• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Limburg

Serre aanbouw in Limburg

De aannemers waarmee u kennis kunt maken op Serreaanbouw.nl bouwen serres in heel Nederland. Dat betekent automatisch dat ook inwoners van onze meest zuidelijke provincie, Limburg, hier prima terecht kunnen voor een serre aan of in het huis. Hoe groot de serre ook moet worden, wat de stijl ook is en welke materialen er ook maar uw voorkeur hebben, wij brengen u in contact met de juiste aannemer. Op die manier kunt u het hele jaar door genieten van de zon en van een aangename temperatuur. Wat dat laatste betreft hebben Limburgers sowieso al niet zo veel te klagen.

Een bouwvergunning voor een serre in Limburg

Voor het plaatsen van bouwwerken gelden in Nederland bepaalde standaardeisen. Deze zijn voor elke provincie, dus ook voor Limburg, hetzelfde. Daarnaast kan de gemeente waar u woont nog enkele aanvullende eisen stellen. Een standaardregel is dat een serreaanbouw aan de voorkant van het huis niet geplaatst mag worden zonder omgevingsvergunning (de officiële naam van de bouwvergunning). Serres aan de achterkant van de woning mogen niet verder uitsteken dan 2,5 meter. Vanaf 1 november 2014 wordt dit verruimd tot een maximum van 4 meter. Voor grotere serres aan de achterzijde is een omgevingsvergunning hoe dan ook verplicht.

Een omgevingsvergunning bij een Limburgse gemeente

Wanneer de serre die u wilt laten bouwen een vergunning noodzakelijk maakt zal u deze vergunning aan moeten vragen bij uw eigen gemeente. De eenvoudigste manier is om dit digitaal te doen. Dit komt ook de snelheid van de afwikkeling ten goede. Bij de meeste gemeentes is het tevens mogelijk om een aanvraag schriftelijk in te dienen. De aannemer helpt u hier graag bij.