• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met schuin dak

De serre met schuin dak geeft jou veel mogelijkheden. Op het hellende dak kun je bijvoorbeeld zonwering of een schuifdak laten plaatsen. Door dit dak van glas te laten maken, krijgt jouw serre veel daglicht binnen. Als jouw woning een schuin dak heeft, dan kun je de serre-constructie er prachtig op laten aansluiten. Je creëert dan een doorlopend dak. Behalve een glazen dak kun je ook kiezen voor een dicht serredak met dakpannen. Dit zorgt wel voor minder lichtinval.

Tip: naast een dichte serre is een open serre ook mogelijk met een schuin dak. Deze terrasoverkapping wordt dan zonder wanden aan jouw huis gebouwd.

Voordelen schuin dak

 • Ideaal voor een glazen dak;
 • Veel lichtinval in ruimte;
 • Te bouwen met schuifdak;
 • Meer ruimte in de hoogte;
 • Diverse stijlen en materialen mogelijk.

Nadelen schuin dak

 • Past qua uitstraling niet bij ieder soort huis;
 • Vergunning meestal noodzakelijk.

Prijs serre met schuin dak

De kostprijs voor de serre met hellend dak wordt berekend per vierkante meter (m2). Het hangt er dus helemaal vanaf hoe groot de constructie wordt. Extra opties als een veranda of openslaande deuren beïnvloeden de kosten ook. De aannemers kunnen daarnaast ook in tarieven verschillen. Met onderstaande indicatieprijzen kun je ongeveer berekenen wat de serre met schuin dak gaat kosten. Voor exacte bedragen is het advies om serre-offertes aan te vragen van regionale specialisten. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met schuin dak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met schuin dak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Schuin dak perfect voor moderne serre

Schuine daken passen goed bij een moderne serre. Ook meer klassieke serres kunnen met een hellend dak worden gebouwd. Denk hierbij ook eens aan een waaierdak of zadeldak.

Serre-materialen kiezen

De aanbouw is te maken van diverse serre-materialen. Bijvoorbeeld natuurlijk hout, duurzaam kunststof of het onderhoudsvriendelijke aluminium. Daarnaast is staal of steen ook mogelijk. Het grootste gedeelte van de serre-aanbouw bestaat uit glas. Om de ruimte goed te isoleren wordt er HR-glas geplaatst. In combinatie met onder andere kunststof isoleert dat uitstekend. Zo kun je het hele jaar van de ruimte genieten.

Veel mogelijkheden voor serre-aanbouw

Voor de serrebouw zijn er veel mogelijkheden. Dit geeft jou de kans om de tuinkamer helemaal te laten maken naar jouw wensen. Wil je er bijvoorbeeld verwarming of een lichtstraat in? Of wil je de keuken of open haard verplaatsen naar de serre? Daarnaast kun je ook een veranda laten plaatsen. Zet al jouw wensen op een rij en bekijk de opties voor de serre aan huis. Op deze manier krijg jij een goed beeld van alle keuzemogelijkheden.

Laagste prijs voor serre met schuin dak

Vergelijk bouwbedrijven en prijzen voor serres

Wil je een nieuwe serre met schuin dak laten bouwen? Vergelijk dan eerst meerdere aannemers. Zo vind je het meest geschikte bedrijf en de voordeligste offerte. Offertes aanvragen voor de serre aanbouwen doe je bij SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale bedrijven die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk en door te vergelijken scheelt het je flink op de kosten. Tot wel 45%!

Kies de beste deal en bespaar tijd en geld

Gelijk na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan mailen of bellen. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om jouw huis te bekijken. En jou gericht advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat serre-specialisten in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken heel verstandig. Jij legt alle offertes naast elkaar en kiest snel en gemakkelijk de beste deal. Bespaar op jouw serre met schuin dak en vraag de offertes voor de serre online en gratis aan. En start met slim vergelijken!