• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Wat kost een serre van 1 meter?

Aanbouw serre van 1 meterDe kosten voor een serre van 1 meter diep worden berekend per m2. Hieronder staat een indicatieve kostprijs voor een tuinserre van 1 meter diep en 5 meter breed (totaal 5 m2). Zo weet je ongeveer wat je betaalt voor de nieuwe serre. Dit zijn gemiddelde prijzen. Voor de prijsindicaties is een onderscheid gemaakt tussen een eenvoudige standaard serre en een luxe woonserre. Voor een basisserre betaal je 750 euro per m2. Voor de luxe serre is dat 1.700 euro per m2.

Indicatieprijs tuinserre 1 meter diep x 5 meter breed

Soort aanbouw
Prijs*
Basic tuinserre 1m x 5m v.a. € 3.750,- Gratis offertes
Luxe woonserre 1m x 5m v.a. € 8.500,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs serre 1m diep, 5m breed inclusief materiaal, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Vergelijk regionale aannemers en prijzen

Voor precieze prijzen vraag je offertes aan van serre-specialisten. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk. Met één online offerte-aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsoffertes. Van betrouwbare aannemers uit de regio. Omdat je meerdere prijsopgaven krijgt, kun je ook nog eens kostprijzen vergelijken. Zo vind je het bouwbedrijf met de beste deal. Vraag de gratis serre-offertes gelijk aan en bespaar tijd en geld.

Ruimere woonkamer door serre-aanbouw

Een serre van 1 meter diep is perfect om tussenwoningen ruimer te maken. Met deze kleine serre-aanbouw krijg je daarnaast veel meer licht binnen. De serre-constructies zijn te bouwen in verschillende materialen. Bijvoorbeeld met kunststof of aluminium kozijnen. Ook kun je kiezen voor een geheel glazen of deels gemetselde tuinkamer. Wanneer je voor een tuinserre van 1 meter met plat dak kiest aan de achterkant van het huis, is meestal geen vergunning nodig.

Tip: om kosten en een langdurende verbouwing te besparen is een prefab serre ideaal.

Materiaal kiezen voor kleine serre van 1 meter

Voor de totale kosten van de serre van 1 meter zijn verschillende factoren van invloed. Een daarvan is de materiaalkeuze voor de kozijnen. Een houten serre is in aanschafprijs het voordeligst, maar heeft wel geregeld onderhoud nodig. Kunststof serres en aluminium serres zijn iets duurder dan hout, maar wel vrijwel onderhoudsvrij en uitstekend isolerend. Andere opties zijn een stalen serre, gemetselde serre en een volledig glazen serre.

Tip: serres bestaan grotendeels uit glas. Voor een goede isolatie kies je voor HR-glas.

Serre van 1 meter zonder vergunning plaatsen

Kleine serres zijn vaak zonder omgevingsvergunning te plaatsen. Hiervoor mag de uitbouw niet zijn gericht op de openbare ruimte. En moet de tuinserre een plat dak hebben. Daarnaast gelden er nog meer voorwaarden. Als je hieraan niet voldoet, heb je wel een bouwvergunning nodig. Lees meer over de voorwaarden voor een serre-vergunning.

Opties voor de nieuwe serre

Als je een serre gaat kopen en laten plaatsen, heb je veel opties waaruit je kunt kiezen. Zoals de stijl. Denk bijvoorbeeld aan een Engelse serre of een moderne serre. Maar ook het soort dak en extra opties kies je zelf. Alles mogelijkheden voor de tuinserre aan huis op een rij:

Vergelijk en vind voordeligste serre van 1 meter

Vraag gratis offertes aan en vind laagste prijs

Snel de beste deal vinden doe je via SerreAanbouw.nl. Je vraagt allereerst heel eenvoudig en gratis serre-offertes aan. Op basis van jouw wensen zoeken wij de meest geschikte aannemers. Dat scheelt jou veel zoekwerk. Direct na de offerte-aanvraag zie je welke specialisten jou gaan bellen of mailen. Dit zijn maximaal vijf betrouwbare bedrijven die werkzaam zijn in jouw regio.

Specialisten komen vrijblijvend aan huis

Voor het berekenen van de exacte prijs voor de serre van 1 meter, komen de experts vervolgens bij je langs. Geheel vrijblijvend. Op locatie geven ze jou deskundig advies en doen ze jou een scherpe aanbieding. Jij leert het bouwbedrijf hierdoor gelijk beter kennen. En dat is belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk en bespaar tot 45%

Nadat je alle prijsoffertes voor de serre-aanbouw hebt ontvangen, begin je met vergelijken. Jij ziet snel welke aannemer het voordeligst de serre kan plaatsen. En of de kosten passen binnen jouw budget. Omdat je vergelijkt, weet je zeker dat je de beste deal met de laagste prijs kiest voor de nieuwe serre van 1 meter diep. De totale besparing kan oplopen tot wel 45%. Start daarom vandaag nog met slim vergelijken en vraag de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan.