• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 5 meter?

Serre van 5 meterWeten wat je ongeveer betaalt voor een ruime serre van 5 meter diep? Dat is in onderstaand overzicht weergegeven. Deze indicatieve prijzen zijn aan de hand van de indicatiekosten per m2 berekend. Voor een tuinserre kun je kiezen uit een standaard serre (750 euro per m2) en een luxe woonserre (1.700 euro). Hieronder zie je een prijsvoorbeeld van een serre van 5 meter diep en breed.

Tip: laagste kostprijs vinden voor nieuwe serre-aanbouw? Vraag gratis serre-offertes aan en vergelijk maximaal vijf serre-specialisten.

Prijsindicatie serre 5 bij 5 meter

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre 5m x 5m v.a. € 18.750,- Gratis offertes
Luxe woonserre 5m x 5m v.a. € 42.500,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 5m diep, 5m breed inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Specialisten en prijzen voor serre-aanbouw vergelijken

Een serre van 25 m2 is een grote investering. Kosten besparen doe je eenvoudig door meerdere aannemers te vergelijken. Bespaar allereerst veel tijd met het aanvragen van gratis offertes via SerreAanbouw.nl. Voor jouw wensen selecteren wij maximaal vijf geschikte specialisten uit de regio. Door de prijsopgaven te vergelijken vind je ook nog eens de beste prijs. Jij kiest namelijk uit de ontvangen offertes voor de serre van 5 meter de voordeligste deal.

Serre aanbouwen: wat zijn de voordelen?

  • Woning wordt ruimer;
  • Meer licht in huis;
  • Woningwaarde neemt toe;
  • Mooie verbinding met tuin;
  • Te bouwen naar persoonlijke wensen.

Materiaalkeuze nieuwe serre

Het grootste gedeelte van de tuinkamer bestaat uit glas. HR-glas zorgt ervoor dat jouw serre goed geïsoleerd is. De rest van de tuinserre bestaat uit kozijnen en eventueel baksteen. Voor de kozijnen zijn er diverse materialen. Zo kun je kiezen voor een aluminium serre, kunststof serre, stalen serre en een serre van hout. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voordelen. Lees de informatie over de serre-materialen goed door om te bepalen welke soort het meest geschikt is.

Omgevingsvergunning aanvragen voor serre van 5 meter

Tot 4 meter diep kun je een serre vergunningsvrij plaatsen. Voor de serre van 5 meter heb je een bouwvergunning nodig. Deze vraag je aan bij de gemeente of het Omgevingsloket. De kosten voor zo’n vergunning verschillen per gemeente. Lees meer informatie over de vergunning voor de serre-aanbouw.

Ruime keuze uit extra opties

Een serre hoeft niet per se een constructie te zijn die op een glazen kas lijkt. Er is veel mogelijk om de aanbouw af te stemmen op jouw wensen. En op jouw woning. Jij kiest namelijk de stijl serre en welke vorm het dak heeft. Zie meer keuzemogelijkheden:

Prijzen vergelijken voor serre van 5 meter

Vind laagste prijs voor serre met gratis offertes

Kosten besparen op de nieuwe tuinserre doe je simpel en snel via SerreAanbouw.nl. Hiervoor vraag je eerst gratis serre-offertes via ons aan. Aan de hand van jouw specifieke wensen maken wij een selectie van de best passende serre-specialisten uit ons netwerk. Maximaal vijf die werkzaam zijn in jouw regio. Na de aanvraag zie je meteen welke aannemers telefonisch of per mail contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvend adviesgesprek met serre-specialisten

Jij maakt vervolgens een vrijblijvende afspraak met de specialisten. De experts berekenen bij je thuis hoeveel de uitbouw van 5 meter diep exact kost. Ter plekke kunnen zij namelijk bepalen wat er allemaal nodig is voor de tuinkamer. En ze geven je meteen professioneel advies op maat. Jij krijgt zo een helder beeld van de bouwbedrijven. Voor de beste vergelijking is het advies om met meer dan één bedrijf af te spreken.

Tot 45% besparen door vergelijken aannemers

Tot slot leg jij alle prijsoffertes naast elkaar neer. Door ze te vergelijken zie jij in een oogopslag welke specialist de beste deal biedt. Dat betekent een serre-aanbouw die voldoet aan jouw wensen en past binnen het budget. Zo kies jij eenvoudig de beste prijs voor de nieuwe serre van 5 meter. Het vergelijken van aannemers kan een besparing opleveren tot wel 45%. Vraag vandaag nog de prijsoffertes voor de serre online aan en start met slim vergelijken!