• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre voor boerderij

Serres voor boerderijen of landhuizen zijn ideaal om de woning groter te maken. Met deze aanbouw kun je een volledig nieuwe kamer erbij krijgen. Een ruimte waar veel licht binnenkomt en waar je het hele jaar van kunt genieten. De serre is helemaal in boerderijstijl te bouwen. Dit kan een moderne serre zijn, maar een klassieke serre-aanbouw is ook mogelijk. De boerderij met serre is in te richten als volwaardige leefruimte. Hieronder meer informatie over serres en indicatiekosten. Ook lees je hoe je snel en gemakkelijk de voordeligste serre-specialist kunt vinden.

Voordelen serre boerderij

 • Meer woonruimte in huis;
 • Extra daglicht naar binnen;
 • Waarde boerderij stijgt;
 • In grote maten te bouwen;
 • Diverse stijlen en materialen mogelijk;
 • Unieke toevoeging aan boerderij.

Nadelen serre boerderij

 • Bij monumentale boerderij minder opties;
 • Vergunning kan nodig zijn.

Kosten serre aan boerderij

De prijs voor een serre bereken je per vierkante meter (m2). Hieronder staan de indicatieprijs per m2 voor een niet gefundeerde basisserre en een gefundeerde luxe serre. Voor een grote constructie is het verstandig om het te laten funderen. Zo blijft de serre-aanbouw stevig staan. De exacte prijs voor de boerderij-serre weten? Vraag dan bij regionale aannemers serre-offertes aan. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre voor boerderij v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre voor boerderij v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Prijzen van regionale bouwbedrijven vergelijken

Speciaal voor jouw wensen en op basis van jouw aanvraag selecteren wij de best passende aannemers. Maximaal vijf. In ons netwerk zitten alleen bedrijven die voldoen aan keurmerken en die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben. Zo kom jij altijd in contact met betrouwbare specialisten. Deze vakmannen sturen jou een scherpe offerte. En maken direct een vrijblijvende afspraak met je. Tot slot vergelijk jij de prijsopgaven en kies je de beste deal voor de tuinserre.

Serre in boerderijstijl

Serres zijn te maken in diverse stijlen. Een boerderij kan veel verschillende stijlen hebben, maar een landelijke serre past er het best bij. Hiermee benadruk je de kenmerken van de boerderij. Een voorbeeld is een Engelse serre. Moderne serres zie je ook steeds vaker bij boerderijen. Er ontstaat dan een mooie combinatie van landelijk en modern. De serre is ook te maken in een halve cirkel in plaats van rechthoekig. Zo lijkt het net een aangebouwd paviljoen.

Tip: de boerderij uitbouwen met een serre kan aan verschillende zijdes van het huis. Zowel aan de voorkant en de achterkant, maar ook aan de zijkant.

Serre van hout, kunststof of aluminium?

Voor de serre-aanbouw voor de boerderij heb je de keuze uit verschillende materialen. Voor de landelijke sfeer is een houten serre een perfecte optie. Als je toch kiest voor een iets meer moderne constructie, dan zijn kunststof en aluminium voor de hand liggende materiaalsoorten. Daarnaast is de tuinkamer ook te metselen (bijvoorbeeld de onderbouw). Voor de rest bestaat de constructie voor het grootste gedeelte uit glas. Lees meer over serre-materialen.

Ramen met HR++ isolatieglas

In de nieuwe serre wil je natuurlijk het hele jaar door zitten. Ook in de winter. Isolatie speelt daar in een belangrijke rol. Met goed isolerende materialen als kunststof zorg je voor zo min mogelijke energieverspilling. Door HR-glas te verplaatst zorg je voor de beste isolatie. Dubbel glas isoleert uitstekend en is er in verschillende type, zoals HR++. Luxe serres worden standaard van isolatieglas voorzien.

Kies de beste deal voor serre aan boerderij

Tuinserre met type deur en raam naar keuze

De tuinserre is helemaal af te stemmen op jouw wensen. Jij bepaalt dus ook wat voor soort deur de serre krijgt. En wat voor type ramen. Voor deuren kun je kiezen uit onder andere schuifpuien, openslaande deuren en vouwwanden. Eventuele ramen kies je ook zelf. Zoals een vast raam, klapraam of draaikiepraam.

Vorm van dak bepalend voor uitstraling

Bij een serre hoort een dak van glas. Hierdoor krijg je veel daglicht naar binnen. Voor deze daken zijn er diverse soorten. Kies het dak dat het best bij jouw boerderij aansluit en bij de gekozen stijl. Platte daken en schuine daken komen het vaakst voor. Maar voor de klassieke look is een waaierdak ook een mooie dak-optie. Andere mogelijkheden zijn een puntdak en een zadeldak.

Bouwvergunning voor serre boerderij

Per gemeente verschillen de regels voor een bouwvergunning. Als je niet aan bepaalde voorwaarden kan voldoen, heb je een vergunning nodig. Bij grote constructies kun je ervan uitgaan dat een omgevingsvergunning noodzakelijk is. Lees meer over de serre-vergunning en informeer bij de gemeente en het Omgevingsloket naar alle mogelijkheden.

Tip: Via SerreAanbouw.nl kom je in contact met ervaren aannemers. Zij helpen je graag met het aanvragen van de vergunning. Zij weten precies hoe de procedures werken en zorgen dat alles soepel verloopt.

Snel laagste prijs boerderij-serre vinden?

Aanvragen gratis offertes voor boerderij-serre

Een serre voor de boerderij of landhuis aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte aannemersbedrijven. Dat scheelt jou veel zoekwerk. De bouwbedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Direct na de aanvraag zie je welke serre-experts jou gaan bellen of mailen.

Vrijblijvend gesprek met specialisten

De bedrijven komen graag eerst bij je langs om de boerderij te bekijken. Op locatie kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou meteen deskundig advies op maat. Zo krijg jij een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een de beste vergelijking.

Vergelijk, kies slim de beste deal en bespaar tot 45%

De offertes leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen het budget. Door te vergelijken kan de besparing oplopen tot 45%. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan. En start met slim vergelijken!