• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met veranda

Een veranda is een terrasoverkapping inclusief vloer aan het huis gebouwd. Dit kan een houten vloer zijn die op gelijke hoogte ligt met de vloer in huis. Dit noemen we ook wel een open serre. Je kunt er ook een dichte serre van maken door bijvoorbeeld glazen schuifwanden te laten plaatsen. De veranda bestaat uit een afdak en steunt op palen. Het dak kan open zijn, maar een dicht dak is ook mogelijk. Met zo’n veranda geniet je optimaal van de zomerse dagen in jouw tuin. Hieronder meer informatie over de veranda en de indicatieprijs per m2.

Tip: in België wordt een serre een veranda genoemd. In Nederland is een veranda een soort open serre aan het huis.

Voordelen veranda

  • Mooie plek om te zitten in de tuin;
  • Langer buiten zitten mogelijk;
  • Waarde van woning stijgt;
  • Prachtige verbinding met tuin.

Nadelen veranda

  • Tuin wordt iets kleiner;
  • Bij schuine daken meestal vergunning nodig.

Veranda prijzen

De prijs voor een veranda verschilt. Dit is namelijk afhankelijk van onder andere de grootte en de materiaalkeuze. Hieronder vind je een indicatieprijs per m2 van de veranda. Kijk voor prijsvoorbeelden per afmeting de complete serre-prijslijst. Voor exacte prijzen vraag je via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig offertes van regionale serre-specialisten aan. Jij ontvangt maximaal vijf prijsopgaven, zodat je naast de juiste aannemer ook de meest voordelige vindt.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Veranda v.a. € 450,- Gratis offertes
Luxe veranda met vouwwanden en schuifdak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis veranda: richtprijs inclusief plaatsing.
  • Luxe veranda: richtprijs inclusief plaatsen, schuifwanden en fundering.

Materiaal veranda: aluminium of hout?

Aluminium en hout zijn populaire materialen voor een veranda. Maar ook kunststof is mogelijk voor de constructie. Voor het dak van de overkapping zijn diverse mogelijkheden. Denk aan bitumen of glas. Of polycarbonaat. Een open dak kan ook, maar met zo’n dak zit je niet droog als het regent.

Vouwwanden en schuifdak

Een veranda en een serre combineren? Dat kan met schuifwanden en een schuifdak. De aanbouw is met deze opties helemaal open te maken. En als je tijdens koude dagen buiten wilt zitten, dan kun je de uitbouw in zijn geheel sluiten. Ideaal om het hele jaar van de veranda gebruik te maken.

Vergunning nodig voor veranda plaatsen?

De veranda vergunningsvrij achter in de tuin plaatsen is mogelijk als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld een plat dak. Informeer bij jouw gemeente naar alle mogelijkheden en lees meer over vergunningen voor serres en veranda’s.

Laagste prijs voor veranda vinden?

Vraag gratis offertes aan om de beste deal te vinden

De kosten voor de open serre of veranda kunnen flink oplopen. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag om veel euro's te besparen. Met één simpele offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Gratis en helemaal vrijblijvend. Op basis van jouw specifieke aanvraag selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven. Dat scheelt jou veel zoekwerk. De bedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Gelijk na de aanvraag zie je welke serre-experts jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvende afspraak met regionale aannemers

De bouwbedrijven komen eerst bij je langs, helemaal vrijblijvend. Op locatie kunnen zij precies berekenen wat de kosten voor de veranda zijn. En geven ze jou direct maatwerk advies. Zo krijg jij meteen een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk, kies slim en bespaar tot 45%

De offertes met de prijzen voor de veranda of overkapping leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij snel welke specialist aan jouw wensen voldoet en welke prijsopgave past binnen het budget. Door te vergelijken kun je tot wel 45% besparen. Vraag daarom nu nog de gratis veranda-offertes online aan. En start met slim vergelijken om de goedkoopste veranda te vinden en de beste vakman voor het plaatsen.