• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 15 m2?

Aanbouw serre 15 meterDe kostprijs voor een serre van 15m2 wordt bepaald door diverse factoren. Daarom staat hieronder een indicatieve prijs voor de serre-aanbouw. Zo kun je ongeveer berekenen wat de tuinserre kost. De prijzen zijn voor een standaard tuinserre en een luxe serre. Een serre is een flinke investering en je kunt eenvoudig tijd en geld besparen voor aannemers te vergelijken. Dat doe je door via SerreAanbouw.nl gratis offertes aan te vragen.

Indicatieve kostprijs serre-uitbouw 15m2

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre v.a. € 11.250,- Gratis offertes
Luxe woonserre v.a. € 25.500,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 15m2 inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Wat zijn de voordelen van een tuinserre van 15m2?

  • Huizenwaarde stijgt;
  • Zonder vergunning te plaatsen;
  • Meer lichtinval in huis;
  • Extra woonruimte;
  • Beleef binnen het buitengevoel.

Aannemers en prijzen vergelijken

Als je een serre van 15m2 wilt aanbouwen, kun je slim geld besparen. Dat doe je door meerdere aannemers uit de regio te vergelijken. Bouwbedrijven kunnen in prijs verschillen en daarom is vergelijken zo belangrijk. Veel zoekwerk bespaar je door via SerreAanbouw.nl de offertes op te vragen. Dit is geheel vrijblijvend en gratis. Op basis van jouw specifieke wensen, maken wij een selectie van maximaal vijf geschikte bedrijven in ons netwerk. Jij vergelijkt de offertes die deze specialisten sturen, en kiest zo eenvoudig de beste deal.

Serre zonder vergunning plaatsen

Wanneer de serre niet meer dan 4 meter diep is en onder andere een plat dak heeft, is de serre-constructie vergunningsvrij te bouwen. Hiernaast gelden er nog enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Lees hiervoor meer over de serre-vergunning. Een gemeente kan ook specifieke voorwaarden hebben, dus raadpleeg altijd de gemeentelijke website hiervoor.

Materialen voor serre-aanbouw

De aanbouw in jouw tuin kan van verschillende materialen worden gemaakt. Zoals natuurlijk hout of duurzaam kunststof. Daarnaast heb je ook de keuze uit modern aluminium en industrieel staal. Lees meer over de materialen:

HR++ glas voor woonserre

Als je de serre van 15m2 als woonserre gaat gebruiken, is isolatieglas aan te raden. Zo kun je er tijdens een koude periode heerlijk zitten. Dubbel glas zorgt er namelijk voor dat er zo min mogelijk warmte ontsnapt. Dat scheelt gelijk op de energiekosten. HR++ glas is een populair type isolatieglas. In combinatie met kunststof kozijnen krijg je de beste isolatiewaarde die mogelijk is.

Stijl, serredak en veel meer opties

Naast de keuze uit materiaalsoort en type glas, zijn er veel meer mogelijkheden. Denk maar eens aan de bouwstijl van de serre. En aan het model dak dat op de tuinkamer komt. Bedenk ook of je er gelijk zonwering of een lichtstraat op wilt. Check meer opties voor jouw nieuwe tuinserre:

Vergelijk prijzen voor serre van 15m2

Laagste prijs vinden met gratis serre-offertes

Snel de beste deal vinden doe je via SerreAanbouw.nl. Je vraagt allereerst heel eenvoudig en gratis serre-offertes aan. Op basis van jouw wensen zoeken wij de meest geschikte aannemers. Dat scheelt jou veel zoekwerk. Direct na de offerte-aanvraag zie je welke specialisten jou gaan bellen of mailen. Dit zijn maximaal vijf betrouwbare serre-experts uit jouw regio en zij hebben veel ervaring met het bouwen van serres.

Specialisten komen vrijblijvend aan huis

Voor het berekenen van de specifieke prijs voor de serre van 15m2, komen de vakmannen vervolgens bij je langs. Geheel vrijblijvend. Op locatie geven ze jou deskundig advies en doen ze jou een scherpe aanbieding. Jij leert het bouwbedrijf hierdoor gelijk beter kennen. En dat is belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk slim en bespaar tot 45%

Nadat je alle prijsoffertes voor de tuinserre hebt ontvangen, begin je met vergelijken. Jij ziet snel welke aannemer het voordeligst de serre kan plaatsen. En of de kostprijs past binnen jouw budget. Omdat je vergelijkt, weet je zeker dat je de beste deal met de laagste prijs kiest voor de nieuwe serre van 15m2. De totale besparing kan oplopen tot wel 45%. Start daarom vandaag nog met slim vergelijken en vraag de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan.