• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met keuken

Hoe bijzonder is het om een serre met keuken te laten plaatsen? Hierdoor heb je elke dag het gevoel alsof je buiten kookt. Met de serre-aanbouw wordt jouw huis een stuk groter. Daar kun je natuurlijk een mooi zitgedeelte van maken, maar je kunt ook de keuken naar de serre verplaatsen. Of inrichten als bijkeuken. Zo kun je de ideale kookbeleving creëren. Lees hieronder meer info over de keukenserre en hoe je eenvoudig met gratis offertes de voordeligste aannemer vindt voor de uitbouw.

Voordelen keuken in serre

 • Open keuken met veel lichtinval;
 • Directe verbinding met de tuin;
 • Unieke kookbeleving;
 • Waarde van woning stijgt;
 • Grote keuken met kookeiland mogelijk.

Nadelen keuken in serre

 • Leidingen verleggen is nodig;
 • Duurder dan woonserre;
 • Grote verbouwing.

Prijs serre met keuken

De prijs voor de serre is afhankelijk van de afmetingen. Ook de materiaalkeuze, type deur en andere opties zijn van invloed op de prijs. Voor alleen de serre vind je hieronder een prijsindicatie per vierkante meter (m2). De prijs voor de keuken hangt natuurlijk af van wat voor keuken je gaat kopen. Dit zit niet bij de indicatieve kostprijs inbegrepen. Exacte prijs weten en aannemers vergelijken? Vraag dan gelijk gratis serre-offertes online aan.

Tip: heb je specifieke plannen voor de serre met keuken? Overleg met aannemers hoe je dat het best kunt aanpakken. De bij ons aangesloten bedrijven hebben veel ervaring met dit soort verbouwingen.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Luxe woonserre voor serre exclusief keuken v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas en fundering. Exclusief keuken.

Wat is het beste materiaal voor jouw serre?

Voor de serre met keuken is isolatie belangrijk. Door de ruimte goed te isoleren kun je het hele jaar gebruik maken van de ruimte. Hoe koud of warm het buiten ook is. Aluminium serres en kunststof serres zorgen voor de beste isolatie in combinatie met HR-glas. Lees meer over serre-materialen om tot de juiste keuze te komen voor jouw keukenaanbouw.

Kies de serre-stijl

Serres zijn te bouwen in diverse stijlen. Als jij een strakke keuken wilt kopen, dan past een moderne serre daar het best bij. Als je meer van de klassieke look houdt, dan is een Engelse serre of landelijke serre beter passend.

Soorten deur voor tuinserre

De serre stem je helemaal af op jouw wensen, dus ook het type deur. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zoals een schuifpui, openslaande deuren en vouwwanden. Iedere deur heeft zijn eigen uitstraling en voordelen. Met een deur krijg je een prachtige verbinding met de tuin.

Serre en keuken tegelijk plaatsen?

Een optie is om eerst de serre te plaatsen en pas laten de keuken. Dit heeft jou de tijd om een mooie keuken te kiezen. Als je al weet wat voor keuken je wilt, dan kun je ook de bij ons aangesloten specialisten vragen om de serre en keuken tegelijk te plaatsen. Dit kost wel meer tijd en de bouwbedrijven brengen hiervoor extra kosten in rekening. Een voordeel is dat je wel gelijk van alle troep af bent die de verbouwing met zich meebrengt.

Vergelijk aannemers voor serre met keuken

Omgevingsvergunning nodig voor serrebouw?

Een vergunning is nodig als je niet voldoet aan de voorwaarden die gelden in jouw gemeente. Als je bijvoorbeeld een schuin dak wilt, dan is een bouwvergunning noodzakelijk. Informeer bij jouw gemeente of het Omgevingsloket naar de mogelijkheden. En lees meer over de serre-vergunning.

Bespaar kosten met prefab serre-aanbouw

Het aanbouwen van een serre met keuken kost veel geld. Met een kant-en-klare serre-constructie kun je kosten besparen. Bij zo’n prefab serre kost het plaatsen namelijk minder tijd. Bij complexe verbouwingen en afwijkende afmetingen is een maatwerk serre aan te raden.

Locatie van uitbouw

Bij tussenwoningen wordt een serre meestal aan de achterzijde geplaatst. Dat is voor rijtjeshuizen de meest praktische locatie. Bij vrijstaande woningen of hoekhuizen is een serre aan de zijkant bouwen ook mogelijk. Bedenk dus goed wat er allemaal kan voor jouw huis. Bij grotere huizen zoals een boerderij kun je ook aan de voorkant uitbouwen.

Laagste prijs voor serre-aanbouw vinden?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tijd en geld

Een serre met keuken aanbouwen is een flinke investering. Daarom helpt SerreAanbouw.nl je graag met veel euro's te besparen. Met één snelle offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Helemaal gratis en vrijblijvend. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de meest geschikte aannemers. Dat scheelt jou weer zoeken. De bouwbedrijven bieden je scherpe prijsopgaven die jij alleen nog hoeft te vergelijken. Gelijk na de aanvraag zie je welke serre-specialisten jou gaan mailen of bellen.

Vrijblijvende afspraak met aannemers

De bedrijven komen graag eerst bij je langs om de woning te bekijken. Op locatie kunnen zij namelijk specifiek berekenen wat de totale kosten zijn. En geven ze jou meteen deskundig advies. Zo krijg jij een helder beeld van de bedrijven. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk, kies slim de beste deal en bespaar tot 45%

De offertes leg je tot slot naast elkaar. Zo zie jij in een oogopslag welke vakman aan jouw wensen voldoet en welke offerte past binnen het budget. Door te vergelijken kan de besparing oplopen tot 45%. Vraag daarom gelijk nog de gratis offertes voor de serre-aanbouw online aan. En start met slim vergelijken voor de aanbouw en plaatsen van serre met keuken!