• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 6 meter?

Aanbouw serre van 6 meter diepHoeveel je precies betaalt voor een serre van 6 meter hangt af van verschillende factoren. Onder andere de breedte. Hieronder staat een prijsindicatie op basis van een serre van 6 meter diep en 5 meter breed. De kostprijs is berekend op basis van de prijs per m2. Er is een onderscheid gemaakt tussen een eenvoudige standaard serre en een luxe woonserre. Houd er rekening mee dat een vergunning noodzakelijk is voor de aanbouw.

Tip: bespaar tijd en geld door serre-specialisten te vergelijken. Vraag direct gratis serre-offertes aan en ontvang scherpe prijzen van maximaal vijf aannemers.

Indicatieve prijs serre van 6 meter bij 5 meter

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre 6m x 5m v.a. € 22.500,- Gratis offertes
Luxe woonserre 6m x 5m v.a. € 51.000,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 6m diep, 5m breed (30 m2) inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre (750 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre (1.700 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Vergelijk prijzen van regionale serre-experts

De juiste specialist met de voordeligste prijs vind je met gratis offertes. Die vraag je via SerreAanbouw.nl heel simpel aan. Met één offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van verschillende aannemers uit de regio. Deze ervaren en betrouwbare bedrijven selecteren wij op basis van jouw specifieke wensen. Jij vergelijkt de kostenplaatjes met elkaar en zie zo snel welk bedrijf de beste deal heeft.

Voordelen van een serre aanbouwen

  • Waarde woning stijgt;
  • Meer daglicht in de huiskamer;
  • Extra woonruimte;
  • Prachtige verbinding tussen huis en tuin;
  • Veel keuzemogelijkheden.

Serre van 6 meter geschikt voor grote tuinen

Een serre van 6 meter diep is geschikt voor woningen met een grote tuin. Bijvoorbeeld een landhuis, boerderij, of twee-onder-een-kapwoning. Voor tussenwoningen is deze uitbouw vaak te groot, en houd je bijna geen tuin meer over.

Kies het materiaal voor de serre-aanbouw

Voor de serre heb je diverse materiaal-opties. Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling en voordelen. Kijk dus goed wat bij jouw woning past en met welke soort jij goede ervaringen hebt. Als je een tuinserre wilt met uitstekende isolatie, dan kies je voor een aluminium serre of een kunststof serre. Deze materiaalsoorten zijn ook onderhoudsvriendelijk. Andere opties zijn een stalen serre en een gemetselde serre van 6 meter diep. Dit zijn sterke materialen.

Aanvragen vergunning bij gemeente

Een vergunning aanvragen doe je bij de gemeente of via het Omgevingsloket. Voor een serre van 6 meter diep is een bouwvergunning nodig. Je kunt namelijk tot 4 meter zonder vergunning een serre bouwen. Lees meer informatie over de serre-vergunning of raadpleeg de gemeente. De kosten voor een omgevingsvergunning verschillen per gemeente.

Serre-stijlen en vorm van dak

Serres zijn te maken in verschillende stijlen. Onder andere de Engelse stijl en de moderne stijl. Daarnaast zijn er ook diverse type daken waaruit je kunt kiezen. Zoals een plat dak of lessenaarsdak. Jij bepaalt hoe de tuinkamer eruit komt te zien. Lees meer over de opties voor de nieuwe serre:

Vind laagste kostprijs serre van 6 meter

Bespaar tijd en geld met gratis serre-offertes

Snel de laagste prijs vinden doe je simpel via SerreAanbouw.nl. Je vraagt allereerst heel gemakkelijk en gratis serre-offertes aan. Op basis van jouw wensen zoeken wij de meest geschikte aannemers. Direct na de offerte-aanvraag zie je welke serre-specialisten jou gaan bellen of mailen. Dit zijn maximaal vijf betrouwbare bouwbedrijven die werkzaam zijn in jouw regio.

Specialisten komen vrijblijvend aan huis

Voor het berekenen van de specifieke prijs voor de serre van 6 meter, komen de experts vervolgens bij je langs. Helemaal vrijblijvend. Op locatie geven ze jou maatwerk advies en doen ze jou een scherpe aanbieding. Jij leert het bouwbedrijf hierdoor meteen beter kennen. En dat is belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk en bespaar tot 45%

Nadat je alle prijsoffertes voor de serre-aanbouw hebt ontvangen, ga je ze vergelijken. Jij ziet snel welke aannemer het voordeligst de serre kan plaatsen. En of de prijzen passen binnen jouw budget. Omdat je vergelijkt, weet je zeker dat je de beste deal met de laagste prijs kiest voor de nieuwe serre van 6 meter diep. De totale besparing kan oplopen tot wel 45%. Start daarom vandaag nog met slim vergelijken en vraag de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan.