• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre aan de voorkant huis

Een serre aan de voorkant van de woning aanbouwen is mogelijk. Vaak is wel een bouwvergunning noodzakelijk. En er is natuurlijk ruimte nodig voor de serre-constructie. Bij vrijstaande huizen of boerderijen worden serres het meest aan de voorzijde geplaatst. Bij eengezinswoningen zie je vaak dat er met een erker wordt uitgebouwd. Heb je bijvoorbeeld een carport aan de voorkant? Dan is een tuinserre een goede optie. Hieronder meer over serres en richtprijzen. Je leest ook hoe je eenvoudig de voordeligste aannemer vindt voor de serre-aanbouw.

Tip: woon je in een rijtjeshuis en wil je meer ruimte aan de voorzijde? Denk dan eens aan een uitbouw met een erker.

Kenmerken serre aan voorzijde

  • Meer ruimte aan de voorzijde;
  • Ligging huis speelt grote rol bij keuze;
  • Mooi verbinding met voortuin;
  • Waardevermeerdering woning;
  • Omgevingsvergunning noodzakelijk.

Omgevingsvergunning aanvragen voor serre-aanbouw

Een vergunning vraag je aan bij de gemeente of via het Omgevingsloket. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten verschillen per gemeente. Informeer bij de gemeente naar alle mogelijkheden en voorwaarden om een serre aan de voorkant te plaatsen. De bij ons aangesloten aannemers kunnen je helpen bij de vergunningaanvraag en eventuele bouwtekening.

Prijs serre aan voorkant

De kosten voor en serre-aanbouw aan de voorzijde lopen uiteen. De kostprijs wordt namelijk berekend per vierkante meter (m2). Het hangt dus af van de grootte hoeveel je uiteindelijk betaalt. En ook wat voor opties, zoals soort deuren en materiaal, je kiest. Met onderstaande indicatieprijs kun je ongeveer berekenen wat je kwijt bent per m2. Voor specifieke prijzen kun je het best serre-offertes aanvragen van regionale bouwbedrijven. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk en gratis.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre aan voorgevel v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre aan voorgevel v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Opties voor serre-aanbouw

Voor de serre aan huis zijn er veel mogelijkheden. Denk aan het kiezen van het materiaal van de kozijn, het type HR-glas en het soort serredak. Je kunt zelfs de keuken naar de voorzijde verplaatsen in de serre. Bekijk onderstaande opties voor meer informatie:

Laagste prijs serre aan voorkant huis

Eenvoudig en snel gratis serre-offertes aanvragen

Een serre met aan de achterkant van het huis aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met tijd en geld besparen. Met één snelle offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Helemaal gratis en vrijblijvend. Op basis van de aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoekwerk. De aannemers sturen je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Gelijk na de aanvraag zie je welke serre-specialisten jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvend adviesgesprek met specialisten

De bedrijven komen graag eerst bij je langs om de woning en de achtergevel te bekijken. Op locatie kunnen zij namelijk specifiek berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou ook vakkundig en gericht advies. Zo krijg jij een duidelijk beeld van de experts. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk, kies slim de beste deal en bespaar tot 45%

De serre-offertes leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij welke specialist aan jouw eisen en wensen voldoet en welke offerte past binnen jouw budget. Door te vergelijken kan de besparing oplopen tot 45%. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de tuinserre online aan. En start met slim vergelijken voor de serre aan de achterzijde van jouw woning!