• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Kunststof serre

Een kunststof serre is duurzaam en gaat heel lang mee. Met de serre-aanbouw vergroot je jouw woning. En krijg je een mooie verbinding met de tuin. Serres zijn er in vele soorten en maten. Te bouwen met fundering zoals bij een luxe woonserre. Een meer eenvoudige constructie is een basisserre. De beste deal voor de nieuwe serre van kunststof vind je snel via SerreAanbouw.nl. Vraag gratis offertes aan vergelijk specialisten voor de laagste prijs.

Voordelen kunststof

 • Duurzaam en sterk materiaal;
 • Nagenoeg onderhoudsvrij;
 • In veel kleuren verkrijgbaar;
 • Uitstekende isolatiewaarde;
 • Houtlook kozijnen mogelijk.

Nadelen kunststof

 • Schilderen niet mogelijk;
 • Strakke look past niet bij oude huizen;
 • Materiaal is niet bewerkbaar.

Kunststof serre prijzen

De totale kosten voor de kunststof serre hangen af van verschillende factoren. De afmetingen zijn het meest bepalend voor de prijs. Met de onderstaande prijsindicatie per m2 kun je ongeveer berekenen wat de constructie gaat kosten. Voor exacte kostprijzen vraag je via SerreAanbouw.nl simpel en gratis serre-offertes aan van maximaal vijf aannemers.

Tip: prijsvoorbeelden vind je in de indicatieve serre-prijslijst.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Kunststof basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Kunststof luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materiaal, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, elektra en fundering.

Vergelijk serre-specialisten en prijzen

Wil je besparen op de nieuwe kunststof serre? Dan is het verstandig om van meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. Via SerreAanbouw.nl vraag je in één keer maximaal vijf offertes voor de serre aan. Dat scheelt jou veel zoekwerk naar bouwbedrijven uit de regio. Jij vergelijkt de bedrijven en prijzen en kiest de beste deal voor de serre-aanbouw. Hiermee bespaar je veel tijd en geld.

Kies de stijl van de kunststof serre-aanbouw

Serres zijn te plaatsen in diverse stijlen. Denk hierbij aan modern, landelijk en Engels. Maar ook open serres of luxe serres zijn mogelijk. Jij kiest de constructie die het best bij jouw huis en smaak past. Een moderne serre past goed bij nieuwbouwwoningen waar Engelse serres beter passen bij jaren 30 woningen. Bedenk ook wat je met de ruimte die ontstaat wilt doen. Ga je de kunststof serre gebruiken als hobbyruimte of als een leefruimte? Voor een serre als leefruimte met bijvoorbeeld een keuken, is fundering verstandig.

Weinig onderhoud nodig voor serrebouw

Alle kozijnen die geplaatst worden zijn van sterk pvc. Dit geldt voor de ramen en deuren. Kunststof is niet te schilderen en dat scheelt kosten voor verf. Jij bepaalt vooraf al de kleur. Een keer in het jaar de kunststof schoonmaken is voldoende. Het reinigen van de glasramen is wel regelmatig noodzakelijk.

Tip: wil je een serre die je kunt schilderen? Kies dan voor een houten serre.

Kant-en-klare serre of maatwerk?

Kunststof serres zijn helemaal op maat te maken, maar ook als prefab serre te koop. Bij prefab wordt de serre kant-en-klaar geplaatst. Dit is iets goedkoper dan een maatwerk serre. Bij maatwerk is wel meer mogelijk. De constructie is helemaal aan te passen op jouw woonhuis.

Combinatie van glas en kunststof

De serre wordt gebouwd met deur- en raamkozijnen van kunststof. Het grootste gedeelte van de tuinkamer bestaat uit glas. Daarnaast is het ook mogelijk om kunststof in combinatie met steen te bouwen. Bijvoorbeeld voor een gemetselde onderbouw of zijwanden.

Aannemers vergelijken voor voordeligste serre?

Kunststof en HR-glas voor beste isolatie

Het glas speelt een grote rol in de isolatie van de serre. In combinatie met HR-glas is kunststof een van de best isolerende materialen. Dit glas zorgt in de zomer voor een koele ruimte en houdt in de winter de warmte binnen. Zo kun jij het hele jaar door genieten van de kunststof serre.

Serredak en deur bepalen

De serreconstructie is helemaal te ontwerpen op jouw wensen. Zo kies jij zelf wat voor deur erin komt. En wat voor dak erop. Voor deuren heb je bijvoorbeeld schuifpuien, vouwdeuren en openslaande deuren van kunststof. Het dak is te bouwen in diverse vormen. Zoals een zadeldak, waaierdak of lessenaarsdak. Platte en schuine daken zijn natuurlijk ook mogelijk.

Extra woonruimte door serre-aanbouw

Met de nieuwe ruimte is veel mogelijk. Denk goed van te voren na waarvoor je de tuinkamer wilt gebruiken. Serre-specialisten kunnen dan namelijk bepalen wat er allemaal nodig is voor de uitbouw. Zoals een lichtstraat of extra zonwering.

Bouwvergunning nodig voor serre?

Voor het aanbouwen van een serre is de kans groot dat je een serre-vergunning nodig hebt. Alleen als je aan bepaalde regels voldoet, kun je de serre vergunningsvrij plaatsen. Deze regels kunnen per gemeente verschillen. Raadpleeg daarom de gemeentelijke website of het Omgevingsloket. De kostprijs voor een omgevingsvergunning verschilt per gemeente.

Tip: de bij ons aangesloten aannemers helpen je graag met de bouwtekening en de vergunning. Zo hoef jij je daar geen zorgen om te maken.

Laagste prijs kunststof serre in de regio

Vraag gratis offertes aan en vind snel de laagste prijs

Een kunststof serre aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's te besparen. Met één gemakkelijke offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte vakmannen. Dat scheelt jou veel zoeken. De bouwbedrijven bieden je scherpe offertes die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan bellen of mailen.

Vrijblijvend gesprek met aannemers

De bedrijven komen graag eerst bij je langs. Ter plekke kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou gericht en deskundig advies. Zo krijg jij direct een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk en kies slim de beste deal

De offertes met de specifieke serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen jouw gestelde budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre online aan. En start met slim vergelijken!