• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 3 meter?

Serre van 3 meter diepWeten wat een serre van 3 meter kost? De prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Zoals de breedte en de materiaalkeuze. Hieronder vind je een indicatieve prijs voor een serre van 3 meter diep en 5 meter breed (15 m2). In dit voorbeeld staan de kostprijzen voor een eenvoudige serre-aanbouw een luxe woonserre. Deze prijzen zijn berekend op basis van vierkante meters.

Tip: voor de laagste prijs voor de tuinserre vraag je gemakkelijk gratis serre-offertes aan. Jij ontvangt hierna prijsopgaven van maximaal vijf aannemers.

Indicatieve prijs serre 3 bij 5 meter

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre 3m x 5m v.a. € 11.250,- Gratis offertes
Luxe woonserre 3m x 5m v.a. € 25.500,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 3m diep, 5m breed inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre (750 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre (1.700 euro per m2): richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Aannemers en serre-prijzen vergelijken

Voor specifieke kostprijzen van professionele aannemers is het verstandig om offertes aan te vragen. Wanneer jij dit doet via SerreAanbouw.nl bespaar jij tijd en geld. Jij hoeft namelijk maar één offerte-aanvraag in te vullen en ontvangt na het opvragen maximaal vijf prijsoffertes. Deze experts worden op basis van jouw aanvraag geselecteerd. Zo vind je de juiste vakman voor de verbouwing. Jij vergelijkt de bedrijven en prijzen met elkaar en kiest simpel voor de beste deal voor de serre van 3 meter diep.

Voordelen serre-aanbouw: extra woonruimte en daglicht

Met een uitbouw van 15m2 krijgt jouw huis er veel ruimte bij. Ideaal als zitgedeelte, zodat je het gehele jaar door het buitengevoel ervaart. Omdat de tuinkamer bestaat uit veel glas, krijg je veel lichtinval. En het zorgt voor een prachtige verbinding met de tuin. De serre van 3 meter laat ook de huizenwaarde stijgen.

  • Veel daglicht naar binnen;
  • Extra woonruimte;
  • Mooie overgang naar tuin;
  • Stijging van huizenwaarde.

Verschillende soorten serre-materialen

Aluminium serres en kunststof serres isoleren uitstekend en hebben weinig onderhoud nodig. Je hebt naast deze materiaalsoorten ook de keuze uit stalen tuinserres en stenen serre-constructies. Voor een meer authentieke uitstraling kun je kiezen voor een houten serre. Lees meer info over de serre-materialen om te bepalen welke het best bij jouw wensen en woning past.

Vergunning nodig voor serre van 3 meter?

De serre van 3 meter is zonder vergunning te plaatsen. Je moet hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Onder andere: de constructie mag geen schuin dak hebben en mag niet gericht zijn op de openbare ruimte. Als je niet aan de regels voldoet, dan is een bouwvergunning noodzakelijk. Lees meer informatie over de omgevingsvergunning voor de serre-aanbouw.

Stel je eigen serre samen

Serres zijn er in veel vormen en maten. Het hangt van jouw wensen en huis af hoe de tuinkamer eruit komt te zien. Hiervoor heb je de keuze uit diverse stijlen en serredaken. Ook zijn er veel extra opties zoals zonwering en het soort deur. Lees meer over alle keuzemogelijkheden:

Vind snel de beste deal voor serre van 3 meter

Vraag gratis serre-offertes aan en kies laagste prijs

Kosten besparen op de nieuwe tuinserre doe je eenvoudig via SerreAanbouw.nl. Hiervoor vraag je eerst gratis serre-offertes via ons aan. Aan de hand van jouw specifieke eisen en wensen maken wij een selectie van de best passende serre-specialisten. Maximaal vijf die werkzaam zijn in jouw regio. Na de aanvraag zie je direct welke aannemers telefonisch of per e-mail contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvend adviesgesprek met serre-specialisten

Jij maakt vervolgens een vrijblijvende afspraak met de aannemersbedrijven. De experts berekenen bij je thuis de precieze prijs voor de serre van 3 meter diep. Ter plekke kunnen zij namelijk bepalen wat er allemaal nodig is voor de tuinkamer. En ze geven je meteen deskundig advies op maat. Jij krijgt zo een duidelijk beeld van de bouwbedrijven. Voor de beste vergelijking is het advies om met meer dan één bedrijf af te spreken.

Tot 45% besparen door vergelijken bouwbedrijven

Tot slot leg jij alle prijsoffertes naast elkaar neer. Door ze te vergelijken zie jij in een oogopslag welke serre-expert de beste deal biedt. Dat betekent een serre die voldoet aan jouw wensen en past binnen jouw budget. Zo kies jij gemakkelijk de beste prijs voor de nieuwe serre van 3 meter. Het vergelijken van aannemers kan een besparing opleveren tot wel 45%. Vraag gelijk de prijsoffertes voor de serre online aan en start met slim vergelijken!