• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Serre met glazen dak

Voor een echt buitengevoel is een serre met glazen dak ideaal. Je krijgt veel daglicht naar binnen, zodat het net lijkt alsof je buiten zit. Je kunt eventueel een schuifdak laten plaatsen om ook nog buitenlucht naar binnen te halen. Met de serre-aanbouw kun je al vroeg in het seizoen genieten van de zon. En als je voor een woonserre kiest, kun je het hele jaar door gebruik maken van de tuinkamer. Lees hieronder meer over onder andere richtprijzen per m2 en hoe je snel de meest geschikte aannemer kunt vinden.

Tip: de meeste serres worden met een glazen dak geplaatst, maar een serre met dicht dak is ook mogelijk.

Voordelen glazen dak

 • Veel lichtinval in serre;
 • Extra dik glas dat tegen een stootje kan;
 • Vroeg in het seizoen al genieten van de zon;
 • Verkrijgbaar in HR-glas;
 • Past bij elke stijl serre;
 • Veel keuze voor materiaal kozijnen.

Nadelen glazen dak

 • Zonder kozijnen is isolatie minder;
 • Glas regelmatig schoonmaken.

Prijzen serre met glazen dak

De kosten voor een serre-aanbouw lopen uiteen. Het hangt er onder andere van af of je een basisserre wilt of een luxe woonserre. En hoe groot de constructie gaat worden. Met onderstaande indicatieprijs kun je berekenen wat de tuinserre ongeveer kost. Exacte kostprijs weten? Vraag gratis serre-offertes aan van experts uit de regio. Dat doe je via SerreAanbouw.nl heel eenvoudig. Jij ontvangt na een aanvraag maximaal vijf offertes die je vergelijkt voor de laagste prijs.

Soort aanbouw
Prijs per m2*
Basic tuinserre met glazen dak v.a. € 750,- Gratis offertes
Luxe woonserre met glazen dak v.a. € 1.700,- Gratis offertes

*Indicatieve prijs inclusief materialen, plaatsing en btw.

 • Basic tuinserre: richtprijs inclusief plaatsing en enkel glas.
 • Luxe woonserre: richtprijs inclusief montage, isolatie, dubbel glas en fundering.

Stijl en soort serre

De serre met glazen dak kun je laten bouwen in diverse stijlen. Kijk daarom eerst wat voor type tuinserre het best past bij jouw wensen. Dat kan bijvoorbeeld een Engelse serre of moderne serre zijn. En is er maatwerk nodig of is een kant-en-klare prefab serre ook een optie? Een prefab model is sneller geplaatst en is goedkoper dat een serre-constructie op maat.

Materiaal voor serre-kozijnen

Elk materiaal voor de kozijnen heeft zijn eigen voordelen. Een aluminium serre heeft weinig onderhoud nodig en isoleert goed. Net als een kunststof serre die ook nog eens heel duurzaam is. Houten serres zorgen voor een natuurlijke uitstraling en kun je schilderen. Wel hebben houten kozijnen meer onderhoud nodig dan de andere materiaalsoorten. Andere opties zijn stalen serres en gemetselde serres.

Ramen met HR-glas

Enkel glas isoleert niet optimaal. Voor een woonserre is dan ook het advies om dubbel glas te laten plaatsen. Bijvoorbeeld HR++ glas. Zo blijft de warmte in een koude periode binnen en hoef je minder te stoken. Enkel glas is geschikt als je voor een basic serre met glazen dak kiest die je alleen als terrasoverkapping gebruikt.

Tip: als je voor een basic serre kiest die je alleen gebruikt als terrasoverkapping, is naast glas polycarbonaat een uitstekend materiaal voor het dak.

Vergunning nodig voor serre-aanbouw?

Als je een serre laat plaatsen, kan het zijn dat je een omgevingsvergunning nodig hebt. Alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet kan het zonder vergunning. Deze voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Informeer goed bij jouw gemeente naar alle mogelijkheden voor de verbouwing. Dit kan ook via het Omgevingsloket.

Laagste prijs voor serre met glazen dak

Gratis offertes aanvragen van regionale serre-specialisten

Wil je een nieuwe serre met glazen dak laten aanbouwen? Vergelijk dan eerst meerdere bouwbedrijven uit de buurt. Zo vind je het meest geschikte bedrijf en de voordeligste offerte. Offertes aanvragen voor de tuinserre doe je bij SerreAanbouw.nl heel simpel. Met één aanvraag krijg jij maximaal vijf prijsopgaven. Van regionale aannemersbedrijven die wij op basis van jouw specifieke wensen selecteren. Jij bespaart dus veel zoekwerk en door te vergelijken scheelt het je flink op de kosten. Tot wel 45%!

Bespaar tijd en geld met beste deal

Direct na de aanvraag zie je welke bouwbedrijven jou gaan mailen of bellen. Zij maken eerst een vrijblijvende afspraak om jouw huis te bekijken. En jou deskundig advies te geven. Zo krijg jij een zo exact mogelijke offerte. Omdat serre-specialisten in tarieven kunnen verschillen, is vergelijken verstandig. Jij legt de offertes naast elkaar en kiest snel en gemakkelijk de beste deal. Bespaar dus op jouw serre met glazen dak en vraag de offertes voor de tuinserre online en gratis aan. En start met slim vergelijken!