• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 2 meter?

Serre van 2 meter diepHoeveel je ongeveer betaalt voor een nieuwe serre van 2 meter vind je in onderstaand overzicht. De kosten hangen van diverse factoren af. En worden berekend per m2. Voor het prijsvoorbeeld hieronder gaan we uit van een serre van 2 meter diep en 5 meter breed (totaal 10 m2). Voor een standaard serre is de indicatieve kostprijs 750 euro per m2. Een luxe serre met fundering kost ongeveer 1.700 euro per m2.

Tip: voor de exacte prijs van de serre-aanbouw vraag je eenvoudig gratis serre-offertes aan van maximaal vijf regionale aannemers.

Prijsindicatie serre 2 bij 5 meter

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre v.a. € 7.500,- Gratis offertes
Luxe woonserre v.a. € 17.000,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 2m diep, 5m breed inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Prijzen van regionale aannemers vergelijken

De voordeligste prijs voor een serre inclusief plaatsing vind je door bouwbedrijven te vergelijken. Jij vraagt via SerreAanbouw.nl online heel eenvoudig en gratis serre-offertes aan. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsopgaven. Dat bespaart je al veel tijd. De offertes krijg je van specialisten die voor jouw wensen speciaal zijn geselecteerd. Jij vergelijkt de bedrijven en hun prijzen met elkaar en vindt hierdoor de beste prijs voor de serre van 2 meter diep.

Tip: een prefab serre is snel geplaatst en scheelt dus veel arbeidskosten.

Meer leefruimte en lichtinval met aanbouw serre

Een serre aanbouwen heeft veel voordelen. Zo krijg je meer leefruimte en komt er veel daglicht naar binnen. Zo’n uitbouw zorgt ook voor een waardevermeerdering van jouw woning. Een tuinserre van 2 meter is onder bepaalde voorwaarden zonder vergunning te plaatsen. Deze grootte is ideaal om een tussenwoning ruimer te maken.

Welk materiaal voor de tuinserre?

Een serre-aanbouw bestaat voor het grootste gedeelte uit glas. Voor de kozijnen en deuren heb je de keuze uit diverse materialen. Aluminium serres en kunststof serres zijn heel populair door de goede isolatie en onderhoudsvriendelijkheid. Andere opties zijn gemetselde serres en stalen serres. Lees meer over alle serre-materialen.

Omgevingsvergunning niet altijd nodig

Kleine serres zijn meestal zonder vergunning te bouwen. Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden. Zoals een plat dak en niet gericht op de openbare ruimte. Als je wel een omgevingsvergunning nodig hebt, vraag je deze aan bij de gemeente of het Omgevingsloket. Lees meer info over de bouwvergunning voor de serre.

Meer keuzemogelijkheden serre

Jouw nieuwe serre stem je helemaal af op jouw eisen en wensen. Zo kun je kiezen voor de stijl die bij jouw huis past. Zoals klassiek of modern. Maar ook het soort dak en extra opties zoals zonwering en serreverwarming kies je zelf. Hieronder meer opties voor de serre aan huis:

Vind laagste prijs voor serre van 2 meter

Beste deal vinden met gratis serre-offertes

Kosten besparen op de nieuwe tuinserre doe je gemakkelijk via SerreAanbouw.nl. Hiervoor vraag je eerst gratis serre-offertes via ons aan. Aan de hand van jouw specifieke wensen maken wij een selectie van de best passende serre-specialisten. Maximaal vijf die werkzaam zijn in jouw regio. Na de aanvraag zie je gelijk welke aannemers telefonisch of per e-mail contact met je gaan opnemen.

Vrijblijvend adviesgesprek met serre-specialisten

Jij maakt vervolgens een vrijblijvende afspraak met de aannemers. De experts berekenen bij je thuis de precieze prijs voor de uitbouw van 2 meter diep. Ter plekke kunnen zij namelijk bepalen wat er allemaal nodig is voor de tuinkamer. En ze geven je meteen deskundig advies op maat. Jij krijgt zo een duidelijk beeld van de bouwbedrijven. Voor de beste vergelijking is het advies om met meer dan één bedrijf af te spreken.

Tot 45% besparen door vergelijken aannemers

Tot slot leg jij alle prijsoffertes naast elkaar neer. Door ze te vergelijken zie jij in een oogopslag welke specialist de beste deal biedt. Dat betekent een serre die voldoet aan jouw wensen en past binnen jouw budget. Zo kies jij eenvoudig de beste prijs voor de nieuwe serre van 2 meter. Het vergelijken van bouwbedrijven kan een besparing opleveren tot wel 45%. Vraag gelijk de prijsoffertes voor de serre online aan en start met slim vergelijken!