• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 7 meter?

Serre van 7 meter diepMet een grote serre van 7 meter diep vergroot jij de leefruimte in jouw woning. Een ruime tuinkamer aanbouwen is geschikt voor als je een grote tuin met voldoende ruimte hebt. De kosten voor de serre-aanbouw hangen van diverse factoren af. Wat zo’n tuinserre gemiddeld kost, vind je hieronder. Je ziet indicatieprijzen van een eenvoudige standaard serre en een luxe woonserre.

Tip: de beste deal vinden voor de serre-aanbouw? Vraag gelijk serre-offertes aan en ontvang maximaal vijf prijsoffertes van regionale aannemers.

Prijsindicaties serre van 7 meter diep en 5 meter breed

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre 7m x 5m v.a. € 25.250,- Gratis offertes
Luxe woonserre 7m x 5m v.a. € 59.500,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 7m diep, 5m breed (35 m2) inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre (750 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre (1.700 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Prijzen van regionale bouwbedrijven vergelijken

Om de laagste prijs te vinden is het advies om meerdere bouwbedrijven en hun prijzen te vergelijken. Vraag hiervoor offertes aan. Dat doe je via SerreAanbouw.nl snel en eenvoudig. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar bedrijven. Op basis van jouw specifieke wensen voor de serre van 7 meter, selecteren wij de meest geschikte serre-specialisten. Jij vergelijkt de offertes met elkaar en kiest hieruit de beste deal.

Voordelen aanbouwen serre van 7 meter

  • Veel extra woonruimte;
  • Keuken in serre mogelijk;
  • Hogere huizenwaarde;
  • Naar persoonlijke wensen te bouwen;
  • Geschikt voor woningen met grote tuinen.

Keuken in serre plaatsen

Omdat je veel meer ruimte krijgt met de serre van 7 meter, heb je veel opties voor de uitbouw. Denk eens aan het verplaatsen van de keuken. Of je kunt er nieuwe zitgedeelte van maken. De inrichting bepaal je helemaal zelf.

Wat is het beste materiaal voor de serre?

Voor een uitstekend isolerende constructie is een kunststof serre in combinatie met HR++ dubbel glas de beste keuze. Ook een aluminium serre en stalen serre is tegenwoordig goed te isoleren. Met goede isolatie kun je het hele jaar van de tuinkamer gebruik maken. En scheelt het energiekosten. Een andere optie is de houten serre. Vooral voor klassieke woningen is dit materiaal met de authentieke uitstraling passend.

Aanvragen omgevingsvergunning bij gemeente

Voor de grote aanbouw heb je een bouwvergunning nodig. Deze vraag je aan bij de gemeente of via het Omgevingsloket. De kosten hiervoor verschillen per gemeente. De bij ons aangesloten aannemers helpen je graag met de aanvraag en het maken van een bouwtekening. Lees meer over de serre-vergunning.

Veel mogelijkheden voor nieuwe serre

De aanbouw van jouw huis is helemaal op jouw eigen wensen af te stemmen. Zo kies je de stijl. Zoals een Engelse serre of een moderne serre. En bepaal je het type serredak. Bijvoorbeeld een lessenaardak of een zadeldak. Lees meer informatie over verschillende mogelijkheden voor de tuinserre van 7 meter diep:

Beste prijs voor serre van 7 meter vinden?

Gratis offertes aanvragen voor voordeligste serre-aanbouw

Kosten besparen op de nieuwe en ruime tuinserre doe je simpel via SerreAanbouw.nl. Hiervoor vraag je eerst gratis serre-offertes via ons aan. Aan de hand van jouw specifieke wensen maken wij een selectie van de best passende serre-specialisten. Maximaal vijf die werkzaam zijn in jouw omgeving. Na de aanvraag zie je direct welke aannemers telefonisch of per e-mail contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvend adviesgesprek met serre-experts

Jij maakt vervolgens een vrijblijvende afspraak met de aannemers. De experts berekenen bij je thuis de precieze prijs voor de serre van 7 meter diep. Bij je thuis kunnen zij namelijk bepalen wat er allemaal nodig is voor de verbouwing. En ze geven je meteen deskundig advies op maat. Jij krijgt hierdoor een duidelijk beeld van de bouwbedrijven. Voor de beste vergelijking is het advies om met meer dan één bedrijf af te spreken.

Tot 45% besparen door vergelijken aannemers

Tot slot leg jij alle prijsoffertes naast elkaar. Door ze te vergelijken zie jij in een oogopslag welke specialist de beste deal biedt. Dat betekent een serre die voldoet aan jouw eisen en past binnen jouw budget. Zo kies jij eenvoudig de beste prijs voor de nieuwe serre van 7 meter. Het vergelijken van bouwbedrijven kan een besparing opleveren tot wel 45%. Bespaar en vraag de prijsoffertes voor de serre online aan en start met slim vergelijken!