• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Glazen serre

De glazen serre zorgt voor heel veel lichtinval. De meeste serres zijn grotendeels gemaakt van glas. In combinatie met kozijnen van andere materialen zorgen ze voor een complete serre-aanbouw. Dit kan bijvoorbeeld aluminium, kunststof, staal of hout zijn. Ook volledig glazen serres hebben een frame van een andere materiaalsoort. De wanden van deze constructies zijn helemaal van glas. Dit zijn bijvoorbeeld glazen schuifwanden. De serre voor de laagste prijs vind je snel door gratis offertes aan te vragen via SerreAanbouw.nl.

Voordelen glas

 • Heel veel daglicht naar binnen;
 • Verkrijgbaar in isolerend dubbel glas;
 • In combinatie met andere materialen te bouwen;
 • Past bij moderne en oudere woningen;
 • Prachtig uitzicht op de tuin.

Nadelen glas

 • Regelmatig onderhoud nodig;
 • Zonder kozijnen minder isolerend;
 • Kwetsbaar materiaal.

Glazen serre prijzen

De prijzen voor serres lopen uiteen. De serre is als glazen terrasoverkapping te maken of als volledige woonserre. Voor een leefruimte is het verstandig om een fundering aan te laten leggen. De prijs met fundering ligt hoger dan bij de basisserre zonder fundering. Hieronder vind je indicatieve kostprijzen per m2. Zo kun je ongeveer berekenen hoeveel de glazen serre kost. Voor de precieze prijs raden wij aan serre-offertes aan te vragen.

Tip: kostprijzen per afmeting vind je in de indicatieve prijslijst voor serre-aanbouwen.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Glazen basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Glazen luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Prijsindicatie inclusief materiaal, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, elektra en fundering.

Aannemers en kostprijzen vergelijken

Een nieuwe serre kost flink wat geld, en daarom willen wij je graag helpen met besparen. Met één offerte-aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes. Van betrouwbare bouwbedrijven uit de regio. Jij vergelijkt de prijzen en experts en kiest gemakkelijk de beste deal. Speciaal voor jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bedrijven. Na het versturen van de aanvraag zie je meteen welke aannemers jou gaan bellen of mailen.

Welke stijl serre past het best bij jouw huis?

Serres-aanbouwen zijn te maken in diverse stijlen. Onder andere Engels, landelijk en modern. Een glazen serre past bij veel woningen. Je kunt er dus een klassieke of moderne serre van laten maken. Met vouwwanden is een open serre ook mogelijk.

Glas regelmatig schoonmaken

Glas kan snel vuil worden en daarom is regelmatig onderhoud nodig. Dat doe je door net als andere ramen, gewoon het glas te lappen. Het dak kun je schoonmaken met behulp van een ladder. Natuurlijk kun je dit werk ook uitbesteden aan een glazenwasser. Als je voor een kunststof of aluminium frame kiest, dan is eenmaal per jaar poetsen voldoende. Voor hout is het noodzakelijk om het om de zoveel jaar te schilderen.

Tip: je kunt de glazen serre op maat laten maken, maar een prefab serre is ook mogelijk.

Vergelijk serre-specialisten en kies de beste deal

HR-glas voor optimale isolatie van serre

Een glazen ruimte in de zomer kan behoorlijk warm worden. Hiervoor kun je speciaal glas laten plaatsen dat de warmte reduceert. Met HR++ glas houd je ook de warmte binnen tijdens koude dagen. De beste isolatie krijg je met dubbel glas in combinatie met kozijnen van kunststof of aluminium.

Fundering laten aanleggen?

Een fundering is nodig als je de serre als leefruimte gaat gebruiken. Hiermee zorg je voor een goede isolatie. En kun je eventueel waterleidingen laten aanleggen. Voor als je bijvoorbeeld de keuken in de serre wilt bouwen. Als je de ruimte alleen gaat gebruiken als hobbyserre, is een basic tuinserre een geschikte optie. Deze constructie wordt niet gefundeerd. Als je in de avond ook licht wilt hebben, is het mogelijk om een lichtstraat te laten plaatsen.

Type deuren voor de glazen serre

Naast de al eerder genoemde vouwwanden, zijn glazen schuifdeuren, openslaande deuren en een schuifpui ook goede opties. Jij kunt helemaal zelf bepalen wat voor type deur de tuinkamer krijgt.

Waaierdak, plat dak of zadeldak?

Omdat je de serre op jouw wensen kun afstemmen, bepaal je ook wat voor dak erop komt. Een plat of schuin dak of een prachtig waaierdak behoren tot de opties. Daarnaast zijn een zadeldak en een lessenaarsdak ook mogelijk voor de glazen serre.

Serre bouwen zonder vergunning

Als je een bepaalde regels voldoet, is het in sommige gevallen mogelijk om vergunningsvrij een serre te bouwen. Bij grote serres is een omgevingsvergunning meestal noodzakelijk. Deze serre-vergunning vraag je aan bij jouw gemeente. Raadpleeg altijd de gemeente of het Omgevingsloket. De bij ons aangesloten specialisten helpen je trouwens graag met de aanvraag en de bouwtekening.

Laagste prijs glazen serre in de regio vinden?

Vind beste deal met gratis serre-offertes

Een glazen serre aanbouwen is een grote investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om veel euro's te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsoffertes. Gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoekwerk. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan bellen of mailen.

Vrijblijvende afspraak met serre-experts

De bedrijven komen graag eerst bij je langs. Bij je thuis kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou gelijk maatwerk advies. Zo krijg jij meteen een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een goede vergelijking.

Vergelijk en kies slim de beste deal

De offertes met de exacte serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw eisen voldoet en welke prijsopgave past binnen jouw budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom gelijk nog de gratis serre-offertes online aan. En ga slim vergelijken om de voordeligste serre van glas te vinden.