• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met plat dak

De serre met plat dak is erg populair. We spreken van een plat dak als de hellingshoek onder de 15 graden is. Het serredak is dicht te maken, maar je kunt ook een lichtstraat of glazen dak laten plaatsen. Met het platte dak kun je gaan voor verschillende stijlen. Het past namelijk goed bij een moderne serre, maar ook bij een klassieke serre. De tuinserre is dus volledig af te stemmen op jouw woning.

Voordelen plat dak

 • Doorgaans goedkoper dan schuine daken;
 • Plat dak heel geschikt voor zonnepanelen;
 • Lichtstraat plaatsen mogelijk;
 • Kan in sommige gevallen zonder vergunning;
 • Diverse stijlen mogelijk: modern en klassiek.

Nadelen plat dak

 • Eventuele dakbedekking minder duurzaam;
 • Geen helling, dus waterafvoer nodig;
 • Kans op lekkages iets groter dan bij schuine daken.

Kosten serre met plat dak

De grootte van de serre-aanbouw bepaalt mede de kostprijs. Daarnaast zijn opties als zonwering en openslaande deuren ook van invloed op de prijs. Wat je ongeveer betaalt, kun je berekenen met onderstaande prijsindicatie per m2. Voor precieze prijzen is het advies om gratis offertes van serre-specialisten aan te vragen. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel gemakkelijk. Op basis van jouw wensen selecteren wij de meest geschikte bedrijven in jouw regio. Dit zijn maximaal vijf experts die voldoen aan onze kwaliteitseisen.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met plat dak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met plat dak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief montage, isolatie, dubbel glas en fundering.

Klassieke serre of moderne serre

Serres met platte daken zijn er in verschillende stijlen. De strakke lijnen van de constructie passen goed bij een moderne serre. Ook voor een klassieke serre is een plat dak geschikt. Met boeidelen en goten krijgt de tuinserre een fraaie uitstraling die past bij bijvoorbeeld een jaren 30 woning.

Serre-materialen

Naast de stijl is het materiaal bepalend voor het uiterlijk. Bij een klassieke stijl past hout of kunststof met de houtlook het best. Bij moderne stijlen zijn aluminium en kunststof ideale materiaalsoorten die passen bij een onder andere nieuwbouwwoningen. Aluminium serres en kunststof serres zijn daarnaast ook duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Houten serres hebben iets meer onderhoud nodig, maar kun je eenvoudig van kleur veranderen door te schilderen.

Vergunning voor serre met plat dak

Serres met platte daken kunnen in sommige gevallen zonder vergunning worden geplaatst. Dit hangt wel af van de grootte en de voorwaarden die gelden in jouw gemeente. Informeer daarom altijd bij de gemeente of het Omgevingsloket. Lees ook meer over de bouwvergunning voor de serre-aanbouw.

Uitstekend isolerend serreglas

Voor de serre met plat kun je kiezen voor een dicht dak of voor een glazen dak. De tuinkamer bestaat grotendeels uit glas. Hiervoor kun je HR-glas laten plaatsen. Dat is verstandig wanneer je de ruimte als woonruimte gaat gebruiken. Door dit glas kun je ook in koude periodes in de serre zitten. Het isolatieglas houdt namelijk de warmte binnen. Dat scheelt ook gelijk stookkosten. Er zijn verschillende type HR-glas. Bij luxe serres wordt er meestal HR++ dubbel glas in geplaatst.

Opties voor de nieuwe tuinserre

Welke wensen jij ook hebt, de serre is er helemaal op af te stemmen. Bijvoorbeeld met verwarming of een lichtstraat. Je kunt zelfs de keuken naar de serre verplaatsen. En kies je voor openslaande deuren of toch liever een schuifpui? Als je een open serre wilt die je ook in de winter kunt gebruiken, zijn vouwwanden aan te raden. Deze wanden zijn helemaal open te schuiven.

Laagste prijs voor serre met plat dak

Gratis offertes aanvragen voor serre-aanbouw

Wil je een nieuwe serre met plat dak laten aanbouwen? Vergelijk dan eerst meerdere aannemers. Zo vind je het meest geschikte bedrijf en de voordeligste offerte. Offertes aanvragen voor de tuinkamer doe je bij SerreAanbouw.nl heel simpel. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale bedrijven die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk en door te vergelijken scheelt het je flink op de kosten. Tot wel 45%!

Bespaar tijd en geld met beste deal

Direct na de aanvraag zie je welke aannemersbedrijven jou gaan mailen of bellen. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om jouw woonhuis te bekijken. En jou deskundig advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat serre-specialisten in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken verstandig. Jij legt de offertes naast elkaar en kiest snel en eenvoudig de beste deal. Bespaar dus op jouw serre met plat dak en vraag de offertes voor de tuinserre online en gratis aan. En start met slim vergelijken!