• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Serre op dakterras

Geen tuin tot je beschikking, maar wel een plat dak? Dan kun je ervoor kiezen je serre-aanbouw op je dakterras te plaatsen. Zo vergoot je het woonoppervlak en kun je het hele jaar door van je dakterras genieten. Het is dan ook niet vreemd dat vooral in steden, waar mensen minder ruimte tot hun beschikking hebben, het bouwen van een serre op het dakterras steeds populairder wordt. Lees hieronder meer over serre-aanbouw op je dakterras.

Kenmerken van serre op dakterras

  • Groter woonoppervlakte;
  • Waardevermeerdering woning;
  • Het hele jaar door van je dakterras genieten;
  • Vaak een vergunning en toestemming van je VvE nodig;
  • Veel flexibiliteit in keuze voor omvang en materiaal;
  • Mogelijk iets meer overlast tijdens bouw.

Kosten van serre op dakterras

Het plaatsen van een serre, of het nu in je achtertuin of op je dakterras is, is een flinke investering. De uiteindelijke kosten hangen af van de grootte van de serre, de materialen die je gebruikt en hoe luxe je de serre opgeleverd wilt krijgen. In de tabel hieronder zie je de indicatieprijs voor een basic en een luxe serre. Wil je precies weten hoeveel een serre-aanbouw op jouw dakterras gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend online serre-offertes aan, bij bouwbedrijven die bij SerreAanbouw.nl zijn aangesloten.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre op dakterras v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre op dakterras v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie en dubbel glas..

Vergunning voor serre op dakterras

Veel soorten serres mag je zonder omgevingsvergunning bouwen. Kleinere serres en serres aan de achterzijde van woningen, kunnen meestal zonder tussenkomst van de gemeente geplaatst worden. Voor een serre op het dakterras is dat vaak anders. Voor je begint, is het verstandig om bij het Omgevingsloket of je gemeente informatie in te winnen over vergunningen. De gemiddelde prijs voor een omgevingsvergunning is zo’n 350 euro, maar dat verschilt per gemeente. Lees hier meer over de omgevingsvergunning voor serres.

Materialen serre-aanbouw op dakterras

Een serre-aanbouw op een dakterras is vaak grotendeels uit glas gemaakt, gecombineerd met bijvoorbeeld aluminium of hout. Dit is uiteraard afhankelijk van je smaak en budget. Je kunt er ook voor kiezen de hele serre uit glas te laten maken, zodat je zo veel mogelijk lichtinval hebt.

Mogelijkheden met de serre op je dak

Bij de aanbouw van een serre op je dakterras heb je veel flexibiliteit. Heb je veel ruimte tot je beschikking, dan kun je een keuken in je aanbouw op je dak laten plaatsen. Zo heb je drankjes en hapjes altijd bij de hand. Kun je niet wachten om te beginnen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend serre-offertes aan, online via SerreAanbouw.nl en begin met vergelijken!

Prijzen vergelijken serre op dakterras

Vergelijk aannemers en bespaar veel geld op je serre

Niet iedere aannemer is gespecialiseerd in het plaatsen van serres op dakterrassen. SerreAanbouw.nl helpt jou om snel in contact te komen met specialisten die wel raad weten met jouw wensen. Hoe? Simpel. Jij geeft je eisen door via SerreAanbouw.nl en wij zoeken daar de meest geschikte bouwbedrijven bij uit. We kijken daarbij onder andere naar je woonplaats, je budget en de beschikbaarheid van de aannemer.

Maak vrijblijvend afspraken met specialisten

Wanneer wij uit de honderden bij ons aangesloten specialisten de meest geschikte aannemers hebben gekozen, hoor jij welke bouwbedrijven er contact met je op gaan nemen. Jij kunt vervolgens een afspraak maken, zodat de specialist de situatie ter plekke kan bekijken. Zo kan de aannemer een gespecificeerde offerte opstellen en weet jij met wie je (mogelijk) zaken gaat doen. Uiteindelijk ontvang je tot vijf gratis offertes. Vraag de serre-offertes nu aan, vergelijk slim, kies de voordeligste aannemer en bespaar tot wel 45% op je serre-aanbouw op je dakterras.