• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 50m2?

Serre groot 50 meter aanbouwVoor een compleet nieuw woongedeelte is een serre van 50m2 ideaal. Met zo’n grote serre creëer je een nieuwe kamer of verlenging van de huidige woonkamer. Hieronder vind je de kosten voor een basisserre en de luxe woonserre. Een serre van 50m2 kost veel geld en daarom kun jij via SerreAanbouw.nl gratis offertes aanvragen. Jij ontvangt dan prijsopgaven van maximaal vijf aannemers en vergelijkt deze om de beste deal te vinden.

Tip: een woonserre is de beste optie voor een volwaardige aanbouw. Een eenvoudige standaard tuinserre is ook mogelijk, maar zonder goede isolatie kun je daar niet het gehele jaar gebruik van maken.

Prijsindicaties serre 50m2

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre van 50m2 v.a. € 37.500,- Gratis offertes
Luxe woonserre van 50m2 v.a. € 85.000,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 50m2 inclusief materiaal, plaatsing en btw. Meer indicatieve serre-kostprijzen.

  • Basis tuinserre (750 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre (1.700 euro per : richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Waarom een grote serre?

  • Extra woonruimte;
  • Veel meer lichtinval;
  • Perfect voor grote woningen en tuinen;
  • Stijging van huizenwaarde;
  • Genoeg ruimte voor keuken in serre;
  • Elke dag het gevoel alsof je buiten bent.

Serre-specialisten en kostprijzen eenvoudig vergelijken

Aannemers kunnen in prijs verschillen. Daarom is het heel interessant om meerdere bouwbedrijven te vergelijken. Je bespaart veel tijd door offertes via SerreAanbouw.nl aan te vragen. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij namelijk de bedrijven voor je. Dit zijn regionale specialisten die het best de verbouwing kunnen doen. En die voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de experts en hun kostprijzen te vergelijken. Zo vind jij eenvoudig de beste deal.

Aanvragen bouwvergunning voor serre van 50m2

Een serre van 50m2 is een groot bouwwerk. Hiervoor heb je een omgevingsvergunning nodig. De bij ons aangesloten aannemers kunnen je helpen met het aanvragen en de afhandeling. Zij maken ook een bouwtekening, zodat jij je nergens druk om hoeft te maken. Een vergunning aanvragen doe je bij de gemeente of via het Omgevingsloket. Wat een bouwvergunning kost, verschilt per gemeente.

Materiaalsoorten kozijnen en HR-glas

Als je de aanbouw als woonserre gaat gebruiken, is goede isolatie belangrijk. Hierdoor kun je er namelijk ook tijdens koude periodes zitten. Een luxe serre wordt gefundeerd en er wordt HR++ glas in geplaatst. Het materiaalsoort voor de kozijnen kies jij zelf. Zoals onderhoudsvriendelijk kunststof of aluminium. Stalen kozijnen voor de serre zijn ook erg populair. Hieronder de verkrijgbare serre-materialen:

Veel opties voor de nieuwe serre

Naast het materiaal zijn er veel meer opties waaruit je kunt kiezen. Dat is wel zo fijn, want zo stem je de serre helemaal af op jouw eigen wensen. Je kunt er bijvoorbeeld zonwering bij laten plaatsen. Of een lichtstraat als je kiest voor een dicht dak. En wat voor deuren wil jij erin? Denk je aan een schuifpui of openslaande deuren? Of wil je een serre die helemaal open kan met vouwwanden? Check alle opties:

Exacte serre prijs weten?

Vind beste prijs met gratis serre-offertes

Snel de beste deal vinden voor de grote serre-aanbouw doe je via SerreAanbouw.nl. Je vraagt allereerst heel eenvoudig en gratis serre-offertes aan. Op basis van jouw wensen zoeken wij de meest geschikte aannemers. Direct na de offerte-aanvraag zie je welke serre-specialisten jou gaan bellen of mailen. Dit zijn maximaal vijf betrouwbare bedrijven die werkzaam zijn in jouw regio.

Specialisten komen vrijblijvend aan huis

Voor het berekenen van de exacte prijs voor de serre van 50m2, komen de experts vervolgens bij je langs. Geheel vrijblijvend. Op locatie geven ze jou deskundig advies en doen ze jou een scherpe aanbieding. Jij leert het bouwbedrijf hierdoor gelijk beter kennen. En dat is belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk en bespaar tot 45% op serre-aanbouw

Nadat je alle prijsoffertes voor de grote serre-aanbouw hebt ontvangen, begin je met vergelijken. Jij ziet snel welke aannemer het voordeligst de serre kan bouwen en plaatsen. En of de kosten passen binnen jouw budget. Omdat je vergelijkt, weet je zeker dat je de beste deal met de laagste prijs kiest voor de nieuwe serre van 50m2. De totale besparing kan oplopen tot wel 45%. Start daarom vandaag nog met slim vergelijken en vraag de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan.