• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met open dak

Voor een serre met open dak zijn er verschillende constructies. Een daarvan is de volledig open serre, ook wel een terrasoverkapping genoemd. Dit model heeft geen wanden en een open dak. Een ander model heeft een dak met schuiframen. Hiervan kunnen de ramen open en dicht. Zo’n schuifraam is dus ook mogelijk voor een complete woonserre. Hieronder meer over de prijsindicaties per m2 en hoe je gemakkelijk de voordeligste aannemer kunt vinden.

Tip: het schuifdak is op afstand te bedienen. Ook zijn er schuiframen die automatisch open en dicht gaat aan de hand van een sensor die de temperatuur meet in de serre.

Voordelen open dak

  • Mooie overgang naar jouw tuin;
  • Veel lichtinval en frisse lucht in de serre;
  • Verkrijgbaar met schuifwanden en schuifdak;
  • Geeft jouw woning een unieke uitstraling.

Nadelen open dak

  • Volledige open serre niet wind- en waterdicht;
  • Serre met schuifdaken kost meer dan vaste ramen.

Prijzen serre met open dak

In onderstaande overzicht staan de indicatieprijzen per m2 voor een serre met open dak. De totale kostprijs is afhankelijk van de grootte en of je voor een overkapping of woonserre kiest. Daarom adviseren wij je om offertes van regionale serre-specialisten aan te vragen. Dat doe je heel eenvoudig via SerreAanbouw.nl, want door één aanvraag in te vullen, krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Omdat je meerdere prijsopgave krijgt, kun je ze vergelijken en vind je ook nog eens de beste deal.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met open dak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met open dak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

  • Basic tuinserre: richtprijs inclusief plaatsen en enkel glas.
  • Luxe woonserre: richtprijs inclusief monteren, isolatie, dubbel glas en fundering.

Diverse materialen voor serre-aanbouw

Denk goed na welk materiaal je kiest voor de serre. Elk materiaal heeft namelijk zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld aluminium is sterk en onderhoudsvriendelijk. En kunststof is duurzaam en heeft een strakke uitstraling. Lees meer over alle serre-materialen:

Terrasoverkapping zonder glas

De serre met open dak wordt meestal geplaatst als volledig open serre. Dat is een serre zonder glas. Het bestaat uit een geraamte van de eerste genoemde materialensoorten. We spreken daarom ook wel van een terrasoverkapping.

Tip: voor grote verbouwingen is meestal een vergunning nodig. Informeer bij de gemeente en lees meer over de omgevingsvergunning voor de serre.

Laagste prijs voor serre met open dak

Vergelijk regionale aannemers en vraag gratis serre-offertes aan

Wil je een nieuwe serre met open dak laten aanbouwen? Vergelijk dan eerst meerdere specialisten uit de omgeving. Zo vind je de meest geschikte aannemer en de voordeligste offerte. Offertes aanvragen voor de tuinserre doe je bij SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale aannemersbedrijven die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk. En door te vergelijken vind je ook de laagste prijs. De totale besparing kan oplopen tot wel 45%!

Bespaar tijd en geld met beste deal

Gelijk na de aanvraag zie je welke serre-experts jou gaan mailen of bellen. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om jouw huis te bekijken. En meteen deskundig en gericht advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat serre-specialisten in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken verstandig. Jij legt de offertes naast elkaar en kiest snel en gemakkelijk de beste deal. Bespaar dus op jouw serre met open dak en vraag de offertes voor de serre-aanbouw online en gratis aan. En start met slim vergelijken!