• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Gelderland

Serre aanbouw in Gelderland

Ook inwoners van de grootste provincie van Nederland vinden het prettig om van de zon te genieten en dat is dan ook de meest waarschijnlijke reden dat u op zoek bent naar informatie over serreaanbouw in Gelderland. Wij kunnen u in contact brengen met een groot aantal aannemers die de klus graag voor u klaren. Naar aanleiding van uw specifieke wensen brengen wij u in contact met de (maximaal) 5 meest geschikte aannemers voor het bouwen van uw serre. Uiteraard houden we ook rekening met uw woonplaats zodat de reiskosten niet te hoog oplopen en de totaalprijs daardoor niet te hoog oploopt.

Een bouwvergunning voor een serre in Gelderland

De regels voor de bouw van een serre verschillen in Gelderland op de hoofdlijnen niet van de regels die gelden voor andere provincies. Dit komt doordat de algemene vereisten nationaal in de wet zijn vastgelegd. Vanaf 1 november 2014 geldt dat een serre die aan de achterzijde van de woning niet verder uitsteekt dan 4 meter zonder vergunning mag worden gebouwd. Voor 1 november is de maximale afstand 2,5 meter. Voor een serre aan de voorkant van de woning is altijd een bouwvergunning (omgevingsvergunning) nodig.

Een omgevingsvergunning in een Gelderse gemeente

Naast de standaard eisen waaraan iedereen die een serre wil bouwen in Nederland moet voldoen hebben gemeenten de vrijheid om een aantal extra eisen op te leggen. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld monumentale stadsgezichten. Op het digitale omgevingsloket kunt u checken welke eisen er aan uw serre worden gesteld. Uiteraard kunt u dit ook bij de gemeente navragen. Is een vergunning verplicht dan vraagt u deze aan bij de gemeente waar u woont.