• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie

Serre met zonnepanelen

Serre met zonnepanelenGenieten van een zomerse dag en tegelijkertijd je serre terugverdienen? Dat doe je met een serre met zonnepanelen. De zonnepanelen voor serres wekken energie op, laten licht (deels) door en zijn zonwerend. Wanneer je je serre aan de zonkant van je woning plaatst, heb je het hoogste rendement. Je vindt gemakkelijk de meest voordelige serre inclusief zonnepanelen door op SerreAanbouw.nl gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. We vertellen je hieronder meer over tuinserres met zonnepanelen.

Voordelen serre met zonnepanelen

 • De zonnepanelen wekken energie op;
 • Je verdient de aanschafprijs terug door energie op te wekken;
 • De zonnepanelen laten licht (deels) door;
 • De zonnepanelen zijn zonwerend;
 • De panelen zijn verkrijgbaar in enkel-, dubbel of zelfs driedubbel glas;
 • Je kunt de panelen op maat laten maken.

Nadelen serre met zonnepanelen

 • Een serre met zonnepanelen is duurder in de aanschaf;
 • Je kunt niet bij iedere soort serredak zonnepanelen nemen.

Kosten van een serre met zonnepanelen

Hoeveel de serre-aanbouw met zonnepanelen kost, is afhankelijk van het formaat, het materiaal en het soort dak dat je op je serre neemt. Hoe groter de oppervlakte van het dak, hoe duurder de glazen platen met zonnepanelen in totaal zullen zijn. Het is tegelijkertijd ook zo, dat je met een groter oppervlakte meer energie opwekt. Om je een idee te geven van de kosten, hebben wij een lijst met indicatieve prijzen gemaakt. Dit is de prijs voor alleen een serre. Of vraag direct online vrijblijvende serre-offertes aan bij aannemers bij jou in de buurt.

Tip: heb je al een serre en wil je alleen zonnepanelen laten plaatsen? Vraag dan vrijblijvende offertes aan via Zonnepanelenkopen.nl.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw. Exclusief zonnepanelen.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie en dubbel glas.

Kies het dak dat het beste bij jouw serre-aanbouw past

Wanneer je kiest voor een serre met zonnepanelen, is het belangrijk dat je nadenkt over het soort dak. Bij een schuin dak heb je de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, net als bij een serre met een plat dak, lessenaarsdak of puntdak. Wil je af en toe de zon voelen, dan kies je eerder voor een serre met schuifdak. Je aannemer kan je helpen met de beste dakkeuze voor jouw tuinserre inclusief zonnepanelen. Lees hier meer over verschillende soorten serredaken.

Materialen serre-aanbouw met zonnepanelen

Doordat zonnepanelen zijn weggewerkt in het glas van het dak van je serre-aanbouw, passen ze in principe bij ieder materiaal waarmee een serre gebouwd kan worden. De materiaalkeuze bepaalt de uitstraling van je serre. Woon je in een jaren ‘30 woning, dan kies je waarschijnlijk eerder voor een gemetselde serre. Wil je vooral meer licht in je huis, dan ligt een keuze voor een glazen serre voor de hand. Welk materiaal je ook kiest, zonnepanelen passen erbij. Lees hier meer over de verschillende materialen waarmee je de tuinserre kunt laten bouwen.

Serre inclusief zonnepanelen laten plaatsen?

Vraag offertes aan bij specialisten in jouw regio

Wil je weten welke aannemer in jouw buurt gespecialiseerd is in de bouw van serres met zonnepanelen? En wil je ook graag weten welke aannemer dat voor de laagste prijs doet? Vraag dan direct vrijblijvend offertes aan via SerreAanbouw.nl.

Vrijblijvende afspraak met specialisten

Wij nemen je aanvraag in behandeling en bekijken welke aannemer in de buurt van jouw woning het beste past bij jouw wensen. We hebben de keuze uit honderden aangesloten bouwbedrijven. Jij wordt vervolgens vrijblijvend met tot vijf van hen in contact gebracht.

Vergelijk, kies slim de beste deal en bespaar tot 45%

De specialisten komen bij je langs om een gespecificeerd voorstel te kunnen doen. Jij legt de voorstellen vervolgens naast elkaar en kiest de voordeligste of beste eruit. Je kunt op deze manier tot wel 45% besparen op je serre-aanbouw met zonnepanelen. Begin meteen en vraag online gratis offertes voor serre-aanbouw aan.