• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Serre met open haard

Wil je ook in de winter maximaal van je serre genieten? Dan is een serre-aanbouw met open haard een uitkomst. Een open haard creëert zowel letterlijk als figuurlijk warmte in je aanbouw. Veiligheid staat voorop. Daarom is het verstandig te kiezen voor een open haard met een gesloten verbrandingssysteem. Het vuur blijft altijd achter glas en de verse lucht én rookgassen worden direct naar de buitenlucht afgevoerd. Maak je het jezelf liever gemakkelijk? Ga dan voor een elektrische haard. Lees hieronder meer over serre-aanbouw met open haard.

Kenmerken serre met open haard

  • Ook in de winter genieten van je serre;
  • Alternatief voor verwarmen van serre met radiator of vloerverwarming;
  • Keuze tussen een open- of een gesloten open haard;
  • Keuze tussen met hout gestookte-, gas- of elektrische haarden.

Kosten van serre-aanbouw met open haard

Hoe groter de serre, hoe hoger de prijs. Maar ook de keuze voor een luxe- of een basisserre speelt een grote rol bij de kosten. Wanneer je een open haard neemt, is de kans groot dat je voor de luxere variant gaat. Die heeft fundering, dubbel glas en isolatie. Daardoor wordt de warmte van de haard beter binnengehouden. In de tabel hieronder zie je indicatieprijzen (let op: zonder de extra kosten voor de open haard). Vraag meteen online gratis offertes aan voor de preciezere prijzen.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw. Exclusief open haard.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie en dubbel glas.

Materiaalkeuze serre

Zowel voor de uitstraling als voor het isolerend vermogen, is het belangrijk om goed na te denken over je materiaalkeuze. Een van de voordelen van de zware constructie met gemetselde muren, is de uitstekende isolatie. Ga je voor een glazen serre, overweeg dan HR++ glas te nemen. Dit glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je wilt natuurlijk niet dat de warmte van je haard verloren gaat. Lees hier meer over de verschillende materialen waarmee jij je serre kunt laten aanbouwen.

Soorten serre-aanbouw met open haard

We noemden hierboven al het onderscheid tussen een luxe- en een basisserre. Maar je hebt natuurlijk veel meer keuze. Heel populair is de klassieke Engelse serre, met zijn waaierdak of zadeldak. Woon je in een nieuwere woning? Dan heeft een serre met de moderne stijl waarschijnlijk je voorkeur. Een open haard kan zo’n moderne serre net een wat warmere uitstraling geven. Weinig ruimte tot je beschikking? Kies dan een kleine serre. Kijk hier naar onze serre-voorbeelden om inspiratie op te doen.

Prijzen vergelijken voor serre met open haard?

Vergelijk aannemers en kies de beste deal

Het vinden van het juiste bouwbedrijf voor de plaatsing van je woonserre kan een lastige klus zijn. SerreAanbouw.nl brengt jou in contact met de meest geschikte aannemers. Dat scheelt dus een hoop tijd. Vraag direct gratis en vrijblijvend tot vijf offertes aan. Jij geeft je wensen door en wij zoeken een specialist die alles weet over het plaatsen van een serre-aanbouw met open haard.

Maak vrijblijvende afspraken

Na je offerte-aanvraag, krijg jij van ons te horen welke aannemer of aannemers er contact met je op gaan nemen. Maak vrijblijvende afspraken met de specialisten. Ze komen langs om de situatie te bekijken. Zo kunnen ze met een gespecificeerde prijsopgave komen. En jij maakt alvast kennis met het bedrijf dat de komende tijd mogelijk voor je aan de slag gaat.

Scherp vergelijken en geld besparen

Uiteindelijk ontvang jij maximaal vijf gratis offertes. Dan is het dus een kwestie van vergelijken en de beste deal uitkiezen. Zo kun je tot aan 45% besparen op je serre. Begin meteen en vraag nu online gratis offertes aan voor jouw serre-aanbouw met open haard.