• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met waaierdak

Met een serre met waaierdak krijg jij een unieke constructie aan jouw huis. Deze dakvorm zie je veel bij klassieke serres. Maar ook moderne serres zijn te bouwen met een waaierdak. Het dak wordt gekenmerkt door de glazen ‘taartpunten’. Dit is te plaatsen op platten en schuine daken. Het taartpunt-dak zorgt voor een heel ruimtelijk gevoel. Dankzij de lichtinval en de ruimte die in de hoogte ontstaat.

Voordelen waaierdak

 • Serre met unieke uitstraling;
 • Veel daglicht naar binnen;
 • Geschikt voor klassieke en moderne serres;
 • Extra ruimte in de hoogte;
 • Kozijnen verkrijgbaar in diverse materialen.

Nadelen waaierdak

 • Past qua uitstraling niet bij iedere woning;
 • Meestal vergunning nodig.

Prijs serre met waaierdak

Met onderstaande prijsindicatie per m2 kun je berekenen wat de prijs voor de serre-aanbouw ongeveer is. De exacte prijs hangt af van hoe groot de tuinkamer wordt. En wat jouw wensen zijn voor bijvoorbeeld de soort deur. En of je zonwering of een veranda bij de serre met waaierdak wilt. Voor de precieze prijzen is het advies om serre-offertes aan te vragen van aannemers. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig en vrijblijvend.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met waaierdak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met waaierdak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief montage, isolatie, dubbel glas en fundering.

Klassieke of moderne stijl?

De serre met waaierdak is te maken in onder andere de klassieke stijl en moderne stijl. Klassiek past bijvoorbeeld bij een jaren 30 woning en modern bij nieuwbouw. Voor een authentieke look is hout of kunststof met de houtlook heel geschikt om de uiterlijke kenmerken van het huis te benadrukken. Aluminium en kunststof zijn ideaal bij tussenwoningen die moderner zijn. Bekijk alle serre-stijlen.

Hoge kwaliteit materialen voor serre-aanbouw

Bij een nieuwbouwwoning kun je kiezen voor een mooie serre-aanbouw met aluminium kozijnen. Zo’n aluminium serre is vrijwel onderhoudsvrij en isoleert uitstekend. Kunststof serres hebben dezelfde voordelen, maar zijn iets goedkoper dan aluminium constructies. De houten serre is in aanschafprijs het meest voordelig, maar heeft meer onderhoud nodig dan de andere materialen. Ook kun je kiezen voor een stalen serre of een gemetselde serre.

Isolatieglas voor woonserre

Naast de kozijnen bestaat de serre met waaierdak voor het grootste gedeelte uit glas. Als je een woonserre wilt, dan is HR-glas aan te raden. Dit glas zorgt voor uitstekende isolatie, zodat jij op koude dagen ook kunt genieten van een verwarmde serre. Als de serre alleen wordt gebruikt als een soort terrasoverkapping, kun je enkel glas erin laten zetten.

Mogelijkheden voor tuinserre

Voor de serre met waaierdak heb jij veel keuzemogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een huiskamer in de serre of de keuken? Ook de deuren kies jij zelf. Bijvoorbeeld een schuifpui of openslaande deuren. Lees meer over de opties voor de serre aan huis.

Laagste prijs voor serre met waaierdak

Vraag gratis serre-offertes aan en vergelijk aannemers

Wil je een complete serre met waaierdak plaatsen? Vergelijk dan eerst meerdere specialisten. Zo vind je het juiste aannemersbedrijf met de voordeligste prijsofferte. Offertes aanvragen doe je bij SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale experts die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk en door te vergelijken betaal je niet te veel. Bespaar tot wel 45%!

Bespaar tijd en geld en kies beste deal

Meteen na de aanvraag zie je welke bouwbedrijven jou gaan mailen of bellen. Dat doe zij binnen een dag. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om de woning te bekijken. En jou maatwerk en gericht advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat serre-specialisten in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken heel verstandig. Jij legt de offertes naast elkaar en kiest snel en simpel de beste deal met de goedkoopste serre-aanbouw. Bespaar op jouw serre met waaierdak en vraag de offertes voor de serre online en gratis aan. En begin met slim vergelijken!