• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Gemetselde serre

De gemetselde serre is een sterke aanbouw waarmee je jouw woning vergroot. De serreconstructie wordt gemaakt in combinatie met glasramen en materialen voor de kozijnen en deuren. Bijvoorbeeld aluminium of kunststof. Als je dezelfde baksteen kiest sluit de aanbouw perfect aan op jouw woning. De stenen hebben wel een paar jaar nodig om te verkleuren. Hieronder meer info over de gemetselde serre en richtprijzen. Lees ook hoe je eenvoudig de voordeligste aannemer vindt voor de serrebouw.

Voordelen gemetselde serre

 • Sterke constructie;
 • Sluit mooi aan bij woning;
 • In combinatie met diverse materialen te bouwen;
 • Uitstekende isolatie;
 • Onderhoudsvriendelijk.

Nadelen gemetselde serre

 • Plaatsing neemt veel tijd in beslag;
 • In prijs duurder dan andere materialen;
 • Minder raamoppervlakte, dus minder lichtinval.
 • Zware constructie, fundering noodzakelijk.

Gemetselde serre prijzen

De prijs hangt af van de afmetingen. Voor een stenen serre is fundering aan te raden. Houd daarom rekening met een richtprijs van 1.700 euro per vierkante meter (m2). Prijsvoorbeelden voor verschillende groottes vind je in de indicatieve serre-prijslijst. Voor precieze kostprijzen is het advies om serre-offertes aan te vragen. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Stenen luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materiaal, plaatsen, arbeidskosten en btw.

 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Vergelijk bouwbedrijven en kies de beste deal

Met één offerte-aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsoffertes. Op basis van jouw aanvraag zoeken wij de beste aannemers voor je in jouw regio. Deze bedrijven voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Jij vergelijkt de offertes en maakt een vrijblijvende afspraak met één of meerdere bedrijven. Zo kun jij een nog betere vergelijking maken. Tot slot maak jij een weloverwogen keuze en kies jij de beste deal voor de gemetselde serre.

Stijl van serre: modern of klassiek?

Serres zijn er in alle soorten en maten. Je kunt de constructie helemaal op jouw woning aan laten sluiten. En de stijl kiezen die past bij jouw eigen smaak. Denk aan onder andere een Engelse serre met stenen onderbouw en een waaierdak en roeden. Of aan een meer moderne serre met een strak uiterlijk. De gemetselde serre is helemaal af te stemmen op jouw wensen. Je kunt de serre aanbouwen aan huis, maar een vrijstaande tuinserre is ook mogelijk.

Wat voor type deur kies jij?

De deur is een van de belangrijkste onderdelen van de serre. Hiervoor zijn diverse opties. Zoals vouwwanden, openslaande deuren en schuifpuien. Voor een Engelse serre zijn openslaande deuren heel geschikt. De deuren zijn er in verschillende materialen. Duurzaam kunststof of aluminium. En hout of staal.

Dubbel glas voor beste isolatie

De tuinserre bestaat voor het grootste gedeelte uit glas. Omdat je graag het hele jaar door van de ruimte gebruik wilt maken, is HR-glas de beste optie. Bijvoorbeeld HR++ dubbel glas. Met dit serreglas blijft het in de zomer lekker koel en in de winter warm in de tuinkamer. Dat scheelt gelijk ook energiekosten.

Vergelijk aannemers en vind beste deal

Diverse soorten serredaken

Het dak bepaalt de uitstraling van de serre. Schuine daken geven de serre meer ruimte in de hoogte. Bijvoorbeeld bij een lessenaarsdak, zadeldak of waaierdak. Een serre met plat dak is ook mogelijk. Lees meer over glazen daken.

Kozijnen van kunststof of aluminium?

De kozijnen voor de gemetselde serre zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Voor een moderne look voor bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning zijn kunststof en aluminium perfecte materialen. Kunststof is daarnaast ook te maken in de houtlook. Deze materialen zijn duurzaam, uitstekend isolerend en gaan heel lang mee. Naast deze kozijn-materialen kun je ook kiezen voor authentieke houten serres of stalen serres.

Onderhoud aan stenen constructie

Steen heeft weinig onderhoud nodig. Eens in de zoveel jaar kan het nodig zijn om de voegen opnieuw te laten doen. Het schoonmaken van de kozijnen hangt af van de materiaalkeuze. Hout heeft iets meer onderhoud nodig dan kunststof, staal en aluminium. Voor de ramen is eens in de twee maanden poetsen voldoende.

Omgevingsvergunning aanvragen

Wanneer je een bepaalde regels voldoet, kan de serre zonder vergunning worden geplaatst. Bij grote serre-aanbouwen is een bouwvergunning meestal wel nodig. Neem hiervoor contact op met jouw gemeente of het Omgevingsloket. De bij ons aangesloten aannemers kunnen de vergunning voor je regelen en maken graag de bouwtekening voor je.

Laagste prijs voor stenen serre ontvangen?

Snel de beste deal met gratis offertes

Een gemetselde serre aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om geld en tijd te besparen. Met één eenvoudige offerte-aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsoffertes. Gratis en helemaal vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven uit ons netwerk. Dat scheelt jou weer zoeken. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke aannemers jou binnen een werkdag gaan mailen of bellen.

Vrijblijvend adviesgesprek met serre-experts

De bedrijven komen graag eerst bij je langs. Bij je thuis kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En ze geven je gelijk advies op maat. Zo krijg jij meteen een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een goede vergelijking.

Vergelijk slim en bespaar tot 45%

De offertes leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke serre-specialist aan jouw eisen voldoet en welke prijsopgave past binnen jouw budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre online aan. En start met slim vergelijken om de voordeligste serre van steen te vinden.

Tip: ben je op zoek naar een ander soort uitbouw? Kijk dan op Uitbouwkosten.nl.