• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie

Serre met dubbel glas

Serre met dubbel glasOm te voorkomen dat er veel warmte uit je serre verloren gaat (en jij met een torenhoge stroomrekening komt te zitten) hebben de meeste serre-aanbouwen tegenwoordig dubbel glas. Daarmee wordt warmte binnengehouden. Er zijn twee categorieën dubbelglas: normaal dubbelglas en Hoog Rendements Glas (HR++). Gewoon dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een luchtlaag ertussen. Bij HR++ glas zit er isolerend gas tussen glaslagen en op de buitenwand zit een dunne coating. HR++ glas isoleert dus nóg beter. Lees hieronder meer over serre-aanbouw met dubbelglas.

Kenmerken serre-aanbouw met dubbel glas

 • Warmte wordt beter binnengehouden dan bij enkel glas;
 • Dubbel glas zorgt voor een lagere energierekening;
 • Met dubbel glas komt geluid van buiten minder binnen;
 • Bij gewoon dubbel glas zorgt een luchtlaag tussen de twee glaslagen voor isolatie;
 • Bij HR++ dubbel glas is het de gaslaag en een coating die extra isoleert;
 • HR++ isoleert tot vijf keer beter dan enkel glas;
 • HR++ glas is duurder dan normaal dubbel glas.

Kosten serre-aanbouw met dubbel glas

De prijs van je tuinserre met dubbel glas is afhankelijk van de grootte van je serre. Daarnaast speelt de keuze voor gewoon dubbelglas of HR++ glas een rol. Hoewel HR++ duurder is dan gewoon dubbel glas, verdien je de investering terug door de lagere stookkosten. Weet je hoe groot je serre wordt? Bereken dan de kosten met de indicatieprijzen in de tabel hieronder. Wil je snel en precies weten wat de prijs voor je serre-aanbouw gaat worden? Vraag dan nu gratis serre-offertes aan via SerreAanbouw.nl.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met enkel glas v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met dubbel glas v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie en dubbel glas..

Soorten serre met dubbel glas

Glas speelt doorgaans een grote rol in serres, want het zorgt voor meer licht in je woning. De veelgemaakte keuze voor een serre met een glazen dak is dan ook logisch. Je kunt zonwering laten installeren, zodat het in de zomer niet te heet wordt. Kies je voor een serre-aanbouw helemaal van glas, dan is het raadzaam om veiligheidsglas te nemen. Veiligheidsglas kan letterlijk tegen een stootje. Doe inspiratie op en kijk eens naar onze serre-voorbeelden.

Vergunning voor serre-aanbouw met dubbel glas?

Wanneer je een serre met dubbel glas aan de achterkant van je woning bouwt, is een vergunning vaak niet nodig. Ben je van plan de serre-aanbouw aan de voorkant van je huis te plaatsen, dan is dat anders. Een serre aan de voorkant verandert namelijk het straatbeeld. De precieze regels rondom vergunningen kunnen erg verschillen per gemeente. Het is dus altijd verstandig om de site van je gemeente te raadplegen. Je vraagt een vergunning voor je serre aan bij je eigen gemeente of het Omgevingsloket.

Serre met dubbel glas laten plaatsen?

Vraag gratis offertes aan en bespaar flink

De aanbouw van een serre kost meestal vrij veel tijd en geld. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een aannemer die je vertrouwt én die voor de scherpste prijs werkt. SerreAanbouw.nl helpt jou bij de keuze. Je vraagt bij ons online eenvoudig offertes aan bij aannemers in jouw regio.

Vrijblijvende afspraak met aannemers

Na jouw aanvraag zoeken wij in onze database met daarin honderden (gecontroleerde!) aannemers. Je hoort van ons welke specialisten contact met je gaan opnemen. Jij maakt daarna een afspraak zodat het bouwbedrijf de situatie kan bekijken en je een gespecificeerde offerte kan toesturen. Deze prijsopgaven zijn nog steeds geheel vrijblijvend.

Vergelijk offertes en bespaar tot aan 45%

Je krijgt uiteindelijk tot vijf gratis offertes. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de prijzen te vergelijken en de keuze te maken voor de aannemer die het best bij je past. Wanneer je dit slim doet, kun je tot wel 45% besparen. Begin meteen en vraag nu de gratis offertes voor de serre aan.