• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Noord-Brabant

Serre aanbouw in Noord-Brabant

Als u het plan hebt om in Noord-Brabant een serre in- of aan uw woning te laten plaatsen kunt u stoppen met zoeken, want hier bent u aan het juiste adres. De aannemers die u een gratis offerte zullen sturen als u uw wensen hebt doorgegeven worden door ons geselecteerd op prijs, kwaliteit en op het feit dat ze actief zijn in de provincie Noord-Brabant. Maximaal 5 van de aannemers die het beste voldoen aan het profiel leveren u een offerte waarna u zelf kunt kiezen voor degene waar u zich het prettigst bij voelt. Mocht het nodig en wenselijk zijn dan kan een aannemer geheel vrijblijvend bij u langskomen om één en ander te bespreken.

Een bouwvergunning voor een serre in Noord-Brabant

Nederland staat bekend als land van regeltjes en vaak is dat een terecht beeld. Soms valt de regelzucht van de overheid echter mee, en daar kan u in het geval van de bouw van een serre soms van profiteren. Zo is het vanaf 1 november 2014 mogelijk om een serre aan de achterkant van de woning te bouwen zonder dat daarvoor een bouwvergunning (omgevingsvergunning) moet worden aangevraagd. De serre mag in dat geval niet langer zijn dan 4 meter (tot 1 november 2014 is dit 2,5 meter).

Een vergunning voor een Noord-Brabantse gemeente

Blijkt u toch een omgevingsvergunning nodig te hebben voor de bouw van uw serre dan dient u deze aan te vragen bij uw woongemeente. Naast de landelijke eisen zijn er aanvullende eisen die per gemeente kunnen verschillen. Het zou dus kunnen dat een aanvraag in West-Brabant aan andere voorwaarden moet voldoen dan een aanvraag in Oost-Brabant.