• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Houten serre

Met een houten serre krijg je een volwaardige woonruimte met een klassieke uitstraling. Hout is daarnaast een materiaal dat eenvoudig is te schilderen. Je kunt dus om de zoveel jaar de kleur veranderen van de aanbouw. Een houten tuinserre is helemaal op maat te maken en biedt veel meer mogelijkheden. Lees hieronder meer info en indicatieprijzen per vierkante meter (m2). En hoe je snel en eenvoudig de laagste prijs voor de serrebouw kunt vinden.

Voordelen hout

 • Klassieke uitstraling;
 • Hout kun je schilderen;
 • Bewerkbaar materiaal;
 • Past bij jaren 30 woningen;
 • Houten serre op maat mogelijk.

Nadelen hout

 • Minder duurzaam dan kunststof;
 • Heeft regelmatig onderhoud nodig;
 • Isolatie is minder dan bij aluminium en kunststof.

Houten serre prijs

De prijs voor een serre van hout wordt berekend met m2. De exacte prijs hangt dus af van de afmetingen. Hieronder staat een prijsindicatie voor een basisserre en een luxe houten serre. Opties als openslaande deuren en het soort dak zijn ook bepalend voor de prijs. Wil je de precieze kosten voor de serrebouw weten? Vraag dan gratis serre-offertes aan. Maximaal vijf aannemers sturen jou na de aanvraag scherpe prijsopgaven.

Tip: prijzen voor afmetingen vind je in het overzicht van indicatieve prijsvoorbeelden van serres.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Houten basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Houten luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materiaal, plaatsen, arbeidskosten en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Kostprijzen vergelijken van serre-specialisten

Tijd en geld besparen doe je eenvoudig via SerreAanbouw.nl. Met het invullen van één offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Speciaal voor jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bedrijven uit de buurt. Direct na de aanvraag zie je welke bouwbedrijven dat zijn. Jij vergelijkt de aannemers met elkaar en vindt snel en gemakkelijk de beste deal in de regio.

Modellen serre-aanbouwen

Houten serres zijn te bouwen in verschillende modellen. Voor hout is een klassieke of landelijke serre ideaal met de warme en natuurlijke look. Maar een meer moderne tuinserre en een Engelse serre zijn ook mogelijk. Als je de tuinkamer gaat gebruiken als leefruimte, dan wordt de aanbouw gefundeerd. Dit zorgt voor een geheel met jouw huis en goede isolatie.

Tip: wil je een materiaal met een strakke uitstraling? Kies dan voor kunststof of aluminium. Bekijk alle serre-materialen.

Schilderen en onderhoud serre van hout

Onderhoud is bij een serre van hout vaker nodig dat bij aluminium of kunststof. Omdat hout een kwetsbaar materiaal is, is om de zoveel jaar schilderen noodzakelijk. Hierdoor gaat de serre veel langer mee en blijft de constructie sterk. Voor de ramen is het verstandig om ze vaker schoon te maken. Of dit te laten doen door een glazenwasser. Bijvoorbeeld om de maand.

Vind aannemer met laagste prijs houten serre

Serre op maat of kant-en-klaar laten plaatsen?

De aanbouw is als kant-en-klare prefab serre te plaatsen. Maar maatwerk is ook mogelijk. Zo kun jij een mooi ontwerp laten maken dat precies bij jouw woning en persoonlijke smaak past. Prefab is een goedkope oplossing in vergelijking met een serre op maat. Plaatsing kost namelijk minder tijd.

Onderbouw van steen en HR-glas

De houten serre kun je ook in combinatie met andere materialen laten plaatsen. Bijvoorbeeld steen voor een gemetselde onderbouw. Of je laat de constructie afwerken met aluminium of kunststof kozijnen. Naast hout bestaat de tuinserre voor een groot gedeelte uit glas. Hiervoor heb je de keuze uit type HR-glas. Dit dubbel glas zorgt voor warmte-reducering in de zomer en houdt de warmte juist binnen in de winter.

Kies de soort deur, veranda en dak

De serre-aanbouw van hout wordt gebouwd op basis van jouw eisen en wensen. Je kiest ook zelf wat voor type deur de tuinkamer krijgt. En of je gelijk een veranda laat aanleggen. Opties voor deuren zijn een schuifpui en openslaande deuren. Ook het model dak kies je zelf. Zoals een waaierdak, zadeldak, lessenaarsdak of plat dak.

FSC-keurmerk

De bij ons aangesloten aannemers maken alleen gebruik van hout met het FSC-keurmerk. Hierdoor krijg jij een aanbouw met balken en houten kozijnen van hoge kwaliteit hout uit verantwoord beheerde bossen.

Vergunning en bouwtekening houten serre

Voor grote serres is meestal een bouwvergunning nodig. Alleen bij serres die voldoen aan bepaalde regels kun je een houten serre vergunningsvrij plaatsen. Deze regels verschillen per gemeente. Raadpleeg jouw gemeente of het Omgevingsloket om erachter te komen of jij een omgevingsvergunning nodig hebt. De kosten voor een serre-vergunning verschillen per gemeente. De specialisten in ons netwerk helpen je graag met de vergunningaanvraag en de bouwtekening.

Vergelijk experts voor beste deal serre-aanbouw

Gratis offertes aanvragen van regionale aannemers

Een houten serre aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's besparen. Met één gemakkelijke offerte-aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes. Helemaal gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw specifieke aanvraag selecteren wij de meest geschikte vakmannen. Dat scheelt jou weer veel zoekwerk. De bedrijven bieden jou scherpe offertes die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan bellen of mailen.

Vrijblijvende afspraak met serre-specialisten

De bedrijven komen graag eerst bij je thuis. Op locatie kunnen zij namelijk precies berekenen wat de exacte kosten zijn. En geven ze jou deskundig en gericht advies. Zo krijg jij een duidelijk beeld van de specialisten. Belangrijk voor een goede vergelijking.

Vergelijk en kies slim de beste deal

De offertes met de exacte serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen jouw budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom gelijk nog de gratis serre-offertes online aan. En start met slim vergelijken!