• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Serre zonder fundering

Serre zonder funderingHet is mogelijk om een serre-aanbouw te plaatsen, zonder dat je eerst een fundering hoeft aan te leggen. Dat scheelt weer een hoop tijd, werk en overlast voor je buren. Een serre-aanbouw zonder fundering is mogelijk wanneer je kiest voor een hangende serre, dat is een basic serre die hangt aan de gevel van je woning. Bij de meeste aanbouw-serres is fundering trouwens wel noodzakelijk. De gemeente en aannemers kunnen je hier het beste over informeren. Lees hieronder meer over serre-aanbouw zonder fundering.

Voordelen serre zonder fundering

  • Een serre zonder fundering is sneller te installeren;
  • Het scheelt veel graafwerk;
  • De bouw van een serre zonder fundering veroorzaakt minder overlast.

Nadelen serre zonder fundering

  • Je hebt minder keuze op het gebied van materiaal en soort serre;
  • Je moet een koudebrug voorkomen tussen de serre en je huis.

Kosten van een serre-aanbouw zonder fundering

De kosten van een serre-aanbouw zonder fundering zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de grootte van de serre en het materiaal waar je voor kiest. In de tabel hieronder zie je de indicatieprijs voor een basic serre. Bij een luxe serre met fundering krijg je alles erop en eraan en is de binnenkant afgewerkt. Op SerreAanbouw.nl kun je zelf een berekening maken van de serre-kosten. Maar je vraagt net zo gemakkelijk en gratis online tot vijf serre-offertes aan bij aannemers bij jou in de buurt.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre zonder fundering v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met fundering v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Materialen serres zonder fundering

Een serre zonder fundering leunt sterk op de gevel van je woning en moet dan ook lichter zijn dan een serre die op een fundering wordt gebouwd. Je bent dus wat beperkter in de materiaalkeuze wanneer je gaat voor een serre zonder fundering. Zo is een gemetselde serre-aanbouw uitgesloten. Er zijn wel stalen of kunststof prefab serres die je kunt installeren zonder eerst een fundering aan te leggen. Lees hier meer over de voor- en nadelen van de verschillende soorten materialen voor het aanbouwen van een serre.

Vergunning nodig voor serre zonder fundering?

Vaak kun je een serre, met of zonder fundering, bouwen zonder een vergunning. De aanbouw moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag de tuinserre niet meer dan 4 meter vanaf de woning komen en niet hoger zijn dan 5 meter. De regels verschillen per gemeente. Hier lees je meer over de vergunningsregels voor serres.

Serre zonder fundering laten plaatsen?

De voordeligste aannemer vinden voor je serreaanbouw

Het zoeken van de juiste specialist voor je serre zonder fundering kan veel tijd in beslag nemen. Wij nemen je dit werk graag uit handen. Vraag snel en gemakkelijk offertes aan via onze site en wij zorgen dat jij in contact komt met de voordeligste en beste bouwbedrijven bij jou in de buurt.

Vrijblijvend contact met aannemers

Wanneer je via SerreAanbouw.nl offertes voor je serre-aanbouw zonder fundering aanvraagt, ontvang je maximaal vijf prijsopgaven. Wij selecteren die aannemers op nabijheid en beschikbaarheid, maar we kijken nog het meest naar jouw specifieke wensen. Na jouw gratis offerte-aanvraag nemen één of meer specialisten (vrijblijvend) contact met je op voor een afspraak.

Ontvang offertes, vergelijk en bespaar

Wanneer de aannemers bij jou langs zijn geweest en een nog betere inschatting van de situatie en jouw wensen kunnen maken, stellen ze een heel scherpe offerte voor je op. De kans is groot dat de prijzen tussen de verschillende offertes van elkaar kunnen verschillen. En dan is het dus slim om te vergelijken en de voordeligste te kiezen. Je bespaart op die manier tot 45% op de kosten voor je serre zonder fundering. Meteen beginnen? Vraag dan snel online gratis offertes aan op SerreAanbouw.nl.