• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre aan zijkant huis

Woon je in een hoekhuis of heb je een vrijstaande woning? Dan kun je kiezen voor een serre aan de zijkant van je huis. Zo behouden je voor- en achtertuin hun oorspronkelijke grootte en breid jij het woon- en genietoppervlak van je huis alsnog uit. Meestal heb je geen vergunning nodig voor het aanbouwen van een serre aan de zijkant. Je leest hieronder meer over de mogelijkheden voor serre-aanbouw aan de zijkant en we vertellen je hoe je snel de perfecte serre én aannemer vindt.

Kenmerken serre aan zijkant huis

  • Meer ruimte en licht in je woning;
  • Huis vermeerdert in waarde;
  • Meestal geen vergunning nodig;
  • Keuze voor serre-aanbouw zijkant is afhankelijk van ligging huis;
  • Voor- en achtertuin behouden oorspronkelijke grootte.

Kosten serre aan de zijkant van je huis

De belangrijkste factor die de kosten van je serre bepaalt, is de grootte. De prijs wordt namelijk berekend per vierkante meter. Kies je voor een luxe serre met alles erop en eraan, dan moet je rekenen op een hogere prijs per vierkante meter. Verder hebben de keuze voor het materiaal en het soort serredak een grote invloed op de kosten. Hieronder vind je de indicatieprijzen voor de serre-aanbouw per m2. Je vraagt via SerreAanbouw.nl eenvoudig en gratis serre-offertes aan bij meerdere bouwaannemers bij jou in de buurt.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre voor serre aan zijgevel v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre voor serre aan zijgevel v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Kies het beste materiaal voor jouw serre-aanbouw

De uitstraling van jouw serre wordt grotendeels bepaald door de materiaalkeuze. Wil je meer licht in je woning, dan bouw je een serre met als hoofdmateriaal glas. Vind je het belangrijk dat je serre goed aansluit bij je woning? Kijk dan eens naar de optie gemetselde serre. Een houten serre zorgt voor een klassiekere uitstraling. Woon je in een modern nieuwbouwhuis? Dan is een stalen- of kunststof tuinserre misschien het meest geschikt. Lees hier meer over de verschillende materiaalopties.

Vergunning nodig voor serre aan zijkant van huis?

Voor het aanbouwen van een tuinserre aan de zijkant van je huis is meestal geen vergunning nodig. Je moet wel aan bepaalde regels voldoen om vergunningsvrij te kunnen bouwen. Als de serre aan de oorspronkelijke zijgevel wordt gebouwd, moet de afstand tot de voorgevel van jouw woning en het erf van je buren minimaal één meter zijn. De regels voor vergunningen verschillen per gemeente. Lees hier meer over de algemene vergunningsregels.

Laagste prijs serre aan zijkant huis

Vraag offertes aan en vergelijk aannemers bij jou in de regio

De bouw van een serre aan de zijkant van je huis is doorgaans een flinke investering. Voordat je begint, wil je vanzelfsprekend goed voorbereid zijn. Vergelijk daarom meerdere aannemers uit de omgeving. Offertes aanvragen voor je tuinserre doe je bij SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven van aannemers in jouw regio. We nemen je daarmee veel zoekwerk uit handen.

Offertes aangevraagd en nu?

Na het aanvragen van meerdere offertes voor je serre-aanbouw zie je welke serre-experts contact met je gaan opnemen. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om jouw huis te bekijken zodat ze een deskundig advies kunnen geven. Zo krijg jij zeer exacte offertes.

Vergelijk en bespaar tot 45%

Uiteindelijk heb je meerdere gratis en vrijblijvende offertes voor je liggen. Vergelijk ze zorgvuldig op prijs en inhoud. Zo kies je snel en gemakkelijk de beste deal. Op deze manier bespaar je tot wel 45% op de serre-aanbouw aan de zijkant van je huis. Vraag de offertes gratis aan op SerreAanbouw.nl en start met slim vergelijken!