• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met zadeldak

Een serre met zadeldak is beter bekend als een puntdak. Aan twee kanten heeft het dak een hellend vlak. Een dak met een helling noemen we een lessenaarsdak. Met het zadeldak krijg je veel daglicht in de tuinserre. Dit komt mede dankzij het glazen dak. De kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals aluminium of kunststof. De tuinkamer is geschikt voor allerlei soorten huizen. Bijvoorbeeld een tussenwoning of vrijstaand huis.

Wist je dat: andere soorten puntdaken zijn tentdaken en schilddaken.

Voordelen zadeldak

  • Veel daglicht naar binnen;
  • Extra ruimte in de hoogte;
  • Regenwater loopt goed weg;
  • Zorgt voor betere isolatie dan plat dak.

Nadelen zadeldak

  • Houd rekening met een bouwvergunning;
  • Maximale hoogte afhankelijk van afstand tot buren.

Prijs serre met zadeldak

Wat je voor de serre met zadeldak betaalt, hangt grotendeels af van de grootte. En of je voor een basic serre of volledige woonserre kiest. Hieronder staat de prijsindicatie per m2. Zo kun je ongeveer berekenen hoeveel de zadeldak serre gaat kosten. Voor exacte kostprijzen is het advies om serre-offertes op te vragen bij regionale bouwbedrijven. Via SerreAanbouw.nl doe je dat eenvoudig en snel. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met zadeldak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met zadeldak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief montage, isolatie, dubbel glas en fundering.

Kies de stijl voor de serre

De serre-aanbouw is te maken in diverse stijlen. Denk aan onder andere een landelijk serre en moderne serre. Zo kun je de constructie perfect laten aansluiten op jouw woning. Een meer klassieke stijl is de Engelse serre. Deze modellen hebben veelal een waaierdak of plat dak.

Tip: naast een standaard zadeldak is een zadeldak met wolfseind een optie. Vaak zie je deze vorm terug bij lichtstraten.

Materiaal kozijnen voor zadeldak serre

De materiaalkeuze heeft invloed op het uiterlijk van de uitbouw. Een houten serre zorgt voor een warm en natuurlijk effect. Voor een strakkere look zijn aluminium serres en kunststof serres heel passend. Voor een meer industrieel karakter kies je voor een stalen serre. Verder bestaat de serre-aanbouw grotendeels uit glas, dat zorgt voor veel lichtinval. Een zadeldak met dakpannen komt minder vaak voor, maar is wel mogelijk.

Tip: behalve een complete serre is een overkapping ook mogelijk met een zadeldak.

Isolatie met HR++ glas

Omdat de serre-constructie voor het grootste gedeelte uit glas bestaat, is goede isolatie nodig. Helemaal wanneer je de tuinkamer als woonruimte gaat gebruiken. Zo kun je er in de winter in zitten en genieten. Voor de beste isolatie wordt er HR++ dubbel glas geplaatst. Dit houdt de warmte in de winter binnen en dat bespaart dus energiekosten.

Extra woonruimte met veel mogelijkheden

Een serre aan huis creëert meer woonruimte en geeft jou veel mogelijkheden. Met verschillende opties kun je de tuinserre helemaal op maat laten bouwen. Zo kun je zonwering laten plaatsen en het type deur kiezen. Zoals openslaande deuren, een schuifpui of vouwwanden. De serre met zadeldak wordt met deze opties een volwaardige plek om het hele jaar door te zitten. Bekijk alle opties voor de woonserre aan huis.

Laagste prijs voor serre met zadeldak

Vergelijk gratis offertes van regionale bouwbedrijven

Wil je een complete serre met zadeldak plaatsen? Vergelijk dan eerst meerdere specialisten. Zo vind je het juiste aannemersbedrijf en de voordeligste prijsofferte. Offertes aanvragen doe je bij SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale experts die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk en door te vergelijken betaal je niet te veel. Bespaar tot wel 45%!

Kies beste deal en bespaar tijd en geld

Gelijk na de aanvraag zie je welke bouwbedrijven jou gaan mailen of bellen. Dat doe zij binnen een dag. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om de woning te bekijken. En jou maatwerk en gericht advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat serre-specialisten in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken verstandig. Jij legt de offertes naast elkaar en kiest snel en simpel de beste deal met de goedkoopste serre-aanbouw. Bespaar op jouw serre met zadeldak en vraag de offertes voor de serre online en gratis aan. En start met slim vergelijken!