• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met puntdak

Serres zijn er met platte en schuine daken, maar ook een serre met puntdak is mogelijk. Dit model heeft twee schuine zijdes. Meestal van glas. Hierdoor krijg je veel licht in de serre-aanbouw. De dakhelling is minimaal 15 graden. Hierdoor loopt het regenwater goed weg. De maximale hoogte van het dak wordt bepaald door de afstand met de buren. Bij een vrijstaande woning kun je dus hoger bouwen dan bij een tussenwoning. Een andere benaming voor een puntdak is zadeldak.

Voordelen puntdak

  • Enorm veel lichtinval;
  • In de hoogte extra ruimte;
  • Regenwater loopt snel weg;
  • Zorgt voor betere isolatie dan plat dak.

Nadelen puntdak

  • Meestal vergunning voor nodig;
  • Hoogte afhankelijk van afstand tot buren.

Kosten serre met puntdak

De prijs voor de puntdak serre is afhankelijk van de afmetingen. De kostprijs wordt bepaald aan de hand van het aantal vierkante meter(m2). Met de prijsindicatie hieronder kun je ongeveer berekenen wat de tuinserre gaat kosten. Houd er rekening mee dat extra opties als zonwering en openslaande deuren ook van invloed zijn op de totale prijs. Voor specifieke prijzen is het advies om serre-offertes aan te vragen. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk. Met één aanvraag ontvang jij maximaal vijf offertes.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met puntdak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met puntdak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Materiaalkeuze voor serre-aanbouw

Welk materiaal past het best bij jouw huis en smaak? Bij bijvoorbeeld een jaren 30 woning past een houten serre uitstekend. Bij nieuwbouw is een kunststof serre of aluminium serre meer geschikt. Andere materialen zijn steen en staal. Deze materialen zijn voor de kozijnen van de aanbouw. Voor het grootste gedeelte bestaat de tuinkamer uit glas.

Lichtstraat puntdak

Als je voor een plat dak kiest, is het mogelijk om er een lichtstraat op te plaatsen. Zo krijg je toch licht binnen. Deze lichtstraat is met een puntdak te maken.

HR-glas voor beste isolatie

Wanneer je de serre met puntdak gaat gebruiken als woonruimte, is goede isolatie nodig. Hiervoor wordt er dubbel glas geplaatst. Bijvoorbeeld HR++. In een geïsoleerde kamer kun je het hele jaar zitten. En je bespaart ook nog energiekosten. Kozijn-materialen die voor extra isolatie zorgen in combinatie met het glas zijn kunststof en aluminium.

Puntdak serre afstemmen op wensen

Als je een nieuwe tuinserre laat plaatsen, dan kun je de constructie afstemmen op jouw eigen wensen. Zet dit vooraf op een rij, zodat je dit met de aannemer kunt bespreken. Er zijn veel mogelijkheden voor de aanbouw. Bekijk de meest voorkomende extra opties voor serres.

Tip: of je een vergunning nodig hebt, hangt ervan af of je aan de voorwaarden voldoet die de gemeente heeft opgesteld. Lees meer over de serre-vergunning.

Laagste prijs voor serre met puntdak

Vraag gratis offertes aan en vergelijk regionale aannemers

Wil je een serre met puntdak laten bouwen? Vergelijk dan eerst meerdere serre-specialisten. Zo vind je het meest geschikte bedrijf en de voordeligste offerte. Offertes aanvragen voor de tuinserre aanbouwen doe je bij SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale bedrijven die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk en door te vergelijken betaal je ook nooit te veel. De totale besparing kan oplopen tot wel 45%!

Kies beste deal en bespaar tijd en geld

Gelijk na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan mailen of bellen. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om jouw huis te bekijken. En jou maatwerk advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat aannemers in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken zeer verstandig. Jij legt alle offertes naast elkaar en kiest snel en eenvoudig de beste deal. Bespaar op jouw serre met puntdak en vraag de offertes voor de serre online en gratis aan. En begin met slim vergelijken!