• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met lessenaarsdak

Een serre met lessenaarsdak zorgt voor een unieke uitstraling van de serre. Dit dak heeft één hellend dakvlak. Dit schuine vlak heeft een helling van minimaal 15 graden. Bij minder graden is het meer een plat dak met een flauwe helling. Het lessenaarsdak is aan een kant heel hoog en aan de andere kant wat lager. Deze dakvorm zorgt voor het bijzondere effect van de serre-constructie. Met een glazen dak krijg je heel veel daglicht binnen.

Tip: op zoek naar een serre met twee hellende vlakken? Kies dan voor een serre met zadeldak.

Voordelen lessenaarsdak

 • Uniek vorm dak voor serre;
 • Met glazen dak veel lichtinval
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Diverse materialen mogelijk voor kozijnen;
 • Zonwering en schuifdak mogelijk.

Nadelen lessenaarsdak

 • Vorm past niet bij iedere woning;
 • Aan een kant minder ruimte in de hoogte.

Kosten serre met lessenaarsdak

De prijs voor een complete serre hangt af van verschillende factoren. De afmetingen bepalen voor het grootste gedeelte de kostprijs. Daarnaast zijn de materiaalkeuze, extra opties en of je de tuinserre laat funderen ook van invloed op de prijs. Hieronder staan indicatieve serre-prijzen. Voor precieze kosten is het advies om gratis serre-offertes aan te vragen van regionale aannemers.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met lessenaarsdak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met lessenaarsdak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basis tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief plaatsen, isolatie, dubbel glas, lichtstraat en fundering.

Wel materiaalsoort voor serre-aanbouw?

Voor de serre met lessenaarsdak kun je kiezen voor verschillende materialen. De constructie bestaat voor het grootste gedeelte uit glas. De kozijnen zijn verkrijgbaar in onder andere aluminium, kunststof of hout. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Bekijk alle serre-materialen en kijk welke soort het best bij jouw smaak en woning past.

Tip: je hebt de keuze uit verschillende stijlen serres. Voor schuine daken is een moderne serre heel geschikt. Dit past uitstekend bij nieuwbouwwoningen.

Isolatie en fundering

Jij krijgt veel meer leefruimte met de serre-aanbouw. De ruimte kun je helemaal naar eigen smaak inrichten. Bedenk vooraf goed of je er een volledige woonruimte van wilt maken. Hiervoor is namelijk isolatie nodig. Kies hiervoor voor HR-glas en goed isolerende materialen. Zoals kunststof of aluminium. Voor een zware constructie is vaak ook fundering noodzakelijk. Lichtere serres kun je ook ‘hangend’ laten bouwen. Dit is zonder fundering. Bijvoorbeeld bij een open serre.

Tip: een vergunning is bij grote constructies meestal nodig. Lees hiervoor meer over de serre-vergunning. De bij ons aangesloten specialisten helpen je graag met de vergunningaanvraag.

Deuren, verlichting en veranda

De serre-uitbouw stem je helemaal af op jouw eigen wensen. Bijvoorbeeld met openslaande deuren, vouwwanden of een schuifpui. Met een lessenaarsdak zorg je voor extra hoogte. Daar kun je bijvoorbeeld verlichting laten plaatsen. Voor de buitenzijde is een veranda mogelijk. Hiermee zorg je voor een prachtige overgang met de tuin. Bekijk meer mogelijkheden voor de serre aan huis.

Laagste prijs voor serre met lessenaarsdak

Vergelijk aannemers en prijzen

Wil je een nieuwe serre met lessenaarsdak plaatsen? Vergelijk dan eerst meerdere bouwbedrijven. Zo vind je het juiste bedrijf en de voordeligste offerte. Offertes aanvragen doe je bij SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale bedrijven die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk en door te vergelijken scheelt het je flink op de kosten. Tot wel 45%!

Kies de beste deal en bespaar tijd en geld

Gelijk na de aanvraag zie je welke aannemers jou gaan mailen of bellen. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om de woning te bekijken. En jou deskundig advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat serre-specialisten in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken heel verstandig. Jij legt alle offertes naast elkaar en kiest snel en gemakkelijk de beste deal. Bespaar op jouw serre met lessenaarsdak en vraag de offertes voor de serre online en gratis aan. En start met slim vergelijken!