• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Aluminium serre

Met een aluminium serre krijg je een prachtige verbinding tussen huis en tuin. Het lichte en sterke materiaal voor de deuren en kozijnen past perfect bij een moderne woning. Zo’n serre-aanbouw zorgt voor een plek waar je in de zomer en winter lekker kunt zitten. De aluminium tuinkamer is als volledig gefundeerde woonserre te bouwen, maar je kunt ook kiezen voor een basisserre. Via SerreAanbouw.nl kom je snel in contact met regionale aannemers die je kunt vergelijken.

Voordelen aluminium

 • Heel licht en sterk materiaal;
 • Uitstekend te isoleren;
 • Past bij nieuwbouwwoningen;
 • Dunne spanten, dus veel glas mogelijk;
 • Keuze uit veel kleuren;
 • Weinig onderhoud nodig.

Nadelen aluminium

 • Lastig te schilderen;
 • Past qua uitstraling niet bij iedere woning.

Aluminium serre prijzen

De prijs voor de aluminium serre is helemaal afhankelijk van de afmetingen. Hieronder staat de prijsindicatie per vierkante meter (m2). Van een basic serre en van een luxe serre. Zo kun je ongeveer berekenen wat de kosten zijn voor de aluminium constructie. Bekijk voor prijsvoorbeelden de indicatieve serre-prijslijst. Voor precieze prijzen vraag je via SerreAanbouw.nl gemakkelijk gratis serre-offertes aan.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Aluminium basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Aluminium luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materiaal, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, elektra en fundering.

Vergelijk prijzen van serre-specialisten

De exacte prijs voor jouw droomserre weten? Vraag dan serre-offertes aan van regionale experts. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsoffertes. Van betrouwbare bouwbedrijven uit de buurt. Jij vergelijkt de specialisten en hun prijzen met elkaar en vindt zo snel de beste deal.

Welke stijl serre laten aanbouwen?

Als je de serre alleen gaat gebruiken als hobbyruimte, is een basic tuinserre een goede optie. Als je er een leefruimte van wilt maken, dan is fundering aan te raden. Hiermee zorg je voor betere isolatie. Voor een luxe serre kan ook een lichtstraat worden aangelegd. Woonserres zijn in diverse stijlen te bouwen. Zoals modern, landelijk of Engels.

Fundering nodig voor serre van aluminium?

Of fundering nodig is hangt af van de soort serre-aanbouw die je kiest. Als je er een complete woonruimte of keuken in wilt, is fundering verstandig voor een stevige constructie. De kosten voor een aluminium serre met fundering liggen hoger dan bij een standaard serreconstructie.

Onderhoud van serreconstructie

Aluminium is een materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Eens in het jaar poetsen en reinigen is al voldoende. Schilderen is niet nodig, want aluminium is een kleurvast materiaal. Voor de glazen ramen is regelmatig schoonmaken wel aan te raden.

Tip: liever een serre van een ander materiaal? Zoals kunststof, hout, staal of steen? Bekijk alle serre-materialen.

Vergelijk aannemers en vind de beste deal

Prefab serre en maatwerk mogelijk

De serre van aluminium is helemaal op maat te maken. Het maakt dus niet uit of je een grote of kleine serre wilt. Daarnaast kun je ook voor een prefab serre kiezen. Deze kant-en-klare constructie is in prijs iets goedkoper, omdat er minder tijd nodig is voor plaatsing.

Openslaande deuren of schuifpui plaatsen?

De aanbouw verbindt jouw woning met de tuin. Dit kan met verschillende type deuren. Zoals aluminium openslaande deuren, vouwdeuren of een schuifpui. Voor elke soort deur zijn speciaal beslag en sloten verkrijgbaar.

Aluminium serre met gemetselde onderbouw

De serre kun je laten bouwen van alleen aluminium en glas. Ook is een gemetselde onderbouw mogelijk. Of alleen de zijmuren van steen. Het ontwerp van de serrebouw is helemaal af te stemmen op het huis en jouw persoonlijke wensen.

Isolatieglas voor nieuwe serre

Naast aluminium bestaat de uitbouw voor het grootste gedeelte uit glas. Door de grote ramen komt er veel daglicht naar binnen. En heb jij het hele jaar door een lichte ruimte. Voor het glas heb je de keuze uit soorten glas. Onder andere glas met warmte-reducering. Ideaal tijdens een warme zomer. En HR-glas dat goed isoleert in koude winters.

Wat voor dak op jouw aluminium serre-aanbouw?

Het dak van de aluminium uitbouw bepaalt mede de uitstraling van de serre. En dus ook jouw huis. Je hebt de keuze uit een plat dak of schuin dak. Bijvoorbeeld een lessenaarsdak. Daarnaast zijn een zadeldak en waaierdak ook mooie opties.

Vergunning nodig voor serre plaatsen?

Of je een bouwvergunning voor de serre nodig hebt, hangt af van de afmetingen en de regels in jouw gemeente. Voor grote constructies is in veel gevallen wel een omgevingsvergunning nodig. Ook als het aangezicht van het huis of de wijk verandert, is een vergunning noodzakelijk. Kleine serres zijn in sommige gevallen zonder vergunning te bouwen. Raadpleeg de gemeentelijke website voor meer info of check het Omgevingsloket. De kosten voor een bouwvergunning verschillen per gemeente.

Laagste prijs aluminium serre vinden?

Gratis offertes aanvragen voor aluminium tuinserre

Een aluminium serre aanbouwen is een grote investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's besparen. Met één gemakkelijke offerte-aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes. Gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte vakmannen. Dat scheelt jou veel zoekwerk. De bedrijven bieden jou scherpe offertes die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Meteen na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan bellen of mailen.

Vrijblijvend adviesgesprek met serre-specialisten

De bedrijven komen graag eerst bij je thuis. Ter plekke kunnen zij namelijk precies berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou deskundig advies. Zo krijg jij een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een goede vergelijking.

Vergelijk en kies slim de beste deal

De offertes met de exacte serre-prijzen leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen jouw budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom gelijk nog de gratis serre-offertes online aan. En begin met slim vergelijken!