• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 8 meter?

Serre van 8 meter diepEen serre van 8 meter breidt jouw woning uit met veel extra ruimte. Door de serre krijg je veel lichtinval en krijg je een unieke plek waar je kunt zitten, koken en leven. De kosten voor de serre-aanbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder staat hoeveel de tuinserre ongeveer kost. Dit zijn de indicatieve prijzen voor een standaard serre en een luxe woonserre van 5 meter breed.

Tip: voor de beste prijs van een betrouwbare aannemer vraag je heel gemakkelijk en gratis serre-offertes aan voor de 8 meter diepe serre.

Indicatieprijzen serre van 8 meter diep en 5 meter breed

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre 8m x 5m v.a. € 30.000,- Gratis offertes
Luxe woonserre 8m x 5m v.a. € 68.000,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 8m diep, 5m breed (40 m2) inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre (750 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre (1.700 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Aannemers en kostprijzen vergelijken

Om kosten te besparen is het interessant om bouwbedrijven te vergelijken. Jij vraagt via SerreAanbouw.nl heel simpel prijsoffertes aan van maximaal vijf specialisten. Gratis en vrijblijvend. Hierdoor hoef je niet zelf te zoeken naar bedrijven. Aan de hand van jouw aanvraag en wensen maken wij een selectie van geschikte en betrouwbare experts. Deze vakmannen hebben wij al voor je gecontroleerd. Jij vergelijkt de offertes met elkaar en vind zo eenvoudig de beste deal voor de serre van 8 meter diep.

Voordelen grote serre

  • Extra woonruimte in de tuin;
  • Verplaatsen van bijv. keuken mogelijk;
  • Verhoging huizenwaarde;
  • In diverse stijlen te bouwen;
  • Compleet nieuw woongedeelte;
  • Geschikt voor huizen met grote tuinen.

Serre-aanbouw met keuken en lichtinval

Met een serre-aanbouw verleng je de woonkamer. Hierdoor krijg jij meer ruimte en dat geeft veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld het verplaatsen van de keuken naar de achterzijde van de woning met uitzicht op de tuin. Daarnaast kun je in de serre een open haard laten plaatsen. Door het vele glas komt er meer daglicht binnen en haal je het buitengevoel naar binnen toe. De grote serre van 8 meter diep is ideaal voor grote woningen zoals een boerderij, villa en andere vrijstaande huizen.

Bouwvergunning nodig voor serre van 8 meter

Voor de grote verbouwing heb je een omgevingsvergunning nodig. Deze vraag je aan via het online Omgevingsloket of bij de gemeente. De aannemers die aangesloten zijn bij SerreAanbouw.nl kunnen je helpen met de vergunningaanvraag en bouwtekening. Zo hoef jij daar geen extra tijd in te steken. De prijs voor een vergunning verschilt per gemeente. Raadpleeg hiervoor de gemeentelijke website.

Materiaal kiezen voor kozijnen serre

De serre wordt grotendeels gemaakt van glas en kozijnen. Voor de kozijnen heb jij de keuze uit verschillende materialen. Een houten serre past perfect bij oudere huizen uit bijvoorbeeld de jaren 30. Aluminium serres en kunststof serres hebben een moderne uitstraling en passen beter bij nieuwbouwwoningen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een stalen serre, een gemetselde serre en een volledige glazen tuinserre.

Mogelijkheden voor serre aanbouwen

Naast het materiaal, zijn er nog veel meer keuzemogelijkheden. Jij kiest aan de hand van deze opties de serre die het best bij jouw wensen en huis past. Voor optimaal woongenot. Enkele van deze opties zijn:

Vergelijk en vind beste deal serre van 8 meter

Vind beste prijs en vraag gratis serre-offertes aan

Snel de beste deal vinden doe je via SerreAanbouw.nl. Je vraagt allereerst heel eenvoudig en gratis serre-offertes aan. Op basis van jouw wensen zoeken wij de meest geschikte aannemers. Meteen na de offerte-aanvraag zie je welke specialisten jou gaan bellen of mailen. Dit zijn maximaal vijf betrouwbare bedrijven die werkzaam zijn in jouw omgeving.

Specialisten komen vrijblijvend aan huis

Voor het berekenen van de exacte prijs voor de serre van 8 meter diep, komen de experts vervolgens bij je langs. Helemaal vrijblijvend. Op locatie geven ze jou deskundig advies en doen ze jou een scherpe aanbieding. Jij leert het bouwbedrijf hierdoor gelijk beter kennen. En dat is belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk en bespaar tot 45%

Nadat je alle prijsoffertes voor de serre-aanbouw hebt ontvangen, begin je met vergelijken. Jij ziet snel welke aannemer het voordeligst de serre kan plaatsen. En of de kosten passen binnen jouw budget. Omdat je vergelijkt, weet je zeker dat je de beste deal met de laagste prijs kiest voor de nieuwe serre van 8 meter. De totale besparing kan oplopen tot wel 45%. Start daarom vandaag nog met slim vergelijken en vraag de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan.