• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

België

Serre aanbouw in België

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje raar. Een aanvraag voor informatie over het bouwen van een serre doen via een Nederlandse website terwijl u zelf in België woont. Toch werkt dit prima, want de aannemers waarmee wij u in contact kunnen brengen werken zowel in Nederland als in België. Veel aannemers, met name uit de zuidelijke Nederlandse provincies steken regelmatig de grens over om in België serres te bouwen, en natuurlijk tot volle tevredenheid van de klant.

Even een taalkwestie oplossen: serres

Op het gebied van serres is er een belangrijk verschil tussen Nederland en België. Nederlanders bedoelen met een serre een afgesloten ruimte van glas die aan- of in het huis is gebouwd om binnen van de zon te kunnen genieten. Een serre is in België is een verwarmde kas met planten. Belgen noemen de “Nederlandse” serre een veranda.

Bouwvergunning in België voor een serre/veranda

De bouwvergunning die u wellicht zal moeten aanvragen voor de bouw van uw serre heet in België de Stedenbouwkundige vergunning. Dit geldt voor het bouwen van elke constructie. Wat dat betreft zijn de regels in België strenger dan in Nederland. De Belgische overheid vermeldt ook expliciet dat het uitbreiden van een woning nooit vrijgesteld kan zijn van een vergunning.

De meldingsplicht voor de bouw van een serre

Hoewel een woning zonder vergunning niet mag worden uitgebreid kan de vergunningsplicht soms worden vervangen door een meldingsplicht. Hierbij vervalt op dat moment dus de uitgebreidere vergunningsplicht. De aannemer kan u inlichten over de meldingsplicht en de vergunningsplicht.