• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Prefab serre

Een prefab serre wordt kant-en-klaar geplaatst. Alleen de montage is hierna nog nodig. Dit scheelt veel tijd en je kunt eerder genieten van jouw nieuwe serre-aanbouw. Een prefab constructie wordt vooraf in de werkplaats gemaakt. Met behulp van funderingsbalken wordt ook de fundering voor een groot gedeelte prefab gemaakt. Hieronder lees je meer informatie over prefab serres. Ook vind je indicatieve prijzen en advies hoe je snel de voordeligste aannemer kunt vinden.

Voordelen prefab

 • Snel geplaatst;
 • Ruime materiaalkeuze;
 • Goedkoper dan maatwerk;
 • Verschillende modellen verkrijgbaar;
 • Verkrijgbaar met diverse ramen en deuren;
 • Eén geheel voor een uitstekende isolatie;
 • Geschikt voor allerlei soorten woningen.

Nadelen prefab

 • Bij maatwerk minder geschikt;
 • Afwijken van plannen tijdens bouw is lastig.

Prefab serre prijzen

De kosten voor een prefab serre zijn afhankelijk van de afmetingen. De prijs wordt berekend per vierkante meter (m2). Hieronder staat de indicatieprijs per m2. Zo kun je berekenen wat de kant-en-klare serre-aanbouw ongeveer kost. Ook het type deur en dak dat je kiest heeft invloed op de totale kostprijs. Voor exacte prijzen raden wij aan om serre-offertes van meerdere aannemers op te vragen en te vergelijken. Dat doe je via SerreAanbouw.nl eenvoudig en snel.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Prefab basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Prefab luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief plaatsen, arbeidskosten en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Prijzen bouwbedrijven vergelijken voor de beste deal

Besparen op een grote verbouwing als een serre doe je simpel via SerreAanbouw.nl. Door één keer een offerte-aanvraag in te vullen, krijg jij maximaal vijf offertes. Van betrouwbare aannemers uit jouw regio. Speciaal voor jouw aanvraag worden de best passende specialisten geselecteerd. Jij vergelijkt de bedrijven en hun prijzen en kiest zo eenvoudig de beste deal. Dat is het juiste bedrijf met de voordeligste prijsofferte.

Diverse modellen prefab constructies

De nieuwe prefab serre kun je afstemmen op jouw persoonlijke wensen. Er is wel iets minder mogelijk dan bij maatwerk. Voor tuinserres zijn er verschillende modellen en stijlen. Zoals de Engelse stijl en de moderne stijl. De landelijke stijl is ideaal voor jaren 30 woningen en een boerderij. Een moderne stijl past meer bij een nieuwbouwwoning. Kies het model dat het best bij jouw woning past. Bekijk voor meer inspiratie de soorten serres en voorbeelden van geplaatste serre-aanbouwen.

Prefab fundering laten plaatsen

Een tuinkamer is als kant-en-klare prefab te plaatsen. Ook de fundering kan bijna helemaal prefab worden gemaakt. De funderingsbalken worden vooraf al gebouwd. Alleen de afwerking op locatie is dan nog nodig. Het voordeel hiervan is dat het heel veel tijd scheelt. En dus ook op de uiteindelijke kosten.

Materiaal kiezen voor serre-aanbouw

De prefab serre-constructies zijn er in verschillende materialen. Aluminium serres en kunststof serres zijn heel populair. Maar er is ook veel vraag naar houten serres. Hout heeft een warme uitstraling en is gemakkelijk te schilderen. Alle materialensoorten op een rij:

Vergelijk aannemers voor laagste prijs serre

Deuren en vouwwanden

Voor de tuinkamer heb je ook een ruime keuze uit deuren. Denk hierbij aan openslaande deuren en schuifpuien. Heb je liever dat de serre helemaal open kan? Kies dan voor de handige vouwwanden. Hiermee kun je een open serre creëren. Met een open serre kun je ook een veranda laten aanleggen. Of je bouwt een keuken in de serre. Zo krijg je een open keuken in de tuin.

Serre isoleren met HR-glas

Materialen als staal en aluminium zijn tegenwoordig uitstekend te isoleren. Voor de beste isolatie kies je voor kunststof. In combinatie met dubbel glas zorg je voor een perfect geïsoleerde serre. Hout isoleert iets minder goed, maar met het juiste sluitwerk en glas zorg je voor een goede isolatie. Met dubbel glas blijft de ruimte in de zomer koel en het houdt in de winter de warmte binnenshuis. Het dikke glas zorgt ook voor geluiddemping.

Verschillende vormen glazen daken

Serredaken bepalen de uitstraling van jouw prefab serre. Naast een plat dak en schuin lessenaarsdak, kun je kiezen voor een zadeldak of waaierdak. Deze glazen daken zorgen voor veel lichtinval. Een schuifdak is ook mogelijk. Hierop kun je eventueel nog zonwering laten plaatsen.

Vergunning nodig voor prefab serre?

Een serre-vergunning aanvragen doe je bij de gemeente of via het Omgevingsloket. Bij grote verbouwingen is de kans groot dat je een bouwvergunning nodig hebt. Alleen als je aan bepaalde regels voldoet, is een prefab serre zonder vergunning te plaatsen. Informeer tijdig bij jouw gemeente naar de mogelijkheden. De aannemers in het netwerk van SerreAanbouw.nl helpen je met de aanvraag en bouwtekening. Zij hebben hier namelijk veel ervaring mee.

Snel laagste prijs prefab serre vinden?

Beste serre-deal vinden met gratis offertes

Een prefab serre aanbouwen is een flinke verbouwing. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's besparen. Met één simpele offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en vrijblijvend. Op basis van deze aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoekwerk. De bedrijven bieden jou scherpe offertes die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Direct na de online aanvraag zie je welke aannemers jou gaan bellen of mailen.

Vrijblijvend adviesgesprek met regionale aannemers

De bedrijven komen graag eerst bij je thuis. Ter plekke kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En ze geven jou gelijk professioneel advies. Zo krijg jij een helder beeld van de aannemers. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk en kies slim de beste deal

De offertes met de exacte serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij in een oogopslag welke serre-specialist aan jouw eisen voldoet en welke offerte past binnen het budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom meteen nog de gratis serre-offertes online aan. En start met slim vergelijken!