat deze kosten door extra opties voor de serre kunnen oplopen. Ook kunnen aannemers verschillen in prijs. Het is daarom verstandig om meerdere bouwbedrijven te vergelijken. Dat doe je met de gratis serre-offertes via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre voor jaren 30 woning v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre voor jaren 30 woning v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Vergelijk prijzen van regionale aannemers

Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven voor jouw wensen. Jij ontvangt maximaal vijf prijsoffertes van verschillende experts uit de regio. Dit zijn betrouwbare bedrijven die voldoen aan onze kwaliteitseisen en werken voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De bedrijven nemen binnen een dag telefonisch of per e-mail contact met je op. En bieden je scherpe prijzen voor de serre inclusief plaatsen. Jij vergelijkt alle offertes en kies simpel de beste deal.

Klassieke serre perfect voor jaren 30 stijl

Voor serres zijn er verschillen stijlen. Een daarvan is de Engelse serre. Deze stijl tuinserre past perfect bij een jaren 30 woning. Met authentieke zuilen en gootprofielen sluit deze klassieke serre uitstekend aan op jouw huis. Een andere optie is de landelijke serre. De tuinkamer kun je laten maken met openslaande deuren en roeden om het jaren 30 effect te versterken. Dit kan trouwens ook bij een jaren 20 woning.

Tip: woon je in een nieuwbouwwoning? Dan is een jaren 30 stijl serre mogelijk. Kijk wel of het bij het huis past qua uitstraling. Je kunt altijd diverse stijlen combineren om een prachtig geheel te krijgen.

Houten jaren 30 serre voor natuurlijke look

De serre die het best past bij een klassiek huis is een houten serre. Dit zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Een andere optie is kunststof met de houtlook. Dit is een duurzaam materiaal dat op echt hout lijkt met de houtnerfstructuur. Een stalen serre is ook nog een optie, maar past beter bij huizen tussen de jaren 40 en 60. Aluminium serres geven een groot contrast bij oude huizen en zijn geschikter voor nieuwbouw en woningen vanaf de jaren 70. Lees meer over materialen voor serrebouw.

Maatwerk vaak nodig voor oudere huizen

Omdat een oud huis complexer is dan nieuwbouw, is in de meeste gevallen maatwerk nodig. Het kan namelijk zo zijn dat het huis scheef is gaan staan. Of dat er kabels en leidingen omgelegd moeten worden. Een serre op maat biedt in zo’n geval uitkomst. Bij een goed onderhouden jaren 30 woning, waar alles al een keer is vernieuwd, is een prefab serre ook mogelijk. De serre-specialist kan het best ter plekke beoordelen wat voor constructie nodig is.

Tip: de serre kun je volledig laten afwerken. Met bijvoorbeeld verwarming, zonwering en een veranda. We spreken dan van een luxe serre.

Vind beste deal voor serre jaren 30 woonhuis

Jaren 30 serre met HR-glas

Om de serre-aanbouw voor de jaren 30 woning goed te isoleren, wordt HR-glas gebruikt. Hierdoor kun je tijdens koude en warme dagen gewoon van de tuinkamer gebruik maken. Een echte winterkamer dus. Door het HR++ dubbel glas scheelt het op termijn ook op de stookkosten. Je verbruikt bijvoorbeeld in de winter minder energie, omdat er minder warmte ontsnapt. Het dikke glas zorgt ook voor geluidsisolatie. Hierdoor wordt het binnen minder gehorig, want je hebt veel minder last van geluiden van buiten.

Openslaande deuren met bovenlicht

Om de serre helemaal in populaire jaren 30 stijl te bouwen, zijn openslaande tuindeuren ideaal. Deze deuren zorgen voor een authentieke look. Je kunt de deur met roeden laten maken. Met bovenlicht zorg je voor het klassieke effect dat de jaren 30 serre helemaal af maakt. Naast deuren zijn schuifpuien ook mogelijk. Net als vouwwanden, maar deze wanden zie je eerder bij een meer moderne uitbouw. Bedenk ook of je vaste ramen neemt of valramen of uitzetramen.

Dak in klassiek Engelse stijl?

De jaren 30 stijl serres hebben meestal een klassiek plat dak dat prachtig is afgewerkt met boeidelen en goten. De Engelse serre wordt onder andere gekenmerkt door een waaierdak. Andere opties voor daken zijn een zadeldak en een schuin lessenaarsdak.

Vergunning aanvragen bij gemeente

Voor een grote aanbouw moet je al snel denken aan een vergunning. Vergunningsvrij een serre plaatsen kan, maar dan moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Die kunnen per gemeente verschillen. Bij een monumentaal pand is het lastig om een bouwvergunning voor de serre te krijgen. Bekijk alle mogelijkheden eerst voordat je concrete plannen gaat maken. Raadpleeg de gemeente of het Omgevingsloket voor de serre-aanbouw.

Tip: de serre-specialisten die bij ons zijn aangesloten kunnen helpen met de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Zij nemen dat werk graag uit jouw handen.

Laagste prijs serre voor jaren 30 woning?

Bespaar tijd en geld en vraag gratis serre-offertes aan

Een serre voor een jaren 30 woning aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's te besparen. Met één gemakkelijke offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Helemaal gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte vakmannen. Dat scheelt jou veel zoeken. De bouwbedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Direct na de aanvraag zie je welke serre-experts jou gaan bellen of mailen.

Vrijblijvend adviesgesprek met bouwbedrijven

De bedrijven komen graag eerst bij je langs om de oude woning te bekijken. Op locatie kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou meteen vakkundig advies. Zo krijg jij een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk, kies slim de beste deal en bespaar tot 45%

De offertes leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen het budget. Door te vergelijken kan de besparing oplopen tot 45%. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan. En start met slim vergelijken!