• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 40m2?

De prijs voor een grote serre van 40m2 wordt bepaald door verschillende factoren. Onder andere de soort serre en opties als zonwering en verwarming. Hieronder staat de prijs voor een standaard serre en een luxe woonserre. Deze kostprijs is indicatief. Voor de precieze kosten is het advies om offertes op te vragen van regionale aannemers. Prijsoffertes aanvragen doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk. En dit is ook nog extra voordelig, want door te vergelijken vind jij de beste prijs voor de riante tuinserre.

Prijsindicatie serre 40m2

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre van 40m2 v.a. € 30.000,- Gratis offertes
Luxe woonserre van 40m2 v.a. € 68.000,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 40m2 inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre (750 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre (1.700 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Grote serre: wat zijn de voordelen?

  • Veel meer leefruimte;
  • Binnen met buiten verbinden;
  • Waarde van huis stijgt;
  • Keuken in serre bouwen mogelijk;
  • Extra daglicht in de woning.

Kostprijzen en aannemers uit regio vergelijken

Kosten aanbouw serre van 40m2

Omdat de grote serre een flinke investering is, is het verstandig om meerdere bouwbedrijven te vergelijken. Hierdoor kun je op de kosten besparen. Met één offerte-aanvraag bij SerreAanbouw.nl ontvang jij maximaal vijf prijsopgaven. Dat scheelt jou zoeken naar geschikte bedrijven. Op basis van jouw wensen selecteren wij de juiste bedrijven voor de verbouwing. Jij hoeft ze alleen nog maar te vergelijken en de beste deal te kiezen.

Aanvragen omgevingsvergunning serre van 40m2

Als de serre meer dan 4 meter diep is, heb je een vergunning nodig. Het aanvragen van een bouwvergunning doe je bij de gemeente of het Omgevingsloket. Voor een omgevingsvergunning brengt de gemeente kosten in rekening. Deze kosten verschillen per gemeente. Lees meer informatie over de serre-vergunning en meer voorwaarden. De bij ons aangesloten serre-specialisten helpen je graag met de vergunningaanvraag.

Materiaal kiezen voor nieuwe serre-aanbouw

De serre van 40m2 kun je laten bouwen naar jouw eigen wensen. Jij kiest namelijk het materiaal, het type glas en alle extra opties. Zo krijg jij een serre die past bij jouw huis en bij jouw eigen smaak. HR-glas laat je plaatsen, wanneer je de serre als volledige woonruimte gaat gebruiken. Hiermee zorg je voor goede isolatie. Voor de kozijnen heb je de keuze uit onderstaande materialen:

Ruimte nodig voor grote serre

Voor een ruime serre heb je logischerwijs ruimte nodig. Een uitbouw kan aan de achterkant, zijkant of voorkant. Een serre van 40m2 is daarom heel geschikt voor woningen met grote tuinen. Bijvoorbeeld een vrijstaand huis, boerderij, landhuis of villa. Hiervoor zijn verschillende afmetingen mogelijk.

Keuzemogelijkheden voor aanbouwen tuinkamer

In een ruime tuinkamer is het optimaal genieten. Je krijg het gevoel alsof je buiten zit. Met bijvoorbeeld vouwwanden kun je er een open serre van maken. Zo haal je echt buiten naar binnen. Jij stemt de serre-aanbouw helemaal af op jouw wensen. Zoals het type deur, de vorm van het dak en in welke stijl de tuinserre wordt gebouwd. Je kunt zelfs de keuken in de serre laten plaatsen. Zo wordt de aanbouw één geheel met het huis. Lees meer info en doe inspiratie op voor de serre:

Vergelijk prijzen voor serre van 40m2

Bespaar met gratis serre-offertes tijd en geld

Kosten besparen op de nieuwe tuinserre doe je gemakkelijk via SerreAanbouw.nl. Hiervoor vraag je eerst gratis serre-offertes via ons aan. Aan de hand van jouw specifieke wensen maken wij een selectie van de best passende serre-specialisten. Maximaal vijf gecontroleerde bedrijven die werkzaam zijn in jouw regio. Na de aanvraag zie je gelijk welke aannemers telefonisch of per e-mail contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvend adviesgesprek met serre-specialisten

Jij maakt vervolgens een vrijblijvende afspraak met de vakmannen. De experts berekenen bij je thuis de precieze prijs voor de grote serre van 40m2. Ter plekke kunnen zij namelijk bepalen wat er allemaal nodig is voor de verbouwing. En ze geven je meteen deskundig advies op maat. Door deze kennismaking krijg jij een duidelijk beeld van de bouwbedrijven. Voor de beste vergelijking is het raadzaam om met meer dan één bedrijf af te spreken.

Tot 45% besparen door vergelijken aannemers

Nadat je alle prijsoffertes voor de serre-aanbouw hebt ontvangen, begin je met vergelijken. Jij ziet snel welke aannemer het voordeligst de serre kan plaatsen. En of de kostprijs past binnen jouw budget. Omdat je vergelijkt, weet je zeker dat je de beste deal met de laagste prijs kiest voor de nieuwe serre van 40m2. De besparing kan oplopen tot wel 45%. Start daarom vandaag nog met slim vergelijken en vraag de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan.