• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Stalen serre

Voor een unieke uitstraling ga je voor een stalen serre. Deze ijzeren serre is te bouwen aan huis, maar is ook als vrijstaande constructie te plaatsen. Voor bijvoorbeeld een moestuin voor groente en planten. Of voor een vergroting van de leefruimte in jouw woning. Hiervoor is het wel nodig om de smeedijzeren serre te funderen. Meer informatie over de uitbouw van glas en staal lees je hieronder. Ook vind je prijsindicaties en de beste manier om de voordeligste aannemer te vinden.

Voordelen staal

 • Past perfect bij klassieke uitstraling;
 • Erg sterk materiaal;
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren;
 • Ramen zijn te maken met roeden;
 • Tegenwoordig goed te isoleren;
 • Lange levensduur en duurzaam.

Nadelen staal

 • Zware constructie;
 • Past niet bij elk type woning;
 • Een van de duurste materialen.

Stalen serre prijs

De indicatieve kosten voor een stalen serre staat hieronder. De exacte prijs hangt af van hoe groot de tuinserre wordt. En wat voor soort deur en dak je kiest. Met onderstaande kostprijs per m2 kun je ongeveer berekenen wat de serre van staal kost. Wil je precieze prijzen weten? Vraag dan heel gemakkelijk gratis offertes voor serres aan via SerreAanbouw.nl.

Tip: prijsvoorbeelden vind je in het overzicht van serre-prijzen.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Stalen basic tuinserre v.a. € 800,- Gratis offertes
Stalen luxe woonserre v.a. € 1.750,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materiaal, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Aannemers en prijzen eenvoudig vergelijken

Besparen op de stalen serre-constructie doe je door meerdere bouwbedrijven te vergelijken. Dat doe je snel en simpel via SerreAanbouw.nl. Met één snelle aanvraag, ontvang jij maximaal vijf serre-offertes. Van betrouwbare aannemers uit de regio. Op basis van jouw aanvraag maken wij een selectie van de best passende bedrijven voor jouw opdracht. Het enige wat jij hoeft te doen is vergelijken. En te kiezen voor de beste serre-deal.

Moderne of Engelse stijl voor serre-aanbouw?

Voor de nieuwe stalen serre zijn er veel mogelijkheden. Dat is fijn, want zo kun je de constructie helemaal afstemmen op jouw eigen wensen. Bedenk allereerst wat de stijl van de tuinkamer wordt. Wordt het een basic serre om planten te kweken? Of een serre-aanbouw om het hele jaar door te zitten of zelfs koken. Voor de uitbouw heb je de keuze uit de landelijke stijl, moderne stijl en Engelse stijl. Bekijk alle serre-modellen en voorbeelden van serres voor meer inspiratie en ideeën.

Tip: omdat staal een zwaar materiaal is, is fundering aan te raden. Helemaal wanneer je de serre als woonruimte gaat gebruiken. Zo krijg je een stevige constructie.

Onderhoud stalen serre

Staal is een materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Eens per jaar schoonmaken is al voldoende. Hiermee zorg je voor een constructie die heel lang meegaat. Voor de ramen lappen is eens per twee maanden de richtlijn. Dit hangt er natuurlijk van af hoe vies de ramen zijn.

Isolatie van metalen constructie en HR-glas

Met luchtkamer en een koudebrugonderbreking worden stalen kozijnen uitstekend isolerend gemaakt. Deze profielen zorgen voor een ruimte die goed is geïsoleerd. In combinatie met dubbel glas krijg je een nog betere isolatie van jouw serre. Een type dubbel glas is HR++ glas.

Vergelijk experts voor stalen serre-aanbouw

Tuinserre op maat of prefab?

Met een prefab serre ben je voordeliger uit dan bij een maatwerk constructie. Wel is er met een stalen serre op maat meer mogelijk. Bij prefab wordt de serre kant-en-klaar geplaatst. Alleen de montage is dan nog nodig. Dit kost minder tijd dan bij een maatwerk model, dat ter plekke wordt gebouwd.

Stalen ramen en deuren

Voor de serre van staal zijn diverse ramen en deuren verkrijgbaar. Denk aan openslaande deuren, vouwwanden of een schuifpui. Alle type deuren zijn met roeden te maken en ook het beslag en sloten kies je zelf. De ijzeren ramen en deuren zijn helemaal op maat te maken voor de aanbouw.

Diverse type glazen daken

Voor een strakke look is een plat dak een ideale optie. Wil je een meer landelijk of Engels effect, dan is een waaierdak of lessenaars dak een prachtig dak voor de tuinserre. Een andere mogelijkheid voor een landelijke uitstraling is een zadeldak.

Bouwvergunning aanvragen bij gemeente

Voor grote serres is het vaak nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen. Alleen als je aan bepaalde afmetingen voldoet, kan een serre vergunningsvrij worden geplaatst. Informeer daarom bij de gemeente of het Omgevingsloket.

Serre in de kleur zwart

Meestal worden stalen constructies voorzien van donkere kleuren. Zoals zwart, antraciet of grijs. Voor de serre zijn er veel meer kleuren verkrijgbaar. Als je niet van donkere kleuren houdt, kun je dus ook voor lichtere kleuren kiezen. Zoals wit en lichtblauw.

Laagste prijs voor metalen serre vinden?

Vind de scherpste prijs met gratis serre-offertes

Een stalen serre aanbouwen is een flinke investering en een grote verbouwing. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's te besparen. Met één offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van de aanvraag selecteren wij de de juiste bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoeken. De experts bieden je scherpe offertes die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke aannemers jou binnen een werkdag gaan bellen of mailen.

Vrijblijvend gesprek met aannemers

De bedrijven komen graag eerst bij je langs. Op locatie kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou gericht en vakkundig advies. Zo krijg jij direct een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk en kies slim de beste deal

De offertes met de precieze serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen het gestelde budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre online aan. En start met slim vergelijken!