• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met lichtstraat

Een van de grote voordelen van een serre met lichtstraat is het vele daglicht dat naar binnen komt. Vooral bij een dicht dak is dat een waardevolle toevoeging. De lichtstraat is als zadeldak (met wolfseinde) of lessenaarsdak te plaatsen op de serre-aanbouw. Voor een veranda of overkapping is een lichtstraat ook heel geschikt. Een alternatief voor een lichtstraat is een lichtkoepel. Dit kan van glas of polycarbonaat worden gemaakt. Lees hieronder meer informatie en hoe je snel de laagste prijs vindt voor de tuinserre.

Voordelen lichtstraat

 • Veel extra licht in de serre-aanbouw;
 • Heel geschikt om te maken in plat dak;
 • Geeft een ruimtelijk effect door extra hoogte;
 • Diverse vormen mogelijk;
 • In diverse materialen verkrijgbaar.

Nadelen lichtstraat

 • Temperatuur in serre kan oplopen;
 • Duurder dan lichtkoepels.

Prijs serre met lichtstraat

De grootte van de serre en lichtstraat bepaalt de totale kostprijs. Hieronder vind je een indicatieve prijs per vierkante meter (m2). Houd er rekening mee dat bouwbedrijven onderling kunnen verschillen. Deze aannemers kun je eenvoudig vergelijken met elkaar door gratis serre-offertes aan te vragen via SerreAanbouw.nl.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre voor serre met lichtstraat v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre voor serre met lichtstraat v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Vorm lichtstraat

De lichtstraat zie je veel bij dichte en platte daken. En in verschillende vormen. Onder andere een lichtstraat met zadeldak en een lichtstraat met lessenaarsdak. De keuze van de dakconstructies hangt grotendeels af van de stijl serre. Bij een klassieke serre past een lessenaarsdak lichtstraat beter. Bij moderne serres staat een zadeldak prachtig, maar kan een lessenaarsdak net zo goed. Bijvoorbeeld met wolfseinde. Een goedkoper alternatief is een lichtkoepel. Deze kun je bijvoorbeeld in een plat dak of schuin pannendak laten maken.

Welk materiaal voor serre-aanbouw?

Een serre-aanbouw wordt van verschillende materialen gemaakt. Grotendeels glas en het materiaal voor de kozijnen. De ramen van de lichtstraat zijn ook te maken van polycarbonaat. Om een geheel van de serre met lichtstraat te maken kun je het best dezelfde materiaalsoorten gebruiken voor de hele constructie. Hieronder de kozijn-materialen op een rij:

Verlichting plaatsen in lichtstraat

De serre met lichtstraat zorgt ook voor extra hoogte in de ruimte. Daar kun je bijvoorbeeld spotjes met een kabelsysteem laten plaatsen. Deze verlichting geeft een mooi effect in de tuinkamer.

Zonwering voor hellend dak

Omdat je veel meer licht binnen krijgt, kan de temperatuur oplopen. Isolatieglas kan helpen om de warmte te verminderen, maar zonwering is hiervoor ook een goede optie. Dit kan aan de binnenzijde van de serre-constructie worden geplaatst. Ook als de scherpe zon binnen schijnt en je rustig een boek wilt lezen, is zonwering ideaal.

Vind laagste prijs voor serre met lichtstraat

Vind voordeligste serre met gratis offertes

Een serre met lichtstraat aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's te besparen. Met één gemakkelijke offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de best passende aannemers. Dat scheelt jou veel zoekwerk. De experts bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Na de aanvraag zie je gelijk welke serre-specialisten jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvende afspraak met aannemersbedrijven

De bedrijven komen eerst bij je langs om de situatie en het huis te bekijken. Op locatie kunnen zij namelijk specifiek berekenen wat de totale kosten zijn en wat er nodig is. En geven ze jou meteen vakkundig advies. Zo krijg jij een helder beeld van de specialisten. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk, kies slim de beste deal en bespaar tot 45%

De offertes leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij in een oogopslag welke aannemer aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen het budget. Door te vergelijken kan de besparing oplopen tot wel 45%. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan. En begin met slim vergelijken voor de serre inclusief lichtstraat!