• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Vloer van serre-aanbouw

Serre met houten vloerVoor de vloer van je serre-aanbouw heb je de keuze uit verschillende soorten materialen en vloersoorten. Zo kun je gaan voor tegels, (hard)hout, tapijt, laminaat, beton of een kunststof gietvloer. Bij de keuze voor de juiste vloer spelen budget, smaak en het doel van je serre een rol. Tapijt is warm en comfortabel, maar lastiger schoon te houden. Hardhout is gemakkelijk te onderhouden en geeft een huiselijke uitstraling. Een gietvloer geeft je serre een industriële look. Lees meer over de verschillende vloeren voor je serre-aanbouw.

Kenmerken vloer serre-aanbouw

  • Smaak, budget en doel spelen rol bij keuze vloer;
  • Hardhouten vloer is onderhoudsvriendelijk;
  • Laminaat is budget- en onderhoudsvriendelijk;
  • Tapijt geeft warme uitstraling, maar is moeilijk schoon te houden;
  • Tegels zijn hard, maar onderhoudsvriendelijk;
  • Beton en gietvloer geven stoere look.

Prijs van je serre-aanbouw met vloer

De soort vloer waar je voor kiest, heeft een grote invloed op de prijs van je serre-aanbouw. Hardhout is vanzelfsprekend duurder dan laminaat. Maar ook andere factoren zoals het soort deur, dak en materiaal spelen een rol. In de tabel hieronder zie je de indicatieprijzen voor een basisserre en een luxe serre. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en krijg een exacter idee van de kostprijs van jouw serre-aanbouw.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre zonder vloer v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met vloer v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering.

Materiaal van je woon- of tuinserre

De keuze voor een bepaald soort vloer, wordt in hoge mate bepaald door het materiaal van de rest van je serre. Kies je voor een houten serre, dan ligt een (hard)houten vloer voor de hand. Maar ga je voor een moderne aluminium of stalen woonserre, dan past daar eerder een strakke gietvloer bij. Kijk hier voor alle verschillende materialen voor je serre-aanbouw.

Het soort deur bij je serre-uitbouw

Naast de keuze voor de juiste vloer, is het ook goed om na te denken over het soort deur dat je in de serre wilt. Openslaande deuren passen goed bij klassiekere serres. Ze nemen wel wat meer ruimte in dan een schuifpui. Een schuifpui creëert een mooie verbinding tussen de serre en de tuin. Je krijgt meer daglicht binnen doordat de puien doorgaans een groot raamoppervlak hebben. Lees hier meer over de voor- en nadelen van de serre met schuifpui.

Locatie van je serre-aanbouw

Bij de meeste woningen wordt de serre aan de achterkant van het huis geplaatst. Het voordeel van deze locatie, is dat je er meestal geen vergunning voor nodig hebt. Woon je in een vrijstaande woning of een hoekhuis, dan heb je ook de mogelijkheid om je aanbouw aan de zijkant van je woning te plaatsen. Bij grotere (vrijstaande) huizen zoals boerderijen, kun je je woonserre ook aan de voorkant plaatsen.

Serre inclusief vloer laten plaatsen?

Vind de voordeligste serre met gratis offertes

De aanbouw van een serre is voor de meeste mensen een flinke investering qua geld en tijd. Het is daarom fijn om zeker te weten dat je met de juiste aannemer werkt. SerreAanbouw.nl helpt jou bij deze keuze. Geef je wensen door en wij zoeken naar specialisten bij jou in de buurt. Vraag de offertes nu meteen gratis online aan.

Vergelijk aannemers en bespaar

Na je aanvraag maak je een afspraak met één of meerdere bouwbedrijven. Zij stellen op basis van jouw situatie en jouw wensen een offerte op. Jij ontvangt uiteindelijk tot hoogstens vijf offertes. Deze ontvang je gratis. Vergelijk slim, kies de beste deal en bespaar tot wel 45% op je serre-aanbouw. Kun je niet wachten om te beginnen? Vraag direct vrijblijvend offertes aan voor jouw perfecte serre-aanbouw.